Alekosz menyasszonyt keres:) (beszélgetés)
Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus egy enyhébb formája. Míg az autistáknál „már hároméves kor előtt késés figyelhető meg a szociális interakcióban, a nyelvi képességekben, a szimbolikus és imaginatív játékban" (DSM-IV definíció), addig az Asperger-szindrómánál ez nem jelentkezik; ezenkívül az Asperger-szindrómára - az autizmussal ellentétben - jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, valamint az átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint. Mindezek miatt felismerése is nehezebb, egyes becslések szerint az esetek 30-50%-át nem diagnosztizálták. Számos Asperger-szindrómás magától is képes felismerni azokat a dolgokat, amiben eltér a többi embertől, megtanulja leküzdeni hátrányait és képes beilleszkedni a társadalomba akár anélkül is, hogy tudná magáról, hogy Asperger-szindrómás.
A rendellenességet dr. Hans Asperger (1906–1980) osztrák pszichiáter és gyermekorvos írta le először 1944-ben; ő az autisztikus pszichopátia nevet adta neki. Róla nevezte el a szindrómát dr. Lorna Wing angol pszichiáter és pszichológus, aki egy 1981-es írásában használta először a kifejezést. Az Asperger-szindróma a Mentális rendellenességek diagnosztikai és statisztikai kézikönyve (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) 4. kiadásába (DSM-IV) került be 1994-ben.
A diagnózist megnehezíti, hogy nincs általánosan elfogadott diagnosztikai kritériumrendszere. Pontos okai és előfordulási gyakorisága sem ismert, elsősorban a diagnosztizálási rendszerek változatossága miatt.
Mentségére szolgáljon, hogy minden szava igaz!
:)))
De aranyosak,kis lustaságok!:)))
Tök édes ahogy öleli a plüssállatot,aztán egyszercsak eldől vele!:D
Ez az amit én sem értek, hogy mit eszik ezen az emberen.
..érdek motiválná a lépéseit?
Létezik??
Én sem pucoltam volna ki neki,de nem játszottam volna,hogy nem tudom hogy kell.Még jó,hogy a seggét nem töröltete ki valakivel,megtudni,ért-e hozzá:)
BOCSI,de nem hagyhattam ki.
Alekosz is vigye ki az Állatkertbe a lányokat!!! Jobb program, mint a golf meg a tejbenfürdés
megjöttem :)
nem fagyiztam, de vettem kér cartedore -t: vaníliást és rákóczitúróst
na, elmegyek fagyizni! :))
meg a postára ...
Az volt.
Olyat unalmában farag az ember libalegeltetés közben még talán tökszárból is. :)
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha férjetek a valamikori menyasszonyának irogatna az egyik portálon?
- Mit szóltok a Kate menyasszonyi ruhájához?
- Pocisan menyasszonyként
- Elfogadható áron szeretnék menyasszonyi ruhát bérelni vagy venni! Tud valaki segíteni?
- Ciki, ha olyan képet teszek fel magamról az iwiwre, amin menyasszonyi ruhában vagyok? De már elváltam..
- Van értelme drága menyasszonyi cipőt vásárolni?