Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Almakrém recept

Az Almakrém hozzávalói:
1 kg alma,

1/8 l víz,

1 citrom,

5 dkg apróra vagdosott narancshéj,

10 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

12 lap áttetsző zselatin,

2 likőröspohár rum,

1/4 l tejszín,

meggy- vagy málnaszirup


Az Almakrém elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeleteljük. A vízzel és a citrom levével kevés ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Összeforraljuk egy kevés ideig. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a meleg almamasszához adjuk. Jól elkeverjük. Hideg helyre tesszük. Dermedés előtt hozzáadjuk a rumot és a felvert tejszínt. Kivizezett őzgerinc formába simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, de előtte egy pár másodpercre a formát forró vízbe mártjuk, mert így könnyebb kiborítani az almakrémet. Meggy- vagy málnasziruppal kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almakrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook