Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

A Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek hozzávalói:
50 dkg gomba
20 dkg túró
5 dkg sajtkrém
1 csípet só
1 csipet őrölt bors
1 csokor medvehagyma levél
5 dkg gépsonka
10 dkg reszelt sajt
2 ek étolaj


A Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük.
A fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel.
A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 10 percig, sütjük majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 6. 21:40

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook