Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Aranylakodalom - tippek a szervezéshez fórum

Aranylakodalom - tippek a szervezéshez (tudásbázis kérdés)


jan. 22. 16:52

Három hónap múlva még április, lehet, hogy a sátor huzatos lesz. Inkább egy étterem különterme lenne jobb.

Nálunk az anyakönyvvezető ott szokott lenni, és az ünnepeltek "megismétlik", "megerősítik" korábbi igenüket az elkövetkező évekre is.

Ez egy ismételt szertartás, beszéljetek az anyagkönyvi hivatallal, többet tudnak mondani, hogyan szokott ez történni. Az biztos, hogy ilyenkor ők mennek a helyszínre, és nem "az ifjú pár" sétál odáig! :))

jan. 21. 21:50

Nem kell túlbonyolítani.

Ha minden rokon, a széles családfa megszemélyesítői minél nagyobb számban eljönnek, lesz úgyis beszédtéma, csacsogás elég.

jan. 21. 19:16

Köszönöm szépen!

Én is nagy vonalakban ilyenekre gondoltam.

Ezek szerint tényleg nem kell túlbonyolítani.

jan. 21. 09:40
Nekünk is volt a családban nem rég ilyen. Az étteremben ahol voltunk, lehetett vetíteni. Ezt kihasználva jött az ötlet: már jó előre összeszedtünk sok-sok képet a pár életéből, és azokat összefűzve kivetítettük a falra, alatta zene. Csak egy pendrive-on vittük, nem kellett külön nagy készülést csinálni. Mondhatom, hogy ennek volt a legnagyobb sikere.
6. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Brunette*)
jan. 21. 09:03
Mi tavalyelőtt voltunk ilyenen, a házaspár testvérei, gyerekei és unokák, a két nászasszony, ill. a 2 legjobb barát volt ott. A gyülekező náluk volt, ajándékosztás után egy étterembe mentünk. A gyerekük ajándéka nagyon tetszett; az esküvői kép volt kinagyítva, minden vendég is kapott.
jan. 21. 00:57

Én esetleg összeállítanék egy vetítést, a házasságkötésük idejéből származó képekkel és zenékkel. Utána az esküvői képeik, majd kis családtörténet, végül egy kamera a vetítőre vinné a pillanatnyi arcképüket...


Sokféle szertartás van, érdemes lenne az anyakönyvvezetőt megkérdezni, lehetne-e megerősíteni a fogadalmukat.

[link]


Zenék: ha jól számolom, 1970... Hű, akkor már jó kis zenék voltak.

[link]

jan. 20. 22:13

Kedves Brunette!


A vendégek száma nyilván a család méretének, illetve a családi viszonyoknak a függvénye elsősorban.


Mi egy hatalmas ebédet csaptunk a nagyszüleinknek ezalkalomból, ahol a gyerekek és unokák voltak ott."Kertibuli" fíling volt, koccintással, rendelt kajával, sütött sütivel, fényképnézegetéssel, közös "csoportképpel", hatalmas virágcsokorral.

3. brunette* (válaszként erre: 2. - Brunette*)
jan. 20. 22:04
Például arra sincs ötletünk, hogy mennyire távoli rokonokat "illik" meginvitálni. Ezért írtam 25-40 főt, mert attól függ, hogy kiket hívhatunk, hogy még ne legyen sértődés.
2. brunette* (válaszként erre: 1. - Brunette*)
jan. 20. 22:03
Egészen triviális dolgok is jöhetnek, mint tanácsok, tényleg minden segítség olyan zöldfülűeknek, mint mi. :)
jan. 20. 22:01

Sziasztok!


Szeretett nagyszüleimnek közeleg az aranylakodalma - 3 hónap múlva lesz az 50. évforduló.

Mivel a családból senki sem mozgósítja magát és láthatólag én vagyok a leglelkesebb, ezért elvállaltam én és mint szárnysegéd az unokatesóm a szervezést. Mivel mindketten elég fiatalok vagyunk, ezért legutóbb gyerekkorunkban vettünk részt esküvőn, ezért mondhatni teljesen tapasztalatlanok vagyunk, mert én jóformán nem is emlékszem, hogy mi egy esküvőnek a menete, csak nagy vonalakban dereng.


Egyáltalán nem tervezünk nagy bulit sok-sok felvonással, a családunk nem az a szentimentális típus, inkább a laza, formalitásoktól mentes összejövetelek a mi pályánk. A bérelt sátras buli eddig bevált nekünk, így maradnék ennél. A nagyszüleimnek nem meglepi lesz, be lesznek vonva, ez főleg azért fontos, mert régi emlékeket szeretnék majd összegyűjteni a játékokhoz.


25-40 emberről van szó, igazából ennyi sok főnek még sosem szerveztem semmit, így mindenféle szervezési tipp jól jönne.


Az is érdekelne, hogy az aranylakodalmaknál vannak-e valamilyen bevett hagyományok, mint pl. odahívni az anyakönyvvezetőt/szertartásvezetőt, tósztot mondani valamelyik családtagnak stb. Bármi apró részlet fontos lenne nekem, vagy játékötletek,

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook