Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Májpástétom házilag recept

Májpástétom házilag recept

Elkészítési idő 60 perc

A Májpástétom házilag hozzávalói:
50 dkg csirkemáj, 1 evőkanál sertészsír, 1 nagy fej apró kockára vágott vöröshagyma, kevés paradicsomkrém vagy paradicsomlé, 10 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg teavaj. Ízlés szerint: őrölt fekete bors, fűszerpaprika, só, majoránna.


A Májpástétom házilag elkészítési módja:
A csirkemájat megmossuk, majd a hozzávalókkal pörköltet készítünk belőle. Ha kész lehűtjük. Ezután hozzáadjuk bőre nélkül a 10 dkg füstölt szalonnát apró darabokra vágva nélkül és a 20 dkg vajat is. Kissé átkeverjük, majd botmixerrel pástétom állagúra aprítjuk, de közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha kész dobozba rakjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az az ízeik. Kb 3-4 napig hűtőben tárolható.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. júl. 10. 06:32
A májpástétom házilag elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook