Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Alkohol fórum

Alkohol (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
388. huhohahaj (válaszként erre: 383. - B.SZ.Icu)
2012. júl. 8. 00:41

Szerintem én igazi alkoholista vagyok!!! :((

megsem tudom számolni hányszor estem vissza, leghosszabb abszinenciám 8 hó. 7 éve iszom, ráadásul nyugtatóra, szóval gondolhatod milyenek az elvonási tüneteim. Most épp nem iszom 4 napja :)

De minnél többször esel vissza annál durvábbak az elvonási tünetek. Mostmár eljutottam odáig, hogy úgy fáj a lelkem hogy megtudnék őrülni. Ez kb 2 hétig fog tartani. Eleniumom nincs már ami kiköszöbölné a problémát, mivel már elfogyott és arra is ittam ugyanúgy, csak ezt a pszichiáteremnek nem mondtam , ezért nem merek megint iratni eleniumot. Nemrég hallottam hogy magnéziumot kell 450mg ot , meg B vitamint főként B6 -ot 10mg ot naponta bevinni, és helyreáll a rendszer, úgyhogy most ezt nyomom, csak küzdök most a cigivel is. Egyszerre a kettőt. Elég kemény napok állnak mögöttem , nem kívánom senkinek, de mostmár jobb, csak kár hogy nem bírok aludni egyrészt ezek miatt, meg mert ilyen kib...ott meleg van. Amúgy elmondom hogy mindenivó voltam/vagyok, borral szoktam kezdeni, egyszerre tízkorty, ami fél üveg, egy olyan liter után kezdem érezni hogy a gombóc a torkomból kezd elmúlni, szóval ..... megpróbálok ismét talpraállni, legutóbbi abszinenciám majdnem 3 hó volt, most 2 hónapja ittam, de gatyábban vagyok mint előtte, szóval csak ajánlani tudom minden alkoholistának, hogy nem éri meg a pillanatnyi kéj, mámor, filmszakadás, mert egyre csak keményebb a szabadulás!!!! apropó, van itt olyan valaki aki nyugtató mellett iszik/ivott!!!????

387. emilia
2011. júl. 27. 00:09

Ma éppen voltam Egy AA kluban, ahol 3 alkollista ünnepelte a születésnapját, mivel is aki leteszi a piát és abszinenciát vállal az attól a naptól fogva számolja, hogy hány napja nem iszik. Akkortól fogva újjá születése következik és így ma egy 10 éves, 7 éves, és egy 6 éves szüllinapit ünnepeltek/ünnepeltünk. Azért jók az AA klubok, mert ott a 12 lépéses programmal, meglehet tanulni kezelni az életet és nem száraz alkoholista lesz, hanem önismeret által fejlődsen megy keresztül, nem beszélve a közösség erejéről. Ezek tulajdonkép önfejlesztő csoportok.

A Jelinek féle felosztás szerint 5 féle alkoholista van.

Az alkoholizmus betegség, mert a szervezet ahogy hozzá szokik allergiát okoz, de úgy, hogy kívánja és nem tudja a mértéket tartani. Aki eljutott ide az többet nem lehet szociális ivó.

Egy korty is visszaránthatja, mint az örvény és ugyan ott kezdi ahol abba hagyta és még rosszabb állapotba kerül, mert a szervezet nem felejt és fokozatosabban romlik az állapota.

2011. febr. 2. 20:41

Sziasztok! Szerintetek hogy lehet felismertetni az alkoholfogyasztóval, hogy tulzásba viszi. Minden nap iszik úgy mint mikor üditőért menne ha szomjas.

Kezdetekbe a korty korty volt majd egy családi tragédia után fokozódott és nem ismeri fel a próblémát. Pedig már észrevehető tünetei vannak az arcon. Más probléma nincs max ingerültebben szól olyan dolgokra amik dühitik. Korábban a türéshatára jobb volt. Családi konfligtusok forrása lett az alkoholfogyasztás, mit lehet tenni h élhetőek legyenek a mindennapok és ne folyamatos idegeskedés legyen a kilátástalannak tünő helyzet miatt és félelem hogy rosszabb lesz. Mielött elfajulna a helyzet mit lehet tenni? Építő jellegű tanácsokat kérek szépen, ha tudtok.

385. eb5c1063c1 (válaszként erre: 384. - cbc194424a)
2011. febr. 1. 11:52
Több fajta alkoholizmus létezik ,az is alkoholista aki csak havonta egyszer iszik,de akkor sokat...
2011. jan. 25. 23:09
hát a párom szerint én az vagyok....mivel ő antialkoholista:)én szoktam bort inni...imádom a jó minőségű száraz vörösborokat:)és antioxidáns és jó a szívnek.....állítólag aki szinte mindennap iszik-ha csak 1 pohárral is az alkoholista-én szoktam......szerintem az az alkoholista aki mindent megiszik és minden napszakban....és remeg ha nincs pia a közelben......és kifordul önmagából az alkohol hatására.......
2011. jan. 7. 13:55

Sziasztok!

Van itt egyáltalán igazi alkoholista??

2010. aug. 9. 19:31
Nem iszom!))
2010. júl. 23. 10:17

Én úgy vagyok vele, hogy egy jó korsó sört sosem tudok visszautasítani, de természetesen sosem egyedül iszom, viszont a töményekkel már ennyire nem vagyok jó barátságban azok közül csak az unicum, a jager meg a whiskey jöhet a többit nem igazán szeretem, sőt a vodkától kifejezetten rosszul vagyok.


Szerintem még az sem gond, hogyha valaki nem emlékszik a bulira, megesik az ilyen, bár én általában szoktam, inkább az a gond, hogy sok emberből kihozza az alkohol a kötekedő énjét és ebből sok probléma tud lenni, sajnos ezt már tapasztaltam elég sokszor... legutóbb balaton soundon akart megverni egy srác azért mert fényképezőgép volt nálam... (hozzáteszem ott dolgozni voltam, fotozni a fellépőket, meg a hangulatot eszembe se volt róla képet csinálni, de sajnos nem fogta fel... de szerencsére megúsztam különösebb sérülések nélkül :D)

2010. júl. 19. 13:23
Szerintem is vannak helyzetek illetve események amin szinte elkerülhetetlen az, hogy valaki ne fogyasszon alkoholt. Persze vannak olyan emberek akik szeretik ezt túlzásba vinni illetve vannak olyanok is akik mindig találnak alkalmat arra, hogy ihassanak. De annak nem látom én se értelmét, hogy annyit igyon az ember, hogy ne is tudjon magáról illetve arról, hogy mi történt vele azon a bulin például.
2010. júl. 19. 10:47

Az alkohol semmiben sem különbözik pl. az ételtől addikció tekintetében - leegyszerűsítve.

Az emberek nagyobbik része normálisan étkezik, míg mások annyit esznek, hogy az elhízás következtében ezerféle betegsége alakulhat ki.

Az alkoholistának a mája zsírosodik el, a nagy zabálónak a mája és a kültakarója egyaránt elzsírosodik.

Az alkoholfogyasztás az normális emberi tevékenység, nem betegség, ahogy a normális evés sem betegség.

378. vszer
2010. júl. 19. 10:38

Én is annak a híve vagyok hogy ha ár buli van akkor szinte kötelező az ivászat. Persze annak nincs semmi értelme hogy totál K.O. ra iszod magad mert akkor úgyse emlékszel rá hogy milyen jó is volt a buli. Ráadásul ha vannak vicces kedvű haverok akkor szépen meg lehet szivatni az épen nem magánál lévő embert:D (sajnos tapasztalat:D) Meg akkor a pia is kárba vész, mert valószínű hogy nem marad benne sokáig az emberbe:D És sok nagyon jó pia van amit tényleg kár ilyenre lepazarolni.

Nem azt mondom, néha megesik az ilyen de nem ennek kell a célnak lennie.

2010. júl. 9. 11:43
jó neked hogy heti rendszerességgel tudsz menni szórakozni:( Ha megyek akkor én se iszok sokat (általában:) de amikor sok idő eltelik két buli között akkor azért néha megszalad a pohár egy kicsit, de szerintem nem árt néha ha ez így van, jó a társaság, jó a hangulat akkor nem lehet gond:) Nehéz megtartani azt a szintet hogy jól érezd magad és ne legyen gáz.
376. fehmon
2010. júl. 1. 14:28
Én is eljárok heti rendszerességgel, de nem inni, hanem bulizni. Tehát mi alapjáraton nem inni megyünk. Persze iszunk a bulihoz rendesen, de már kinőttük azt a korszakot, amikor seggrészegre ittuk néha magunkat. Persze azért néha van, hogy egymást biztatjuk. Ti mennyire vagytok befolyásolhatóak ilyen szempontból?
2010. jún. 30. 12:27

Sziasztok!

Megosztanám veletek az alkohol rám gyakorolt hatásait. Elmondhatom ,hogy heti rendszerességgel eljárok egy társasággal inni. Ilyenkor szoktunk inni rendesen. Mára már az összeszokott csapatunkból többen elmondhatják hogy kiegyensúlyozott életet élnek. Szóval lehet inni de csak mértékkel. Néha még így is túl lépünk egyfajta határt de az is jó mert együtt vagyunk.

374. sezin (válaszként erre: 373. - jofre)
2009. aug. 11. 13:44

Szia!


Igen, fogalmazhatunk úgy, hogy érintett vagyok/voltam... Miről szeretnél mesélni?

Ja, a tapasztalatoknak csak örülhetünk.

373. jofre (válaszként erre: 372. - sezin)
2009. júl. 12. 05:40

23 évesen honnan van - sajnos:( - ilyen tapasztalatod ? - Vagy v.milyen formában érintett vagy?

Tudnék miről "mesélni"............

372. sezin (válaszként erre: 359. - spinneli)
2009. jún. 11. 16:01

Szerintem ez elég jól összefoglalja, mikortól beszélhetünk "alkoholproblémákról"...


"Kényszert érez arra, hogy alkoholt igyon.

Képtelen korlátot szabni az adott alkalommal elfogyasztott ital mennyiségének.

Nagyobb (idővel egyre nagyobb) alkoholmennyiséget kell magához vennie a kívánt hatás elérése érdekében.

Fizikai elvonási tüneteket tapasztal, ha nem iszik alkoholt (hányinger, izzadás, felületes légzés és reszketés).

Italra van szüksége ahhoz, hogy jól vagy átlagosan érezze magát.

Elveszti az érdeklődését tevékenységek, hobbik vagy kapcsolatok iránt.

Emlékezetkiesései vannak - elfelejti mi történt, míg az alkohol hatása alatt állt.

Egyedül iszik, vagy rejtegeti italát mások elől."


[link]


Mindenki csak magát csapja be, hogy "ez nem függőség". Még a gondolataikat is ez tölti ki. Ez is egy drog...és miért hagyja magát valaki, hogy ennyire függjön valamitől???

371. niicky
2009. ápr. 30. 19:11

Sziasztok, egy iskolai kutatómunkához kérem a segítségeteket. A csoportommal a sört választottuk témának, így összeállítottunk egy kérdőívet amit minél több sörivónak kéne kitölteni Mindenkinek nagyon megköszönöm ha kitölti és elküldené az emailcímemre ( niicky18@msn.com ). sziasztok1) Az Ön neme?


a) Férfi b) Nő


2) Az Ön életkora?


a) 18-25 év között b) 26-35 év között


c) 36-50 év között d) 50 év felett


3) Az Ön foglalkozása vagy munkaköre?


a) Tanuló b) Foglalkoztatott

c) Egyéni vállalkozó d) Háztartásbeli

e) Nyugdíjas


4) Az Ön lakóhelye?


a) Budapest b) Vidék

Település neve:


5) Milyen rendszerességgel fogyaszt sört?


a) Naponta b) Hetente c) Ritkábban

d) Alkalmakkor


6) Mi alapján szokott választani sört?


a) Kinézet b) Márka c) Mennyiség

d) Minőség e) Ár f) Egyéb:


7) Milyen márkájú sört fogyaszt a leggyakrabban?


a) Amstel b) Dreher c) Borsodi

d) Egyéb:8) Világos vagy barna sört fogyaszt szívesen?


a) Világosat b) Barnát c) Mindkettőt


9) Alkoholos vagy inkább alkoholmentes sört szokott fogyasztani?


a) Csak alkoholosat b) Csak alkoholmenteset

c) Mindkettőt


10) Dobozos, vagy inkább üveges/palackos sört fogyaszt szívesebben?


a) Dobozosat b) Üvegeset c) Mindegy


11) Milyen kiszerelésben szokott a leggyakrabban vásárolni?


a) 0,33 liter b) 0,5 liter c) 1 liter

d) 1 liternél nagyobb kiszerelésben


12) Ragaszkodik a már megszokott, jól bevált márkához?


a) Igen, ragaszkodom a régihez

b) Ha van, akkor inkább azt veszem meg

c) Mindig mást veszek

d) Szívesen kipróbálom az új termékeket is

e) Nem ragaszkodom a régi márkához


13) Ha az Ön által leggyakrabban fogyasztott sör külseje megváltozna, ugyanazt vásárolná továbbra is?


a) Igen b) Nem biztos

c) Nem


14) Fontos Önnek, hogy az adott termék magyar legyen?


a) Igen, fontos b) Nem fontos c) Mindegy


15) Gyakrabban vásárol olyan sörtermékeket, amelyeket a tv-ben is reklámoznak?


a) Igen, csak olyat veszek

b) Nem ismerem a reklámokat

c) Nem ez alapján döntök

370. Franc22
2008. ápr. 30. 17:53
Csak ha a pároméknál vagyok. Ott ebédhez egy kis pohár borocska. És az apóssal, ha a beszélgetésbe nagyon bele lendülünk. De alkalmakkor a pezsgő nem maradhat ki
369. sztike10 (válaszként erre: 365. - 40d2259944)
2008. ápr. 30. 12:30
egészséges... de többet nem iszunk?? vagy mivan?? hát hol a recept??? :):):):)
368. 40d2259944 (válaszként erre: 367. - sipollo)
2008. ápr. 1. 13:31
Hát igen.. A puszta tények! :-)
367. sipollo
2008. ápr. 1. 13:04

Kedves pacal!ime a magyarázat:)

"Az Unicum jellegzetes, gömb alakú palackjával és a címkéjén lévő kereszttel (korábban piros, most arany-piros) is jelzi: egyedi, testet-lelket gyógyító italról van szó."

366. pacal22
2008. ápr. 1. 11:39
Valoban rajta a kereszt bár kétlem h ezért:D vki tudja mi is a szerepe a kerezstnek az unicum cimerben?
2008. ápr. 1. 10:22
Határt? Az alkohol egészséges! Nem tudtátok? Az Unicumopn még rajta is van a kereszt! :-D
2008. ápr. 1. 10:18

Üdv.Bizony sokan nem tudják +szabni a határt.Én is +iszok esténként 1-2dl minőségi fehérbort,és 4centes

Unicum Nextet,de ez ugy gondolom belefér,ettől csak jobban alszok:)

2008. ápr. 1. 10:17
Szép jó reggelt mindenkinek. Nekem sok kedvencem van, sörre bor mindenkor :) Persze heti két három üveg sőr az jöhet. Nagy kedvenc még a fütyi barack, Bákárdi, nomeg az Unicum :D Főleg az. Alkalom szüli, szülinap, vagy névnap. Esetleg esküvő :) Szeretem na :D
362. József48 (válaszként erre: 358. - 4916977221)
2008. febr. 14. 21:06
Szerintem, aki naponta megiszik 2dl minőségi bort vagy egy pohár sört az egészséges a szervezetnek és nem hinném, hogy az függőséget jelentene. A baj az, hogy sokan nem tudják hol a határ és ezt tényleg a család sínyli meg.
361. bogyoka6 (válaszként erre: 347. - Chiyeko)
2008. febr. 14. 20:43
sajnos az alkohol tönkretesz családokat... - ez a szomorú, és aki benne él, az tudja igazán, hogy ezt mit jelent:(
360. éden74
2008. febr. 14. 20:42

Minden este 1 deci finom házi v.bor,az ágyban fogyasztva......


A 100 akárhány éves néni megmondta minden nap 1 deci

házipálinka amit ő bíz megivott.

359. spinneli (válaszként erre: 358. - 4916977221)
2008. febr. 14. 20:35

"Az alkoholizmus egyszerű definíciója szerint az nevezhető alkoholfüggőnek, akinek a szervezete olyan módon átalakul, hogy alkohol hiányában nem képes a kiegyensúlyozott működésre. Amennyiben egy bizonyos ideig nem jut alkoholhoz, elvonási tüneteket produkál. Az alkoholistává válást számtalan figyelmeztető jelből megjósolhatja a kívülálló. Nem lehet egyértelműen meghatározni milyen korú, nemű, vagy személyiségű emberek érintettek."innen:


[link]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook