Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Arcidegzsába fórum

Arcidegzsába (beszélgetős fórum)


8. 409f3dc117 (válaszként erre: 3. - Gyöngyszemü)
2010. márc. 11. 20:28
neki facialis paresis-e volt. az nem fáj, és a mimikai izmok totál megbénulnak, az sem túl jó :S
7. vvicus (válaszként erre: 5. - PöttömPanna)
2010. márc. 11. 20:28

Neki trigeminus neuralgiája volt? Abból, amit írsz, nem hiszem.

Mivel kezelték?

2010. márc. 11. 20:27

Én igazából olyanokkal szeretném felvenni a kapcsolatot, akiknek volt/van ilyen betegségük, vagy ismernek olyat, akinek konkrétan arcidegzsábája van/volt.

Olyan dolgokra lennék kíváncsi, milyen gyógyszer(eke)t kaptak, mennyi idő múlva hatott(ak), milyen mellékhatásuk volt, milyen praktikákkal tudták enyhíteni a fájdalmat, mert a neuralgia egyik ismérve, hogy semmilyen fájdalomcsillapítóra nem reagál 100%osan. Milyen időközönként jön elő, meddig fogja keseríteni az életemet.

Éppen babavállalás előtt állnánk a férjemme, ebben a hónapban szerettünk volna elkezdeni próbálkozni, de ilyen gyógyszer szedésével ez kizárt. Ez nagyon elszomorít. És fogalmam nincs, meddig kezelnek majd még, mikor leszek "tiszta", hogy elkezdhessük a családalapítást.

5. PöttömPanna (válaszként erre: 3. - Gyöngyszemü)
2010. márc. 11. 20:27

Akkor a tesóm jó hamar kigyógyult. bő 2 hét. Igaz min. 6 hetet jósoltak neki. A száját nem tudta mozgatni, de a legrosszabb a szeme volt, h. nem tudta lecsukni és állandóan kiszáradt (cseppenteni kellett bele valamit). Ő Debrecenbe a Klinikákra járt akupunktúrára és még az akupunktúrás is csodálkozott, hogy 2 hét kezelés után helyrejött.

Gyógyulást+

4. vvicus (válaszként erre: 3. - Gyöngyszemü)
2010. márc. 11. 20:24

Szia!

Éppen írni akartam, hogy az arcidegbénulás az tök más, az nem jár fájdalommal. Ez az koponyából az arcba futó, hármas elágazódású ideg betegsége. Szóval ez bénulással nem jár, "csak" fájdalommal.

És ez visszatérő dolog, most, hogy egyre jobban belegondolok a kórtörténetembe, már 2,5 éve is kijött nálam, de akkor a fájdalom megmaradt a bal alsó hármas fog alatt, az állkapocscsontban, és 1-2 hétig fájt csak, elmentem vele fogorvoshoz, mondta, hogy a fogaim szépek, én meg ennyiben hagytam.

2010. márc. 11. 20:21
Az arcod nem bénúlt le? Egy kollegám is így járt, plusz lebénúlt a fél arca azthittük agyvérzést kapott... 5 hónapig járt kezelésekre...
2. vvicus (válaszként erre: 1. - Vvicus)
2010. márc. 11. 20:19

Bocsánat a félreírásokért! Kicsit fáradt vagyok. :-)

Vágnág=vágnák

És természetesen nem én próbálkoztam gyökérkezeléssel, hanem a fogorvosom.

2010. márc. 11. 20:17

Sziasztok!

Egy hete diagnosztizálta nálam neurológus a Trigeminus Neuralgiát. Ha Te is szenvedsz tőle, tudod, miről beszélek. :-)

3 hete fáj szinte szüntelenül, főként a bal hármas fogam alatt az álkapocscsontom, a jellemző villámlás-szerű fájdalommal, de az éjszakáim a legelviselhetetlenebbek. Olyankor legrosszabb esetben mind a 3 ideg mentén lüktető-égő-villámló fájdalom jelentkezik, akár ahhoz is tudnám hasonlítani, mintha baltával vágnág a fél arcomat. Semmilyen fájdalomcsillapító nem szünteti meg teljesen a fájdalmaimat.

Jelenleg carbamazepin tartalmú gyógyszert írtak fel, egy hete lelkesen szedem, annak ellenére, hogy annyira szédülök tőle, hogy széktől székig, faltól falig közlekedem, és állandóan fáradt vagyok. Viszont a betegségemre még pozitív hatása nincsen.

Az elmúlt éjszaka kifejezetten pokoli volt. Talán az időváltozás miatt, talán azért, mert még gyökérkezeléssel is próbálkoztam 2 hete nálam, persze eredménytelenül, hiszen még a panoráma RTG-m is negatív volt, és most kedden kaptam meg a gyökértömést, szerdán pedig a fedőtömést. Nem tudom, mitől vagyok most még rosszabbul, valami okának kell lennie.


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook