Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia! Az inzulinrezisztencia vizsgálatról kérdeznélek,hogy hol csináltattad? Tb-re vagy pénzes és mennyi idő alatt volt meg az eredmény? én is szeretném megcsináltatni minél elöbb csak ez a hónapom elég szűkös...köszi a választ előre is!
Szép napot nektek! Riett
Sziasztok!
Reményeim szerint a jövő héten indul az első lombikom a BMC-be.
Hogyan zajlik ez? Sajnos csak lombikkal lehet babánk, ezért inszeminációnk sem volt soha. A doki csak annyit mondott, hogy a mensi első napján kell mennem uh-ra és vigyek jó sok pénzt a gyógyszerekre. Nagy örömömben én balga semmit sem kérdeztem:(
Elilo
Nekem,amikor ilyen gyanú volt,akkor azt kérdezte a doki,hogy van -e folyásom? Az nem volt. Van -e viszketés vagy bármi? Az sem volt.Teljesn normálisan voltam.Akkor azért azt mondta,hogy azt a krémet vegyem már meg és egy tubussal nyomkodjak el. Megtettem,semmi változás nem voltutána sem,(ugye előtte sem voltgondom szerencsére semmi),így ennyi volt.Diéta is ment és 3 hónap múlva visszamentem kontrollra és akkor már negatív volt)
Ja,meg a (valamelyik nagy drogáriában,vagy dm vagy a máásik) lehet kapni candida tesztet,azt mondta,hogy ha biztosra szeretnék menni,akkor azt megvehetem és ha gond van,az kimutatja.Nekem a teszt negatív lett,.
Azóta sem volt semmi ilyen eredményem)
Köszönöm ez jól esik.Sajnálom,hogy ilyen sokan vagyunk akiknek ez jutott osztályrészül.
Igaz azért mindent megpróbálunk,hogy sikerüljön.
Ez nem csak az ember lelkét viseli meg,hanem a pénztárcáját is,de egy babáért mindent. :-)
Sziasztok!
Valami okból kifolyólag csak most találtam erre a fórumra.Mi még nem járunk oda,de hamarosan eljutunk oda is.Nekünk sajnos az ICSI-t javasolták,tehát semmi inszem.Most pénteken lesz egy méhtükrözésem,mert azt kérte a meddőségi és utána mehetünk csak.
Örülök,hogy innen ,majd informálódhatok,kicsit meg vagyok szeppenve!
Szia.
Nekem is most tenyészett ki candida. Az orvos kérdezte, hogy van-e panaszom. Mondtam, hogy nincs, így nem is akart vele foglalkozni. De mondtam neki, hogy talán jobb lenne helyrerakni.
Írt pimafucin hüvelykúpot 3 db, meg egy kapszulát, amit 1x kellett bevenni nekem meg a férjemnek.
Nagy gond tuti nincs mert akkor nem 1 év múlva lenne control.
Én arra gondoltam ,hogy net dokit kérdezzél meg.
Elilo
Ha nagyon izgulsz,vegyél Vitagin C krémet.Az segít minden rendbetenni.
Nekünk itthon a kismamáknak ajánlják,mert a benti dolgokat helyreteszi.
Vény nélküllehet kapni,de felis lehet íratni.
Vagy ha nagyon izgulsz emiatt,kérdezz meg egy online orvost,aki nőgyógyász,hogy mit tanácsol?
Vagy a saját nőgyogyidat.
Ne izgulj!!! Ha nagy baj lenne,a doki biztos mondta volna)
Elilo
Nyugi,nekem is volt egyszer ilyen,hogy candida gyanú...
Kérdeztem,ez miért van,és azt mondta a doki,hogy ez egy gomba a szervezetben,.mindenkinek van.Akinek elszaporodik,az lehet gyanús vagy a szűrése pozitív lesz.Akkor letiltottak a sok élesztős kajáról,(kalács,fánk,aranygaluka...stb)
na meg a cukrot is nagyon szereti.
Kicsi diétával a következő alkalomra rendben volt az értékem.
Babika
Kérdezd meg a csajokat az IR fórumon.Ott tuti segíteni tud valaki!!!
Hbab
Nagyon szívesen)
Elilo
Igen,én is csak meresztgettem a szemem,mikor a Tanár Úr ezt mondta,hogy akkor így írja ki a vizsgálatokat.A másik helyen,ahonnan mentünk,szinte minden nap kellett mennem,mikor olyan volt és csak egy -egy vizsgálat miatt. Röpke 250 km-t kellett akkor is utazni egy alkalommal.
Na meg a szabikról ne is beszéljünk,mert ugye el volt az egész napunk olyankor tolva,meló utána már felesleges is volt,úgysem értünk haza időben.
Hbab
Nekem a tb re megcsináltatta a nőgyógyászom.Mondtam neki az elején,hogy lombikosok vagyunk,így segít szó nélkül.Kértem,hogy egy 3 pontos inzulin és cukor terheléses vizsgálat kellene és kiírta.Van ,akinek az endokrinológus írja ki vagy belgyógyász,ők is megtehetik.
Ha egyáltalán nem akarja neked senki megtenni,akkor egy magánlabor megcsinálja.
Pl a centrum labor.Annak a honlapján meg tudod nézni,hol vannak vérvételi helyek.
Pesten van egy csomó de vidéken is.
Itt nálunk,ami a legközelebb van,olyan 5-6 ezer között volt egy 3 pontos. Van,ahol 10 ezer körüli összegre jön ki.De van a prolabor is meg van még egy csomó,ahol ugyanígy meg lehet csináltatni.Egy telefon és megmondják pontosan.
Arra figyelj,hogy ne csak cukor terhelést kérj,hanem inzulint is!!! Van akinek csak azt csinálták meg. Van ,ahol vinni kell a gyógyszertárból glükózt,az olyan 100 ft körüli tétel.Nekem adtak.