Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Almával sült máj, tésztával borítva recept

Almával sült máj, tésztával borítva recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Almával sült máj, tésztával borítva hozzávalói:
5 dkg csirkemáj,
10 dkg füstölt szalonna,
1 cs. levelestészta,
2-3 alma,
1 evőkanál mustár,
1 evők. pirospaprika,
1 tk. só,
bors


Az Almával sült máj, tésztával borítva elkészítési módja:
Vékony szeletekre vágjuk a májat. A fűszerekből pácot készítünk: Összekeverjük a mustárt, a pirospaprikát, a borsot, és a sót. Beleforgatjuk a májat, majd a hűtőbe rakjuk. Felkockázzuk a szalonnát, és zsírjára sütjük. kiszedjük a serpenyőből, és a szalonna zsírjába megforgatjuk a hámozott, felszeletelt almát. Félre tesszük a megpárolt gyümölcsöt, és átsütjük a pácolt májat is.
A szalonnakockákat hozzá keverjük a májhoz. Egy sütőtálba rétegezzük az ételt: belehalmozzuk, az alma felét, erre jön a májragu, azután az alma másik fele. Végül a kinyújtott leveles tésztával betakarjuk, majd a 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.


A tészta tetejét kenjük meg hideg vízzel, mielőtt a sütőbe toljuk a sütőtálat.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 10. 22:20

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook