Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdei meggyes kuglóf recept

Feketeerdei meggyes kuglóf recept

Elkészítési idő 100 perc

A Feketeerdei meggyes kuglóf hozzávalói:
22 dkg margarin
125 ml tejszín
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek rum
kevés vanília aroma
10 dkg olvasztott csoki
1 üveg (lecsepegtetve) meggykompót
2 ek meggylé


A Feketeerdei meggyes kuglóf elkészítési módja:
A csokit megolvasztjuk. A margarint, cukrot, vaníliás cukrot, vaníliaaromát, rumot habosra keverjük. Egyenként a tojás sárgákkal tovább keverjük krémesre. A sütőporos lisztet felváltva a tejszínnel és meggy lével hozzákeverjük. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe az olvasztott, de már kihűlt csokit belekeverjük. A felvert tojásfehérjét kétfelé véve beleforgatjuk a tésztákba. A végén a sárga tésztába a liszttel megszórt meggyet keverjük. Kanállal váltakozva a kétféle tésztát a formába tesszük. Fehér csoki mázat lehet rácsurgatni díszítésként.

180 fokon 60 percig sütjük. Nekem még 15 perc kellett, a tetejét a végén sütőpapírral lefedtem. Tűpróba ajánlott!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdei meggyes kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook