Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

A Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek hozzávalói:
50 dkg gomba
20 dkg túró
5 dkg sajtkrém
1 csípet só
1 csipet őrölt bors
1 csokor medvehagyma levél
5 dkg gépsonka
10 dkg reszelt sajt
2 ek étolaj


A Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük. A fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apróra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Meghintjük kevés reszelt sajttal. A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 10 percig, sütjük majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook