Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyák húzzatok dolgozni! fórum

Anyák húzzatok dolgozni! (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
275. Noj84 (válaszként erre: 273. - Khatif)
2009. szept. 1. 07:54

a hazaköltözés előtt javaslok egy tesco-posta-apeh-házidoki kört, és utána üljetek le mérlegelni. :))

amúgy kívülről látva pont úgy gondolkodnék, mint te, főleg egy boldogabb országból. nem tudom, hogy hogyan működik Hollandia, életemben először novemberben fogok odautazni, és akkor is csak 1 éjszakára, ami gondolom kevés lesz, hogy bármibe is belelássak. De így, hogy aludtam rá egyet, én is azon agyalnék, hogy ami nálunk működik, az máshol miért olyan bonyolult... de továbbra is úgy gondolom, hogy a probléma gyökere bőven nem a gyed-gyes, hanem annál jócskán mélyebbre kell ásni.

2009. aug. 31. 19:39
attól, hogy telített a pálya még elmehet tanítónőnek ha ezt szeretné, az, hogy bizonyos szakmákból túltermelés van, nem az Ő hibájuk, amilyen globális értelemben te hibásnak tartod őket.
273. Khatif (válaszként erre: 272. - Noj84)
2009. aug. 31. 19:37

Igen itt vagyok kint, mert a parom Holland.

Szeretnenk haza koltozni, csak nem nagyon talalunk mi sem munkat. Meg remenykedunk, hogy talan mielott Akos iskolaba menne, haza tudunk menni.

Januarban voltam otthon utoljara, mivel kismamakent nem nagyon akartam repulni.

272. Noj84 (válaszként erre: 271. - Khatif)
2009. aug. 31. 19:29

megbeszéltük. semmi gond, csak azért na, érted. :)

Félig igazad van, de szerintem félig meg nekem van igazam.

Te most Hollandiában vagy? Csak azért kérdezem, mert ez van az adatlapodon.

Mikor voltál itthon utoljára?

271. Khatif (válaszként erre: 270. - Noj84)
2009. aug. 31. 19:25

Felreerettel, es teljesen szemlyes tamadasnak veszed azt, amit en sokkal inkabb altalanossagban mondtam el.

Sajnalom ha megbantottalak, nem allt szandekomban.

270. Noj84 (válaszként erre: 266. - Khatif)
2009. aug. 31. 19:20

neked meg még annyi, hogy eléggé rosszul esik, hogy látatlanban közlöd egy emberrel, hogy miatta nem halad az ország sehova.

ne haragudj, én érettségi után elmentem dolgozni, aztán 24 évesen gyereket vállaltam, a férjem is dolgozik, álláskeresési járadékban még nem részesültünk, a pénzünk nagy részét az országban költjük el, és még az adónk egy százalékáról is nyilatkozunk, mint az igazi mintapolgárok. a rendőrséggel nem húztunk ujjat, nincsenek nagy tartozásaink, a számláinkat időben befizetjük. nem ragasztgatunk nagymagyar emblémákat a kocsira, kossuth téren való hőbörgés helyett nekünk maradt a meló és a meló.

most, hogy csináltunk egy gyereket, légyszi, ne fájjon már ez a 2 év, amíg itthon vagyok a kölökkel, mert amint tehetem, és biztos kézben tudom a gyereket, hidd el, én leszek az első, aki visszamegy dolgozni, hogy tovább tudjak haladni, én és a családom. csak ennyi.

269. Noj84 (válaszként erre: 267. - C82ca0b957)
2009. aug. 31. 19:16

ha tényleg szívből az akarsz lenni, akkor legyél, én támogatom.

de azt nem fogom támogatni, aki világéletében arról ábrándozott, hogy általános iskolásokkal foglalkozzon, nem fért be, aztán szájhúzgálva cserélgeti a pelenkát az én gyerekemen a bölcsiben.

és ha valaki ezt nem bírja megérteni, akkor az nem is érti, hogy mi tulajdonképpen a gyerekvállalás.

(másik gyakorlati példa, elindult, hogy majd ő nagyratörő ügyintéző lesz, de nem lett az, helyette a postán osztogat bélyegeket, és látom rajta, hogy legszívesebben leköpne, mert neki ezt kell csinálnia. ez sem azt jelenti, hogy bajom van a postásokkal, de azokat kár felvenni, akik a szájukat húzgálják.)

268. Noj84 (válaszként erre: 266. - Khatif)
2009. aug. 31. 19:08

peheheherszeeee.

évekig taníttatta magát az állam pénzén, aztán még fizessünk neki még egy kör átképzést! most komolyan?

akkor inkább legyen az bölcsinéni, aki tényleg szívből szeretné ezt csinálni.

komolyan, ezek nem olyan nagy dolgok, egy év alatt szerintem tanítható, hogyha valakit komolyabban érdekel a téma. sőt!

egyébként üzenem az ismerősödnek, hogy egy szál érettségivel is el lehet nagyon jól helyezkedni, nekem is sikerült, a férjemnek is sikerült, meg még tudok mutatni párszáz embert, akinek szintén sikerült.

2009. aug. 31. 18:43
A tanító az nem bölcsinéni!!! Az egyes szakokat a gyerekek életkori sajátosságaihoz alakítják ki, nem ok nélkül! És nem hinném hogy hülyék lennének, mivel felsőfokú végzettségük van! Legalábbis az kell hozzá. Én 2 évet végeztem el tanító szakon, nem tetszett, otthagytam, de jövőre szeretném elkezdeni a csecsemőgondozó, kisgyermek nevelő szakot (felsőfokú szk) úgyhogy én is bölcsinéni szeretnék lenni :))
266. Khatif (válaszként erre: 265. - Noj84)
2009. aug. 31. 17:28

Tudod az a baj, hogy erteni kell,amit masok irnak es nem mindenbe belekotni. Pont ezert nem halad semmmi sehova.

Lehet,hogy a tanito eppen nem alkalmas a bolcsibe. Az viszont biztos, hogy olcsobb lenne atkepezni, mint ujakat kitanitattni.

Igen, ismerek olyat, aki orommel menne bolcsibe is dolgozni, mert pedagogus es dolgozni akar, akar egy evesekkel is.

265. Noj84 (válaszként erre: 264. - Msforrester)
2009. aug. 31. 17:22
nem azt mondtam, hogy minden bölcsinéni hülye, hanem azt mondtam, hogy az alant leírt "a diplomás munkanélküli tanítókkal töltsük meg az új bölcsiket" jelmondattal nem feltétlenül értek egyet. a bölcsinénikről fogalmam sincs, hogy mifélék, mivel soha egyetlen ilyen emberrel sem találkoztam.
2009. aug. 31. 14:31

Ahhoz, hogy a pedagógia és pedagógusok színvonala emelkedjen, nem kéne beleszólni a politikusoknak az igazgatótól a takarítóig az összes pozícióba.

A jó tanárnak jóval többet kéne fizetni, mint most, a rosszakat meg kirakni, mint a szart.

Én tanítani azért jelentkeztem, mert meg akartam egy csomó embert tanítani angolul. Még ma is van olyan, akit teljesen ingyen korrepetálok, mert tudom, hogy máshogy nem fogja kidugni az orrát a mocsárból, és legalább így szeretnék neki lehetőséget adni, hogy sikeres felnőtt legyen. Voltak olyan életszerűtlen elképzeléseim még huszonévesen is, hogy a jó munkát anyagilag is meg fogják becsülni. Ez az életképtelenség mára elmúlt.:-)

Megjegyzem, ha minden bölcsinéni hülye, akkor természetesen sokáig kell gyesen maradni, vagy nem?

263. Noj84 (válaszként erre: 262. - Gerna)
2009. aug. 30. 19:35

rendben, aláírom, igazad van. ez is csak egy hülye sztereotípia volt. (ha másnak lehet, nekem is lehet.)

azért arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mi köze van egy tanítónőnek egy 1 éves gyerekhez, szerintem nem sok. maximum annyi, mint nekem. csak az a különbség, hogy neki 10-20-ra kellene vigyáznia...

262. gerna (válaszként erre: 260. - Noj84)
2009. aug. 30. 19:01
Nem talált: nem vagyok tanítónő, sőt óvónő sem. Viszont láttam már jó sokat közelről. Hogy valaki tanítóképzőbe, óvónőképzőbe jelentkezett 18-20 évesen, az nem egyenlő azzal, hogy teljesen életképtelen. Rengeteg biztosítási és Avonos ügynök, idegenvezető, magánnapközis, korrepetáló és még ki tudja mi - van köztük, legtöbbször másodállásban. Aki "csak" tanít, legtöbbször jól házasodott és megengedheti magának ezt a luxust.
261. Noj84
2009. aug. 30. 18:15
ettől függetlenül nem vagyok a bölcsi ellen, nagyon szívesen beadnám a gyerekemet. de ne az vigyázzon rá, aki máshova nem volt jó, hanem az, aki ezt hivatásból teszi. mert szerintem a gyereknevelés az egy hivatás is.
260. Noj84 (válaszként erre: 259. - Gerna)
2009. aug. 30. 18:07

a 255. hozzászólásra reflektáltam.

csak abból indultam ki, hogyha egyesek szerint minden anya ingyenélő, aki 1 évnél tovább otthon van a gyerekével, akkor mások szerint az is lehet ingyenélő, aki eleve egy olyan pályát választ, amiből túlképzett az ország, mivel munkanélküliséget szít. pl. tanítónő. és szerintem én alkalmasabb vagyok a gyerekem nevelésére 2 éves koráig, mint egy olyan ember, aki eleve úgy indít az életnek, hogy egy olyan pályát választ, ami telített. így értettem.

még mielőtt a fejemhez vágnád, hogy igenis tanítónő vagy, és kellenek a tanítónők, már eleve lereagálom, hogy igen, kellenek. azok, akik nem munkanélküliként tengődnek, és nem külföldre rohannak, amint lehetőségük adódik, hanem igenis rátermettek annyira, hogy el elhelyezkedtek ebben a szakmában, azok kellenek. de azok nyilván nem azért állnak sorba, hogy az én 1 éves gyerekemet nevelgessék azért, hogy én visszamehessek dolgozni. nem szerettem volna személyeskedni, vagy ilyesmi, egyszerűen így látom. és ha megbántottalak volna, azért elnézést kérek.

259. gerna (válaszként erre: 257. - Noj84)
2009. aug. 30. 16:09
Ezt a hozzászólást lefordítanád nekem? mert így nem értem.
2009. aug. 30. 16:01
Khatif:minden szavaddal egyetértek.
257. Noj84 (válaszként erre: 255. - Khatif)
2009. aug. 30. 15:43
mondjuk én alkalmasabbnak tartom magam gyereknevelésre, mint a diplomás munkanélküli tanítónőt. az már eleve azzal bebizonyította rátermettségét az életre, hogy elment tanítónőnek tanulni. te rábíznád a gyerekedet?
256. Binky (válaszként erre: 255. - Khatif)
2009. aug. 30. 11:16

A legtöbben így gondolják:)

Csakhogy...emberek vagyunk, minden hozzászóló elfogult, kardoskodik a maga igazsága mellett.

Bizony vannak olyan kismamák, akik igyekeznek visszatérni a munkájukhoz, vannak, akik a családot választják, és nos vannak olyanok, akik otthon 'henyélnek'. Mutogatunk egymásra. A gyerektelenek a kismamákra,a karrieristák a kismamákra, és a kismamák az államra.

Való igaz, hogy sok kismama nem használja ki maximálisan az adott lehetőségeket, vagyis csak panaszkodik, hogy nincs munkája, ahelyett, hogy tenne valamit érte. Rendkívül sok munkát lehet otthon, nem kötött időben végezni, és ha a kismama nem is dolgozik, hát fordíthatja az idejét másra pl. kezdhet valamiféle munkát tanulni, hogy megkönnyítse majd a saját dolgát.

A munkavállalókat irritálja, hogy kevés a jó munkaerő, és úgy gondolják, hogy ez az anyagságnak és a gyesnek tudható be. Az fel se merül bennük, hogy a sok állástalan egyetemista a hiányzó munkaerő.

És hogy hova megy el a pénz? Segélyekre, de nem (csak) a gyes-re, megalapozatlan nyugdíjakra (nem egy ismerősöm már 40 évesen nyugdíjas lett, közben még aktívan tevékenykedik), és mindenféle hasontalan kezdeményezésre.

255. Khatif
2009. aug. 30. 09:27

Az a baj, hogy az egész probléma teljesen összetett, de valahogy mindenki csak azt a részét látja, ami neki tetszik/nem tetszik.

Ezen a fórumon sem értelmes vita zajlik, hanem egymás szekálás a beszólogatás.

Igen is szerintem nem kell egy anyukának otthon maradni 2-3 évre a gyerekkel. Nem azért, mert minden kismamát koszos ingyenélőnek nézek ( érdemes lenne azért utána nézni, hogy hány kismama van, aki alig dolgozott, vagy nem dolgozott, amikor terhes lett, és hány olyan van, aki ledolgozza a szükséges napokat és már jöhet is ababa). De számoljátok csak ki, hogy ez mennyi pénz évente, és milyen jó lenne mondjuk ezt a pénzt átcsoportosítani és másra használni( a gyerekosztályok borzalmas állapotban vannak a kórházakban például).Az egy másik kérdés, hogy miképpen lehetne ez véghez vinni.

Sajnos, azonban nincsenek munkahelyek, főleg részmunkaidősek, ahova a kismama visszamegy dolgozni. Nincsenek, bölcsődék ahova a kicsiket be lehet adni.

A kettő egyszerre kellene megoldani, szépen. Az új bölcsiket pedig meg lehet tömni a munkanélküli diplomás tanítókkal, és óvó nénikkel. :P De komolyan ez munkahelyteremtés lenne.

A baj, csak az, hogy ez a mamákat nem érdekli. Olyan aláírásgyűjtést már láttam, hogy emeljék a gyedet, vagy gyest, hogy nem csökkentsék, hogy adjanak több támogatást. Olyat még nem, hogy legyen több bölcsőde, óvoda, ahova a gyereket be lehet íratni.

Arról nem beszélve, hogy a bölcsőde, óvoda nem csak azért jó, mert be lehet adni a gyereket, hanem annak meg vannak a maga előnyei a gyermek fejlődése szempontjából. Mielőtt bárki magára venné, nem mondom, hogy rossza Anyák vagytok, és nem nevelitek a gyerekeiteket jól. Általánosságban beszélek, és ott be kell vallani, hogy egyre több a szociális teljesen félre nevelt gyerek, akik igen is megtanulhatnák a társas élet alapjait a bölcsiben, óviban.

Szerintem sokkal inkább arról kellene beszélni, hogyan lehetne megoldani a helyzetet vagy középutat találni, nem pedig egymást szidni. De persze ebből is majd csak az jön le,hogy egy gonosz, szavakkal dobálózó, kismama utáló vagyok. :D

2009. aug. 29. 22:19
Már a cikk címétől is szikrázik a szemem:"Húzzatok dolgozni".A munkahelyemről vitt el a mentő szülni(sajnos a hetedik hónapban),és mihelyt hazaengedtek a cég ahol dolgoztam adott egy lehetőséget hogy itthon is végezhessem a papírmunka egy részét.3 óránkénti etetés közben munka.Én már lassan 6 hónapja egyedül nevelem a kislányomat,vajon ha visszamennék dolgozni hová tenném?És mégha fogadnék egy bébiszittert aki egy vagyont kérne,kérdezem én,azért szültem a gyermekemet,hogy ne én neveljem,hogy ne én legyek ott amikor kimondja az első szót,amikor megteszi az első lépést.Ne én gondoskodjak az egészséges táplálkozásáról,a fejlődéséről?Az anyaság hatalmas felelőséggel és odafigyeléssel jár.Továbbá!Sok anyuka kénytelen akár náthásan is a gyerkőcöket oviba vinni,mert a munkahelyén nem nézik ám túl jó szemmel,ha otthon marad.Nem beszélve arról,amikor komolyabb betegségek miatt otthon marad a gyerekkel és a harmadik ilyen alkalom miatt esetleg megköszönik a munkályát és felvesznek a helyére valaki mást."Húzzatok vissza dolgozni".Vicces,amikor egyebet nem hallani,hogy sorra zárnak be az üzletek,kereskedések,gyárak stb.és több száz ember kerül az utcára.Hát hova a p....ba húzzunk dolgozni?!
253. Noj84 (válaszként erre: 252. - Msforrester)
2009. aug. 29. 20:41

hát ez az. ez teljesen két élű.

utálom, amikor minden kismamát csóró koszfoltos ingyenélőnek titulálnak leszarva azt, hogy előtte mennyit dolgozott, és utána mennyit fog még dolgozni. nevetséges sztereotípia.

lehet, hogy a köcsögegyetemistázás is egy sztereotípia, de azért annak lássuk be, nagyobb alapja van. el lehet menni a bakáts térre a munkaügyi központba, és megnézni a diplomásoknak fenntartott irodát. tanulságosabb lenne.

2009. aug. 29. 20:19

Én ehhez azt fűzném hozzá, hogy én vállakozóból lettem kismama, és nem a minimálbér után fizettem a járulékokat, hanem rendesen. Megkaptam a maximált gyedet emiatt, mellesleg kb. annyit fizettem be, amiből 3 kismamát vagy öt nyugdíjast simán el lehet tartani. Amikor úgy döntöttem, hogy otthon maradok, számoltam, így:

A gyerek bölcsibe adása havi 60 ezer volt akkor, a nem fizetősbe nem vették be. Ehhez adódik az utazásom, és a ruházkodásom, ami gyeden egyszerűbb, mert kétévente egy farmer meg egy tornacipő, én,legalábbis megelégedtem ezzel a homokozóban.

