Alzheimer-kór (beszélgetés)
Közben nem voltam gépközelben. Nem lesz ennyi sem elég.
Közben olvastam, hogy Bács megyében kellene, 4 éve kb. 1.500,- Ft volt a Megyei Kórházban az ápolási díj. Most mennyi fogalmam sincs. Kérdezz rá az orvosokra, ők mit tudnának ajánlani. Esetleg az is megoldás lehetne, ha egy olyan valakit vennétek Édesanyád mellé, akinek jelenleg nincs munkája és lakása, jól jönne a szállás és némi ápolási díj neki.
Pelenkázni muszáj? Negyven éves ismerősömet pelenkázták, mert rettenetesen fájt a gerince, és nem volt idejük ágytállal bíbelődni az ápolóknak, tiszta tudatú nőt pelenkára kényszerítettek. Tehát elképzelhető nem akarják, hogy mászkáljon, eltévedjen, inkább pelenkát tesznek rá. :(
[link] itt egy otthon, árakkal feltüntetve.
Nem tudom diagnosztizálták e már ezt a kórt anyukádnál, de tényleg lehetne kicsit nagyobb felé a szereteted.
Mindenki veszít el közeli hozzátartozót, és bár nem azért szülünk gyereket, hogy majd szükség esetén legyen aki el tudjon látni, de azért még agyatlanul is jól esik az embernek, ha nem idegenek pelenkázzák, viselik gondját, hanem az akit/akiket a világrahozott. Valahol vissza kell adnunk amit kapunk gyerekként, nem?
Kérdésedre a válaszom: azt írod kórházban van és pelenkázzák, ami azért történik, mert a kórházakban teljesen leszedálják a betegeket, hogy ne legyen velük sok dolog, inkább pelust cserélnek, minthogy ébren legyeneke és fárasszák az alig kereső személyzetet. Ez nagyon szomorú, bár anyukádnak fel sem fog tűnni, hiszen a saját gyerekitől is ezt kapja.
Miből gondolod, hogy ez a betegsége? Milyen tünetei vannak?
Anyósomnak ilyen betegsége volt. Kb. 60 évesen kezdődött nála, 77 évesen halt meg és csak az utolsó 1 évet töltötte otthonba. Nem kellett pelenkázni annak ellenére, hogy a kórházban vele is ezt csinálták, mindenkit megismert az utolsó pillanatig, annak ellenére, hogy a kórházas időszakban senkit. Tehát ez most szerintem a kórházi "ápolás" eredménye, ha hazamegy, biztos jobban lesz. Az, hogy nem megy ki az utcára, nem jelenti azt, hogy alzheimeres, inkább tűnik depressziónak.
Mi közel 10 évig éltünk együtt anyósommal, azért költöztünk össze, mert már nem nagyon mertük egyedül hagyni a lakásban éjjel-nappal, és csak akkor került otthonba, amikor már nem tudtuk megoldani, hogy legyen vele valaki egész nap.
Nekik az a legjobb, ha otthon vannak és a közeli hozzátartozók ápolják őket, ha idegenek teszik ezt, akkor hamar meghalnak. Anyukád még nagyon fiatal és attól, hogy a felmenők között volt ilyen betegség, nem biztos, hogy neki is lesz, de ilyen alapon te is veszélyben vagy, és akkor lehet téged is bedugnak majd egy otthonba, hogy idegen emberek pelenkázzanak....
Nem vitatkoztam,de mindegy felőlem azt csinálsz amit akarsz!
Arra képtelen voltál,hogy válaszolj,amíg leírtad,hogy ne írjak neked,addig ugyan úgy,leírhattál volna egyéb hasznos dolgot.
Ja,mert másnak még nem..
Segíteni akartam..de mindegy.
Nem olvastam végig,engedelmeddel,de mivel,írtam,(csak éppen a lényeget ragadtad ki ismét)hogy ezt csináltam 8évig,talán tudtam volna segíteni,otthon ügyben és egyébben is...de tudod mit?Találj a neten otthont!
Szép estét!
Igazán nem értem,mi a problémád!
Nem tudom,honnan vetted,hogy kioktatásnak szántam!
Az,hogy te mit szeretnél azt gondolom teljesen másodlagos,azt a megoldást kell választani,ami az anyukádnak a legjobb!
Egyébként akkor a zsebedbe kell nyúlni elég tisztességesen,140ezer forint körül találsz ápolónőt!
Kérdeztem valamit...de ne is zavarjon..éjszaka ki foglalkozna vele?
Én ezt csináltam 8évig.
Nem kérek kioktatást. akkor inkább ne is irj
megköszönném. Ha unatkozol válassz másik fórumot.
Nem lustaságból mondom, de inkább te keresgélj, sok szempontot kell figyelembe venni, amiket ti tudtok igazán.:)
Beütöd, ki hoz amennyit, és nézegeted, felhívod, ez csak így megy.:)
Nem. Ha van állami otthon, nincs beugró, de kb.havi 80 000.- a minimum.
Ha nem önkormányzati otthon, akkor minimum 800 000.- a beugró és 100 000.- körüli a havidíj.
24 órás felügyelet kell előbb-utóbb
lehet, kegyetlenül hangzik, de én az otthonban való elhelyezéssel értek egyet, ha a családnak nehézséget okoz a teljes felügyelet, ellátás, gondozás
Otthon, vagy kórházban gondoltad a pelenkázást?
Ha otthon, milyen időközönként gondoltad?
amúgy ezt hogy gondoltad?
Pl. naponta 5-ször megjelenik anyukád otthonában és pelenkát cserél? A többit (mosdatás, etetés) meg Ti csináljátok?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyek rá egy alzheimerest hogy menjen orvoshoz?
- Hol lehet elhelyezni Alzheimeres beteget?
- Mit tudtok az Alzheimer-kórról?
- Ha genetikusan öröklődik az Alzheimer, esetleg egy MRI vizsgálat kimutathatja?
- Vizsgálattal kiszűrhető az Alzheimerre való hajlam?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak az Alzheimerrel?