Ambuláns szülés (beszélgetés)
Szia nem tudom olvastad-e ezt de nagyon sok hasznos infó van benne.
[link]
Amúgy én is gondolkoztam rajta de nem egy könnyű dolog.
Őt olvastam én is, de csak a MÁV kórházban tudta megoldani. Nekünk Budapest 200 km, attól félek az sok lenne a baba miatt, ezért szeretnék vidéki tapasztalatokat. Ha van egyáltalán...
Ha jól emlékszem, Füge 67 szült úgy, hogy néhány óra után már haza is mentek. Őt keresd meg a kérdéseddel.
Egyébként nem vitázni vagy győzködni szeretnék, inkább az ambulánsan szülők személyes tapasztalatára lennék kíváncsi.
A kórházban töltött idő alatt sem lehet pihenni, legalábbis nekem nem sikerült, mivel egyedül kell ellátni a babát, egy percre sem tudod rábízni valakire, és nemcsak az enyém sír, hanem még 3 másik is.
De azért az is kérdés, ki tudod-e pihenni magad 2 óra alatt? Mert egy 15 hónapos otthon nem érti meg hogy nem, anya hasán nem ugrálunk, nem anya pár napig nem rohan-ugrik stb.
De a kórházi gyerekorvos mondhatja azt, hogy nincs a baba hazavihető állapotban. Mert ugye a kórházak a 3 napos benttartózkodást szeretik az OEP támogatás miatt.
Veszprémben például van lehetőség ambuláns szülésre, a 2 óra megfigyelési idő után mehettek haza.
A babát viszont megadott időpontra vissza kell vinni a kórházba vérvételre, BCG oltásra, mert a gyermekorvosok ezeket nem végzik el otthon.
Még csak a védőnővel beszéltem, azt sem tudta, mi az :). A saját gyerekorvosunkkal és nőgyógyásszal is fogok beszélni, de szerintem sokkal inkább a kórház csecsemőorvosán fog múlni...
Igen, én is így tudom, de még nem hallottam konkrét esetről csak Budapesten.
Ezt egy nőgyógyásszal, vagy védőnővel, vagy gyerekorvossal kellene megbeszélni, s tanácsot kérni tőle...Sztem a legtöbben majd rábeszélnek, maradj a kórházban, amíg javasolt.
Az első két gyerekemnél nem éreztem úgy, hogy jó helyen lennénk, és a rengeteg vizsgálatot sem tapasztaltam. Mivel harmadik baba, már tapasztaltan el tudjuk látni itthon. Egyébként legfőképp az akkor 15 hónapos kislányomat nem szeretném majd, hogy sokáig legyen nélkülem.
A megfigyelési idő után hazamegy. Ez kb szülés után 2 óra.
Miért sietsz így? jó helyen van a baba a kórházba. rengeteg vizsgálaton esik át..
Ehhez jogod is van és persze vannak ilyen esetek, nem akadályozhatják meg tudtommal.
Szia! Még nem beszéltem a gyerekorvosunkkal, de szerintem ő vállalná. Én inkább a kórház csecsemőorvosától tartok, hogy ő nem engedné haza.
Nagyon kevesen vállaják a szélmalomharcot az eü-el, de ha jól tudom, a hangsúly a gyerekorvoson van, azaz hogy találsz e olyat, aki vállalja az otthoni ellátását a babának, ugyanis téged kiengednek saját felelősségre, azonban a babánál jogilag sem tisztázott, hogy ez veszélyeztetésnek minősül e, tehát könnyen rá lehet húzni a kategóriát.
Szerintem gyeekorvossal érdemes egyeztetni és nyilatkozatot iratni, hogy vállalja az otthoni ellátást, és onnantól max. fintoroghatnak hozzá, de mást nem tehetnek. De hogy találsz e ilyen gyerekorvost...?
szerintem itt még nem nagyon van bemegyek szülni és 3 óra múlva megyek is haza rendszer .én még senkitől sem hallottam ilyet.
Mit jelent az ambuláns? hogy nem volt fogadott orvosa?
Azoknak a tapasztalatára lennék kíváncsi, akiknek sikerült ambulánsan szülni Magyarországon. Esetleg Debrecenben, Miskolcon vagy Nyíregyházán szült valaki ambulánsan?
További ajánlott fórumok: