Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

11701. Roszika (válaszként erre: 11698. - Bogica977)
2012. máj. 25. 21:45

AMH 10,1 volt.

Köszi a tippet, el fogok menni, ha megvan a lelet.

Sokat írtatok már a menst mentist-ről, ez mi pontosan? Egy magán intézmény? Áhh, nem kell megírni, már googlee-zom is :)

Köszönöm a tippet, angyalok vagytok mindannyian! :)

11700. Bogica977
2012. máj. 25. 21:34
Ja és addig a helyedben én nem mennék hsg re sem,meg a BMC be sem vissza,ameddig az azt nem mondja,hogy ok,ésmehet a lombik.Sok felesleges szenvedéstőlkíméled meg magad,ha lejjebb mennek az értékeid!!
11699. Roszika (válaszként erre: 11696. - Bogica977)
2012. máj. 25. 21:34

Én csak a prolaktin meg a teszton szintemet szerettem volna tudni, mert már 10 éve küzdök a hormonzavarommal, és szerettem volna tudni, hogy melyik mennyire jó/rossz. És mivel 3-4 havonta jön meg, így a kövi ciklus ki tudja mikor lesz.

Viszont a terhelt inzulint én vehetem át, majd akkor rákérdezek a laboroknál, hátha megmondják. :D

Még csak ki se kell nyomtatni... szóban is jó lenne.

11698. Bogica977
2012. máj. 25. 21:33

Roszika

Keresd fel a menst mentistben valamelyik endokrinológust,ha nem tetted meg még eddig!!!

Ez nagyon durva magas eredmény!!!!

Nekem gyógyszerrel(0 perces 14.8 volt) lement szépen annyira,hogy mehetnénk lombikra).

Mennyi lett az amhd?

Nekem 8.8 volt.

11697. Roszika
2012. máj. 25. 21:21

Igyekszem mindenre válaszolni, ha vmit kihagynék pöccintsetek orron :)

Szóval az AMH én is a Podmaniczky utcában csináltattam, 3 napon belül megkaptam az eredményt. Ez az anti-müllerin hormonvizsgálat a petefészek működőképességét vizsgálja. Van egy normális tartomány ami a korral fokozatosan csökken. Ha a normál tartomány alatt van vki, akkor az azt jelenti, hogy kezd kimerülni a petefészek, és közel a klimax. Ha túl magas, akkor az PCO/PCOS-re utal. Nekem magas volt. Igazából az első BMC-s alkalomkor mondták hogy csináljam meg, majd az UH-nál kellett orvost választanom, és akkor Zekéhez kerültem, ő meg mondta, hogy nem kell, de pont előtte levő nap vették véremet. Mondtam neki, hogy már mindegy, erre azt mondta, hogy nem baj, mert ennek is van információ tartalma, megerősíti a PCOS diagnózist.

A terheléses inzulint azért nézték, mert nagyon policisztás a petefészkem, irtó ritka a ciklusom (tavaly 4x volt meg), és a régen hiperprolaktinémiával kezeltek, ezért arra gyanakodnak, hogy inzulin rezisztenciában szenvedek.

Itt zárójelben hozzátenném, hogy kb. 2 éve a János Kh-ban voltam endokrinológusnál, mert meguntam a nőgyógyászok egyet-nem-értését és töketlenségét. Az endos doki kért egy csomó vizsgálatot, közte éhgyomri cukrot és inzulint, és már ott is 19,1 volt az éhgyomri inzulinom - elvileg ezt neki tovább kellett volna vizsgálnia... hát nem tette. Na, mindegy, ezt már megemésztettem. Akkor még nem tudtam, hogy mire utal ez az inzulinszint, a papír szerint meg még a normál tartományban volt...

11696. Bogica977
2012. máj. 25. 19:10

Csajok

Én amikor bent voltam konzin a dokinál,simán rákérdeztem és elmondott minden eredményt,amire csak kíváncsi voltam.Nem a nővérektől kértem soha.

11695. riett (válaszként erre: 11691. - Emmami)
2012. máj. 25. 15:29
Nekem is júniusban lesz az inszemim, a 2.!!
11694. riett (válaszként erre: 11687. - Roszika)
2012. máj. 25. 15:23

Engem nem küldtek el terheléses inzulinra az mitől függ?

Az átjárhatósági az mindenképpen kell sajnos,mert ha nem vagy átjárható nm csinálják meg az inszemet csak lombikot,de ki lehet bírni én is fájdalomcsillapítót vettem be ,mert nagyon sok rosszat olvastam róla de csak feszítő érzés volt ne félj tőle! Én a saját nődokimmal csináltattam meg és elfogadták a BMC-ben.

11693. riett (válaszként erre: 11691. - Emmami)
2012. máj. 25. 15:20

Hali!

Egyenlőre vagy szerencsére csak egy volt még júniusban megyek a következő inszemire.

Az AMH-t nekem a korom miatt kérte a doki,mert év végén leszek 37.....vagyis nem vagyok egy mai csirke. Ha inszemre küldött akkor nagy baj nem lehet:) Kihez jársz? Én a Szűcs dokihoz. A háziorvosod menjen a csudába,biztos pénzt akar,engem simán kiírt már az injekciózás időszakára is,sőt most is kérdezte,hogy kiírjon-e a köv. stimuig.Mondtam neki,hogy szükség lenne fizumra,mert a táppénz....nagyon kevés.

11692. 1472d4cf49
2012. máj. 25. 14:53

Szia Roszika

Én elkértem az eredményeinket, vártam rá vagy 1-2 órát, de ha már amúgy is ott voltam, belefért. Bár csak otthon vettem észre, hogy a sperma eredményt, meg nekem ay ultrahangosokat nem adták oda. A többit igen.

Amúgy törvény szerint, kötelességük kiadni, ha kéred.

11691. Emmami (válaszként erre: 11677. - Riett)
2012. máj. 25. 14:50

Kedves Riett!

Nekem is megvolt minden vizsgálat, és engem nem küldött el AMH-ra, csak a mammo-t és az EKG-t kérdezte, és visszarendelt 2 hét múlva stimura, hogy a következő ciklusban már nyomhassuk is az első inszemet. A lombik szóba sem került. Ez szerinted azt jelenti akkor, hogy nekem egyelőre nem kell AMH eredmény?

Nem mintha nem lenne teljesen mindegy, hogy egy vérvétellel több vagy kevesebb, csak nekem egész napos procedúra egy ilyen látogatás (az utazás miatt) és lassan attól tartok, hogy nem fogják tolerálni nekem a rengeteg hiányzást a munkahelyemen, meg aztán a háziorvosnak is a könyökén jövök már ki a táppénzes papírokkal.

Egyébként hány inszemen vagy már túl?

11690. Emmami (válaszként erre: 11687. - Roszika)
2012. máj. 25. 14:37

Szia Roszika!

Én is próbálkoztam az eddig elkészült leletek megszerzésével, és azt a választ kaptam, hogy az nem olyan egyszerű, mert le kell másolniuk, alá kell íratniuk, és le is kell pecsételtetniük őket külön-külön, de ha előre egyeztetünk időpontot, hogy mikorra megyek értük, akkor nincs akadálya. Persze ajánlott megvárni, hogy minden vozsgálati eredméyn meglegyen, és akkor megkapod egyben az egészet.

A férjem eredményét nekem megmondta a doki, amikor nőgyógyászatin voltam nála (mondjuk csak azért, hogy tudjuk, nem kell másodszor visszamennie).

Az AMH-t te is a Podmaniczky utcában csináltattad? Neked mennyi idő volt? Mit tudsz arról, hogy inszemhez is kell vagy csak lombikhoz? Mert nekem a doki semmit nem mondott róla.

A petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HSG) szerintem így is úgy is kell, akkor meg már jobb túlesni rajta minél előbb. Mert hiába jó az IR-ed, ha nem vagy átjárható...

Sok sikert!!! :-)

11689. kr73 (válaszként erre: 11687. - Roszika)
2012. máj. 25. 14:01
Szerintem is jól gondolkodsz. :-) Ha súlyos az IR-ed, hónapokig, vagy több, mint egy évig is elhúzódhat annak helyrehozása - és, ami a lényeg, elég lenne a javulásod vége felé megcsináltatni szerintem is a HSG-t, pláne azért, mert állítólag 1 év elteltével az összes vizsgálatot meg kell ismételni! Ha már javulsz, akkor viszont tényleg meg kell csinálni, mert ha a párod rendben van, onnan látják, hogy inszem vagy lombik lesz az első beavatkozásotok. Ja, és azt kell mondanom, hogy nagy mázlid van, hogy az UH-n Z-hez kerültél, és elküldött IR-re! Én másnál voltam, aki nem mondott semmit (én meg nem tudtam, hogy a BMC-ben illik hallgatózni :-D), és miután vártunk bő 1 hónapot a dokinkra (mert szabin volt), csak akkor küldött el IR-re, amit csak a korábbi UH-leletből egyértelműsített, nem vizsgált meg. Szóval jó kezekben vagy, az nem kérdés! :-) Viszont: addig nem mehetsz konzira, amíg nincs meg minden leleted! Vagyis ha netán csak az IR-t kéne kezelni, a fent leírt menet okés lenne. De ha más gond is van, akkor ez nem járható út, sajnos. Vagyis mindenképp el kéne juss a konziig. Esetleg megpróbálhatod magánban a kiválasztott dokinál (ha egyáltalán rendel magánban), de ahhoz is kellene tudnod a leleteket, vagy legalábbis megbeszélni vele, hogy vegye magához a leleteket (ha lehet egyáltalán ilyet - most csak hangosan gondolkodom). :-( Ördögi kör.
11688. 8f3c54052d (válaszként erre: 11687. - Roszika)
2012. máj. 25. 13:36
Én csak a végéhez szólnék hozzá. Igen, jól látod, ha IR-ed van, akkor azt előbb kezelni kell mindenféle más beavatkozás előtt. A javulás hosszabb folyamat is lehet (nálam egy éve tart és még nem vagyok "lombikképes", talán őszre), de van, aki 3 hónap alatt szépen rendbe jön. Az IR ugye meddőséget és korai vetélést is okozhat.
11687. Roszika
2012. máj. 25. 13:29

Sziasztok!

Én még a vizsgálatok "elején" járok, néhány már megvan, és lenne néhány kérdésem amivel "bombáználak" Titeket. Már megvan a 3. és a 22. napi vérvétel, a páromnak az első "katonavizsgálat", egy AMH vizsgálat, és az UH. Az UH-n látottak miatt Zeke "dokibá" (úristen, milyen fiatal) a 22. napi vérvételemet kiegészítette terheléses inzulinnal.

Az lenne a nagy kérdésem, hogy a terheléses inzulinon kívül semmilyen más leletet eddig nem láttam, ezt hogyan tudnám megnézni? Mert amikor a recepción megkérdeztem, kis híján keresztbe nyeltek le, hogy mégis mit akarok én tudni? Az is hozzá tartozik, hogy már 10 éve hormonzavarom van, és csak kíváncsi lettem volna, hogy most jók, vagy rosszak-e az értékek. Mondtam is, hogy két hormon eredményt szeretnék, de csak annyi választ kaptam, hogy hüvely kenetem negatív - ezzel persze prolaktin és tesztoszteron eredmény terén nem vagyok nagyon kisegítve... :(

És tökéletesen megértem, hogy sok a dolguk, meg hogy az orvosnak kell látnia a leleteimet, nem is diagnosztizálni szeretném magam, csak nem akarom a kefét rágni még kb. 2 hónapig, amíg minden eredményem meglesz, hogy akkor talán meg tudjak vmit.

A párom eredményét, hogy lehetne megkérdezni? Mert arra is kíváncsiak vagyunk, de mondták, hogy hát azt énnekem nem árulhatják el, sőt telefonon sem mondják el (ezt persze megértem, hisz bárki becsöröghetne).

Meg még egy utsó kérdés: azt mondták a recepción, hogy a következő ciklusban petefészek átjárhatósági vizsgálatot csinálnak. De ha most kiderül, hogy inzulinrezisztenciám van, akkor nem lehetne egy kicsit ezt a vizsgálatot elhalasztani? Pl. mondjuk elkezdjük kezelni az IR-t, javulnak az értékeim, és esetleg nincs is szükség a vizsgálatra. Akkor tök feleslegesen fekszek be én is, veszem el az ott dolgozók idejét - ráadásul másoktól, akiknek lehet nagyobb szükségük van az átjáhatósági vizsgálatra (mert milyen sokan járunk ide), ráadásul a TB-nek is spórolnánk egy kicsit.

Bocsi, h hosszú lett...

11686. riett
2012. máj. 25. 13:27

Én is örülnék,ha elég lenne az inszem az biztos!!

Igen sok minden lehet az ok,de jó lenne tudni,hogy pontosan mi,akkor lehetne tenni ellene,hogy a köv. sikeres legyen,ezért jár az agyam....nehéz ez,azért próbálkozunk!

11685. Bogica977
2012. máj. 25. 11:30

Riett

Nekünk az előző doki így mondta.

Én azért is örültem volna jobban,ha elegendő egy inszem,és nem kell lombik.

Egyik barátnőmnek terminált együttlét volt egy pár alkalommal,nem sikerült.

Kiderült,hogy a párja katonáit kinyírja.

Az első inszemük sikerült.Azóta egy éves lesz a kislánya)))))

Az,hogy mi miatt nem sikerül így sem,több tényező függvénye.Hormonok,stb.

Az is tény viszont,hogy nagyon sok inszemes van,akinek az inszemek után az első lombik sikerül.

Az a lényeg,hogy kitartás kell mindenhez,de egyszer eljön a kis illatos csomag mindenkihez!!!!

11684. riett (válaszként erre: 11680. - Bogica977)
2012. máj. 25. 11:02

Bogi akkor azt mondod,ha ez lenne a baj,akkor inszemmel sikerült volna?

Van egy ismerősöm,akinél ez volt a baj 2 inszemet megcsináltak neki nem jött össze,kiderült,hogy ez a baj és egyből lombikra küldték,amivel összejött.Ezért gondoltam,hogy a 2.inszem előtt megcsináltatom ezt a vizsgálatot,csakhogy a lelkem megnyugodjon. Egyébként én is úgy hallottam,hogy a lombikkal nagyobb az esély és logikus is....de igazából a végeredmény számít,mindegy hogy jön össze:)

11683. Bogica977
2012. máj. 25. 10:01

Hajna

Nekem nagyon sok ismerősöm van,akiknek elsőre sikerült az inszem.Azért nagyobb az esélye,mint egy sima együttlétnek,mert egy az,hogy feljebb mennek a katonák,hamarabb célba érnek és nem pusztul el annyi,valamit az inszem előtt azért kell leadni a mintát,mert centrifugával felgyorsítják őket,és így kicsit turbósítva kapod vissza. Én személy szerint nagyon örültem volna ,ha csak inszem kell.

Végülis egy a lényeg,hogy sikerüljön)))))

11682. 8f3c54052d (válaszként erre: 11680. - Bogica977)
2012. máj. 25. 09:47
Bogi, azért egy lombiknak lényegesen nagyobb az esélye, mint egy inszemnek. Én nem bántam, hogy rögtön azzal kezdünk, de lehet, hogy azért, mert én Prezidán kívül nem ismerek mást, akinek az inszem összejött volna. Csak olyat láttam, aki 5-6-szor inszemezett tök feleslegesen. Én azt gondolom, hogy egyedül ennél az ellenanyagtermelésnél van értelme. Amúgy pont annyi az esélye, mint egy jól időzített együttlétnek.
11681. Bogica977
2012. máj. 25. 08:30

Nekem az AMH vizsgálatot a MÁV kórházban csinálták,másnapra már a mail címemen volt az eredménye. Mostanra ilyen sok lett a várakozási idő? Több helyen is csinálnak ilyet,magánlaborban is(körúti orvosi centrumpl.) nemrég olvastam a honlapjukat.

Akineknagyon alacsony,azoknál több hormon kell ahhoz,hogy petesejt legyen,kevesebb a petefészek tartaléka.

A normál érték állítólag olyan 2 körül van.

11680. Bogica977
2012. máj. 25. 08:27

Riett

Nem,egyáltalán nem befolyásolta. Ezt a vizsgálatot azoknál a pároknál szokták megcsináltatni,akik próbálkoznak,nem jön a baba,és elmennek egy meddőségibe kivizsgálásra.Ha a csaj átjárható,nagyjából minden eredménye rendben van,ami befolyásolná a teherbe esést,a pasinál is minden rendben van,ekkor szokták kérni,mert akkor talán ez megmagyarázza,mégis miért nincs baba.

Ilyenkor a hüvelybe bejutnak ugyan a katonák,de mire felúsznak,a méhnyak nyákja kinyírja őket,és nem jutnak el a célig. Ha jók a pasi eredményei,akkor ilyenkor általában elsőre sikerülni szokott a baba,mert "csak " ez a gond,és ezt az inszemmel áthidalják.

Van olyan lány,nem is egy,akinek elsőre sikerült!!! Nem szabad feladni!

A többségnek persze csakmásodikra vagy harmadikra sikerül,de aki azion gondolkozik,hogy jobb lenne neki a lombik,akkor annak üzenem,hogy én az összes kezem összetenném,ha nekünk csak inszem kellene!!!!! Sokkal kevesebb a hormon,amivel a szervezetet bombázzák,kevesebb megtehrelés a nőnek is,az eredmény meg ugyanaz lehet(egy vagy több baba).Na és az anyagi oldala sem elhanyagolandó,pár 10 ezer vagy több 100 ezer.Szóval tessék pozitívan hozzáállni,és aki inszemre vár,hamarosan sikerülhet)))))

11679. riett (válaszként erre: 11674. - Bogica977)
2012. máj. 25. 07:55
Bogi,akkor nekem a mostani inszemet ez nem befolyásolhatta....arra gondolok,hogy kellően fellőtték a srácokat,hogy ha esetleg ez lenne a probléma nem nem termeltem rájuk ellenanyagot?
11678. riett (válaszként erre: 11675. - Emmami)
2012. máj. 25. 07:52
Nekem azt mondta a doki 15% az esély,hogy sikerül az inszem,az azt jelenti 100-ból 15-nek sikerül.Nem lehetetlen. Arra figyelj,hogy lehet hogy terhességi tüneteid lesznek,de az még egyáltalán nem biztos,hogy azt jelenti, hogy sikerült.Én ezt tanultam az első sikertelenségből.
11677. riett (válaszként erre: 11676. - Emmami)
2012. máj. 25. 07:49
Szia engem az össz. vizsgálat után elküldött a doki AMH-ra,vérvétellel nézik a Podmaniczky utcában és 6000ft volt és 1-2 hét mire kész az eredmény emailben küldik át. Ha rossz lett volna az eredmény lombik,ha nem inszemet csinál a doki. Nekem az utóbbi lett.
11676. Emmami
2012. máj. 24. 22:30
Ti megcsináltattátok már az AMH (Anti-Müllerian hormon) vizsgálatot? Inszemhez is kell? Mert a doki nem mondta, csak a regisztráción mondták, hogy ajánlott, viszont nem szeretném, ha ennek hiánya miatt nem csinálnák meg a beavatkozást.
11675. Emmami (válaszként erre: 11672. - Riett)
2012. máj. 24. 21:43
Köszönöm a választ és a drukkot is, Riett!!! Borzasztóan izgulok, annyira jó lenne, ha elsőre sikerülne!!! :-)
11674. Bogica977
2012. máj. 24. 18:05

Riett

Annyit tudok,hogy vesznek tőled méhnyaknyák mintát és a párod katonáit összeeresztik vele.Szerintem lehet,hogy a sajátnőgyogyód is meg tudja csinálni,kérdezz rá.Ha nem,akkor a BMC ben tuti megcsinálják szerintem.

Ha megöli a kiskatonákat,akkor csak inszemmel vagy lombikkal vagy esélyes a babásodásra,mert nem jutnak fel egyáltalán oda,ahova kellene.

11673. riett
2012. máj. 24. 17:23
Lányok tudtok valamit a Pct vizsgálatról,szeretném megcsináltatni,a sima nőgyogyó is megcsinálja vagy a BMC-be kell menni? Csak azért,mert nehogy az legyen,hogy ellenanyagot termelek....szeretném ezt is kizárni.
11672. riett (válaszként erre: 11670. - Emmami)
2012. máj. 24. 17:20

Egy hüvelyi ultrahangot fog csinálni és felírja a szurikat,amit ott ki kell váltani a gyógyszertárban (pénzt vigyél magaddal),majd visszamész és az elsőt beadják,megmutatják,hogy kell.

Drukkolok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook