Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás csirkemell tejszínes mártással recept

Almás csirkemell tejszínes mártással recept

Az Almás csirkemell tejszínes mártással hozzávalói:
2 db kicsi, vagy 1 db nagyobb csirkemellfilé
50 dkg alma
1 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér
só,bors,cukor


Az Almás csirkemell tejszínes mártással elkészítési módja:
A mellfiléből szép szeletkéket vágok és megsózom őket. Tűzálló tálba fektetem a felét, beborítom a meghámozott, kicsumázott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd újra mellszelet és alma következik. A tejszinbe elkeverem a késhegynyi fűszereket, pici sót és cukrot, majd a rakottasra locsolom. A tálat szorosan lefedem, és forró sütőben közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Aztán leveszem a fedőt, megszórom a sültet a reszelt sajttal, és már csak annyira tolom vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Rízzsel tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás csirkemell tejszínes mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook