Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás körtés kalácspuding recept

Almás körtés kalácspuding recept

Az Almás körtés kalácspuding hozzávalói:
40 dkg maradék kalács
4 dkg vaj + a tál kikenéséhez
1 körtenagyob)
1 alma
1/2 citrom
2 tojás
4 ek barnacukor
1 cs.vaníliás cukor
2.5 dl tej
1 dl habtejszín
porcukor


Az Almás körtés kalácspuding elkészítési módja:
Pirítsuk meg a felkockázott kalácsot a felforrósított vajon.A körtét és az almát hámozzuk meg,magozzuk ki és szeleteljük fel,majd locsoljuk meg a citrom levével.
Habosítsuk fel a tojásokat a kétféle cukorral,és a meglangyosított tej és tejszín keverékével.
Egy kivajazott jénai tálban osszuk el a pirított kalácsot,majd önstsük rá a tojásos keveréket.
Rakjunk rá 1 sor körtét mellé 1 sor almát,így fedjük be az egészet.
Süssük 200 fokon kb 30 percig.Ha kész kicsit haggyjuk hűlni,porcukorral meghintve tálaljk..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 7. 23:15

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook