Anya pihen!(?) (beszélgetés)
Mindenkinek jár a pihenés kikapcsolódás.
És a bébiszittereknek is élniük kell valamiből.
A férjed sokkal inkább attól fél, mennyi meló szakad rá, ha Te elmégy, s ezért lobogtatja az elveit, miszerint az anyának szeretnie kell a gyerekeivel együtt lennni....
Beszéljetek erről többet, be fogja látni, hogy kicsit kinyiffantál most.
Dehogy vagy rossz anya,sőt....mivel ezt felismered...
Én hasonlóan vagyok, épp ma panaszkodtam egy másik fórumon, milyen hosszú volt most a téli szünet:)
Ha minőségi időt szeretnél a családdal tölteni, akkor nem árt ha néha magaddal is foglalkozol és feltöltődsz.
Hat en orulnek ha havonta 2szer tudnek baratnozni, de nalunk az van hogyha beindul a gepezet es apa dolgozik akkor a gyerek folyamatosan velem van ha en nem iskolaban vagyok, meg hetvegen is. Most volt mondjuk egy het amig o bolcsiben volt en meg itthon tanultam, de ez "tanulos het" volt az egyetem altal kiszabott dolgot kellett csinalnom, szoval nem lazsaltam, max annyi hogy nem mentem be az egyetemre. A baratnozes is ugy oldhato meg hogy termeszetesen o jon velem. Az egyetlen dolog amit meg tudunk neha oldani hogy elmenjek futni a gyerek nelkul. Ezt is csak azert mert fogyni akarok es a ferjem tudja hogy ez csak ugy megy ha mozgok.
Szerintem normalis amit erzel. Vannak olyan anyukak akik otthon dolgoznak vagy gyerekfelugyeletet vallalnak hogy tovabb maradhassanal a gyerekukkel. En is imadon az enyemet, de mire ket eves lett en mar alig vartam hogy menjen vegre bolcsibe. Szerintem nem ettol lesz valaki rossz anya, neha mindenkinek kell a feltoltodes :-)
A mi fiaink hetente egyszer a mamánál alszanak,de tényleg csak aludni visszük át őket (amúgy egy házban lakunk),fürdés,vacsi után,és reggel hozom vissza a csapatot.
Augusztusban volt 4 éves a nagy,azóta 3 napot voltam tőle távol: pihentünk a párommal,de a kicsi már bennem volt.
Nem melózom,a kicsivel vagyok itthon,és mindenhova a fiúkkal (ha ovi van,akkor csak a kicsivel) megyek.
Jó lenne néhány nap apával kettesben,de nincs kire hagyni őket egyenlőre (már folynak a tárgyalások bébisintér területen).
Miért lennél rossz anya!? :)
Fáradt vagy, érthető.
Mennyi időt vagytok a gyereketektől távol (nem a munkára gondolok)? Milyen sűrűn fordul elő, hogy nem veled/veletek alszik a gyerek és hány éjszakáról van szó?
Eddig én évente kb. 1 éjszakát voltam távol a gyerekemtől, a hétköznapokban dolgozom ugye, havonta kb. 2x találkozom barátnőkkel 1-2 órára, és járok heti 2 x 2 különórára munka után.
Most úgy érzem elfáradtam, ingerült vagyok, szeretnék egyedül lenni, de a férjem szerint "nem normális", hogy én a gyerek nélkül szeretnék lenni, mert az anya dolga, hogy szeressen a gyerekével lenni, pedig mindenkinek jót tenne, ha kicsit máshol lennék, nem sokat, csak 3-4 napot. Nyilván szeretem a gyerekemet, de most besokalltam.
Kíváncsi vagyok, hogy más csinál-e egyáltalán gyerek nélküli napokat vagy tényleg én vagyok a "rossz anya" amiért magányra vágyom?
További ajánlott fórumok:
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- Mosoly Café - gyere pihenj meg kicsit :)
- Nagyon fontos a pihenés! Te mennyit aludtál az elmúlt 24 órában?
- Étkezési utalványok, Erzsébet-utalvány és Széchenyi Pihenő Kártya
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- NEM adjuk fel, de pihennünk kell egy kicsit...