De ha be kell menni, és csak a harisnyát nézem, az már havi 1000-3000 forint, az utazásom kb. 15 000, azaz helyből tartunk kb. 80 ezernél. Lemondok az akkor maximum 80 ezerről, azaz 160 ezres keresetnél még mindig nullában vagyok. Nekem a beutazással a 8 órás munka 11, mert ugye az ebédszünetet is mindenhol beszámolják, ezt a pénzt pedig 6 órás munkában, ami nekem még mindig 9, lehetetlen megkeresni.

Szóval maradtam, és felvettem a havi nyolcvanat.

Egyébként abból, amit most vonnak le a munkaadómtól, meg tőlem szintén el tud lenni minimum 10 gyeses, és nem sajnálom tőlük egyáltalán.

251. Noj84 (válaszként erre: 250. - C82ca0b957)
2009. aug. 29. 20:11

igazad van.

engem kölcsönzőcég foglalkoztat, tgyás alatt ki akart rúgni. Mt. szerint megtehetné, csak nem talált indokot. még szerencse, mentem volna pereskedni. mit képzelnek ezek, de tényleg?

tgyás alatt milyen alapon akart vajon kirúgni?

2009. aug. 29. 19:20

Még pár kérdés:

Hova menjen vissza a kismama?

Hova rakja addig a gyereket?

Miért van az, ha egy nő megy állás interjúra, megkérdezik a gyerekről, a férfit meg nem? A nőnek ha van családja az hátrány, ha a férfi munkavállalónak van az meg szimpatikus és stabilitást feltételez?

Ui: Kevés gyerek van, kevés óvoda, kevés bölcsöde, kevés munkalehetőség...ezen kéne gondolkozni!

Semmi köze ehhez az anyáknak!

2009. aug. 29. 19:14
A teljesítményről meg annyit hogy napi 10 órát dolgozom, olyat is vállaltam már amit nem nekem kéne , este néha alig tudok hazavánszorogni úgy fáj a lábam a lótás futástól. Erre bejön a főnököm (az egyik) és kötözködik, gyanusítgat, kétségbe vonja a munkámat és a becsületességemet! Úgyhogy baj van a munkáltatók hozzáállásával is!!! Ja a fizetésem pedig ugyanannyi mint tavaly ilyenkor volt!
2009. aug. 29. 19:08
MÁr egy ideje olvasgatom ezt a fórumot és nagyon elszomorítónak látom a helyzetet. Szerintem nem a kismamákat kellene cseszegetni. Nem azért nincs pénze az országnak mert a kismamákat el kell tartani, mert ugye vegyük figyelembe, hogy mindenki aki becsületesen próbál élni és dolgozni, fizet adót és nem más fizeti helyette. A gyereknevelés, vállalás meg ugyan ne számítson már bűnnek! Itt a fórumon egy páran így akarják beállítani az anyákat. Azért nincs pénz, mert akik a közelében vannak (parlament) azok ellopják. Az állami cégek, hovatalok mind egy nagy pénznyelő. Azt fizetjük mi, amit ők ellopnak és erről csak ők tehetnek, még véletlenül sem a munkavállalók. És igen, amikor az embernek jön a villanyszámla, gázszámla, lakástörlesztés, akkor nem bizonytalan, hanem biztos munkahelyet és fix fizetést szeretne, mert ha nem akkor tönkremegy, utcára teszik és kész. Ezt kellene felfogni, nem ujjal mutogatni, és azt hibáztatni aki nem tehet az egészről!
247. Noj84 (válaszként erre: 246. - Khatif)
2009. aug. 29. 18:03

szívesen visszamegyek dolgozni, amikor a babám 1 éves lesz. a maximális gyeddel amúgy is kitörölhetem a s*ggem, igazad van. jobb lenne dolgozni, benne vagyok. vigyázol addig a gyerekre? errefelé nincs bölcsi. eszembe se jutott, hogy 3. éven itthon maradjak a gyerekkel.

abszolút egyetértek a jelenlegi reformokkal, a gyes eltörlésével. máshol ugyanezt a pénzt visszakapjuk. (adóreform, jobb is), de azért ne várjuk már el azt, hogy a kölök 1 éves korában az összes anya menjen vissza dolgozni, mert akkor igen sok 1 éves kószálna egymagában az országban, hely hiányában. vagy mindre vigyázol?

246. Khatif (válaszként erre: 245. - Noj84)
2009. aug. 29. 17:50

Hidd el nekem, hogy más országokban sokkal, de sokkal többet kell fizetni tb címen, mint Magyarországon. Igen a szolgáltatás színvonala jobb, de nem is kapsz pénz 2-3 évig.

1 év a leghosszabb, ameddig otthon lehet maradni a kicsivel és pénzt is kapsz.

Igen engem is anya szült, de ennek semmi köze a kérdéshez.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook