Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság? (beszélgetés)
Nem az autókról volt szó, ennyi.
És nyilván még más bajom is akad a világon, de nem azokról volt szó.
Szia, legyen további szép napod!
Ő, te jó ég! A bagófüst a legnagyobb bajod? A gépkocsik ellen miért nem ágálsz?
Százszor több mérgező anyagot juttatnak a levegőbe, a tüdődbe, mint egy bagós! Nem csak a kipufogógáz mérgező és rákkeltő, de pl. a fékbetétek is kopnak és abból szemcsék kerülnek a levegőbe, a gumik is szintén mikroszemcsék formájában jutnak a tüdődbe.
Szóval majd akkor üldözd ennyire elszántan a bagósokat, ha az autósokat is üldözöd! Sokan a budira is autóval mennek, ha kell, ha nem!
Mi volt jobb és mi rosszabb? Hát az öltözködés. Megy most újra a Szomszédok sokadik ismétlése, a múltkor belefutottam...Tudom, mondjuk az is inkább már a 90-es évek. De azok a ruhák némelyike pl. Julcsin...
-a magas derekú farmer
-a keresztben csíkos kötött pulcsi
- űrhajós sapka
- kötött hajpánt
- felhajtott szárú koptatott farmer (én sosem hajtottam fel a szárát, de az osztályféyképünkön látszik, hogy többeknek úgy van)
- a hozzá "passzoló" borzalmas szabású farmerkabát
- a kötött sztreccs-szoknyák...borzalmas volt...(Főleg a neonszínűek)
(Nekem magas derekú farmerem és olyan borzasztóan csúnya keresztben csíkos kötött pulcsim volt)
Jaj, eszembe jutott!
Meg akartam kérdezni, hogy - igaz, hogy a 70-es, 80-as évek alapból a topic témája - de a 80-as évek végén, 90-es évek elején már nem jártál DISCO-ba?
Mi akkor "jártunk" :-) barátnőmmel.
Szerencsére nem.
Konkrétan mire érted?
Na jó. Tételezzük fel, hogy RÓLAD van szó.
De, azért ugye tudod, hogy a habkönnyű, meg az ultrakönnyű ELŐTT még nagyon-nagyon sok fokozat van?...:-)))
Még gondolkozom, most mennyire lehetne könnyű dolgod...hááát...mondjuk "egy hangya-bokányival" könnyebb, mint eddig?
Szerintem egyenlőre elégedj meg ennyivel.
Tényleg?
Na ne mondd!!!
Nemrég még - Te, mint TT2 basa "magalkotója," - nemrég azt ecsetelted, hogy "az illető hölgynek varázslatos,és elragadó személyisége van, amit a derék basa nagyon tud értékelni benne...És a hölgy, iránta való tántoríthatatlan hűsége is rendkívüli módon tetszik a basának..."
Most meg "SAJNÁLTATJA" magát ez a basa, hogy "MILYEN basa már az olyan, akinek csak egy fős háreme van?..."
Hogy is van ez???
(Egyébként az EGY SZEM háremhölgyet nem az esze és a képességei és nem is a lelke miatt sajnálom... :-) )
685-ben tulajdonképpen Neked is válaszoltam.
Vagyis egyetértek abban, hogy egy bagós elől sokszor nem lehet elmenekülni. Én is úgy gondoltam, hogy egy alkoholistát vagy egy drogost elkerülhetek.
Most lettem felvilágilosítva, hogy ez nem is olyan biztos, ugye.
Ezen felül, ha alkoholistával (vagy drogossal) él együtt valaki, akkor onnan nincs menekvés. Pl. Egy feleség el tud válni az iszákos férjétől és kimentheti a gyereküket is. De ha a szülök alkoholisták, akkor egy gyerek nem tudja elkerülni őket...Ha meg még bagóznak is, az már csak a pont az i-re.
A hsz-ed ezen részére térnél ki: "Közösségben nem lehet bagózni..."
Ez nem teljesen így van...van, amelyik bagós tojik erre, és rágyújt ott is,ahol "nem lehetne" és valóban még "neki áll feljebb". Én is szeretnék utazni busszal, és a bagós ugyanabban a buszmegállóban bagózik, amelyikben én is várom a buszt, és ahol tilos a dohányzás. Persze miért állok oda amerre száll a füst, vagyis ISMÉT nekem kell arrébb állnom, ha nem akarom szívni. Vagy: egy kis közért dolgozói nem cigizhetnek ugye bent bent.A közért ELŐTT bagóznak...Elmegyek a bolt előtt és kénytelen vagyok szívni én is a füstöt...Ja, menjek át a túloldalra...Ott meg a Bank dolgozói füstölnek.
Vagy vegyük a mh-emet, amit már említettem. Igaz, hogy bent már nem bagózhatnak, de ha én mennék ki az udvarra friss levegőt szívni, tuti, hogy ott van egy bagós. Van az udvaron kijelölt hely, de odáig nem megy el, megáll az ajtóban, hogyha bárki kinyitja az ajtót, bejöjjön a füst. Ja, és én menjek arrébb... Vagy a kedves lakótársak, akik a lifteket füstölik be, ahol sosem lehetett dohányozni. Tisztelet a kivételnek.
Titusznak abban van igaza, hogy a bagós KÖZVETLENÜL árt a nem bagósoknak. Valóban egy alkoholista vagy egy drogos KÖZVETETTEN okozHAT bajt egy másik embernek.
Ezt nagyon rosszul látod. Egy drogos sokkal többet árthat bárkinek is, mint egy bagós. Ma már közösségben nem lehet bagózni, így teljesen elkerülheti az ember, hogy dohányfüstöt szívjon. Egyszerűen nem megyek oda ahol cigarettáznak.
De a cigaretta nem tudatmódosító szer. Még nem láttam olyan személyt örjöngeni, aki elszívott egy mezítlábas Munkást vagy Fecskét.
Viszont drogost már láttam, aki nem csak magának árthat abban az állapotában hanem bizony másnak is.
Szintén kevésbé hallani olyan esetet, hogy egy bagós balesetet okozott. Persze biztos történt olyan eset, hogy a sofőr ölébe pottyant a parázs és megégette a combját , ami aztán elvette a figyelmét és megtörtént a baj. De ez még mindig elenyésző ahhoz képest amennyien alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állva okoznak balesetet.
Bocs, hogy közbeszólok:
Én is nagyon utálom a bagósokat meg a bagófüstöt, de én akkor is az alkoholt száműztem volna a boltok polcairól. Gondoljatok csak bele, hány család ment tönkre az alkohol miatt és hány család a cigi miatt. Azért a bagó nem végez olyan személyiségtorzulást, mint az alkohol.
De ha a dohányosnak szólsz, hogy az ő joga a te orrodnál véget ér, még neki áll feljebb!
Ja, javítom:
Viszont a kábszeres, meg drogos már tönkretette az életét a szenvedélyével.
Helyett:
Viszont az alkoholista, meg a drogos már tönkretette az életét a szenvedélyével
Ismerősöm annak idején mesélte,hogy mikor katona volt, csak azért "cigizett" néha, mert "kinézték volna" meg "ciki, ha nem"...és inkább próbálta hagyni elfüstölni, annyit szívott bele, amennyit muszáj volt. Én megértettem ezt,de utáltam is, hogy EZ AZÉRT ELVÁRÁS. Ugyanez volt nálad a piával...Szóval értem.
Ezeknél még azt mondom elmegy. Kivéve, ha valaki nem úgy jár, mint Te vagy az ismerősöm, és emiatt rászokik és ő is bagós v. alkoholista lesz. És remélhetőleg nem jutunk el odáig, hogy ugyanez legyen a "drogokkal" is.
Hallottam olyan iskolai/középiskolai szlogent mostanában, hogy "Ciki a cigi"...Remélem tényleg.
Én magam is kipróbáltam a cigit, és nem tudtam letüdőzni...Még ha "finom" lenne...de nem az. Tudom, ez függőség annál, aki...
Mondjuk tudom, hogy nekem az átlagosnál érzékenyebb az orrom, és nagyon zavar a "bagószag". Néhány kollégám cigizik - szerencsére ma már (azt hiszem) minden mh. bagó mentes,és nem tudom máshol hogy van, hogy van-e bent kijelölt hely, de nálunk csak kint lehet az épületen kívül. De van, hogy kollégám elmegy mellettem, (pedig régen volt kint cigizni) én meg rosszul vagyok a szagától is.
Ennél jobban csak azt utálom, amikor a buszon kora hajnalban mellém áll egy büdös, bagószagú+piaszagú, neadjIsten még szájszagú ürge. Na, akkor menekülök.
(Benk Dénesnek volt egy ilyen stand up-ja, mikor erről beszélt, s azt mondta, "hogy volt a leheletén hagymaszag is, de esküszöm, az csak javított rajta" ...Na ezzel én is így vagyok.)
Sosem volt olyan partnerem, aki cigizett. Azt szoktam mondani, sosem csókolóznék egy olyan pasival, aki cigizik, mert "úgy érezném, mintha egy hamutartóval csókolóznék".
Számomra még elképzelni is borzalom.
Szóval hasonlóan érzek, mint Te, de azért még lehet jó ember egy bagós is, gyűlölni és lenézni nem kell őket emiatt, talán szebb lenne azt mondani, hogy gyűlöljük EZT A SZOKÁSUKAT.
Az alkoholistákkal és kábszeresekkel kapcsolatban már én is szigorúbban gondolkozom. A cigizés csak egy rossz szokás (igaz, hogy aki passzív dohányzásra kényszerít az még bunkó is, (pl. a bunkóság netovábbja, amikor valami "állat" direkt felfújja a cigifüstöt a buszra mielőtt felszáll, de előtte még négy jó mélyet slukkol belőle, blááá...)Én csak azokat a bagósokat NEM TUDOM, ÉS NEM AKAROM TOLERÁLNI, akik saját szenvedélyük miatt másokat "veszélyeztetnek".
A passzív dohányzás "áldozatai" legfőképp mindazok, akik egy dohányossal egy légtérbe kerülnek s ez ellen tehetetlenek. (családtagok, főként a gyerekek)
Viszont a kábszeres, meg drogos már tönkretette az életét a szenvedélyével.Sokan a hozzátartozói életét is minimum megkeserítik. Vannak akik rengeteget áldoznak saját életükből arra, hogy egy ilyen "szenvedélybeteg" családtagjukat, barátjukat megmentsék...hasztalan.
Vagy épp gyerekek nőnek fel ilyen légkörben. Ők nem kérték, s nem tehetnek semmit sem, csak sodródnak, szenvednek.
Kik a felelősek azért, hogy ezek a gyerekek hogy nőnek fel??? Mert akiknek felelősnek kéne lenniük,azok nem tesznek ÉRTÜK semmit.Csak ELLENÜK. Még ha tudatlanul teszik akkor is.
(Na ez végképp jó kis OFF...)
Hahhh!... szegény egy szem háremhölgy...én nem is tudom, hogy...
Áááh, semmi,semmi...csak kicsit elgondolkoztam!
:-DDD
"Szövegértés egyes, ülj le fiam!"- mondaná a magyartanárod.
Nem KÖNNYŰ engem táncba vinni...
Úgy vélem, nem is arra vágynál, hogy könnyű legyen. Vagy tévedek?
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Régi mesejátékok (cseh, orosz...) ki emlékszik címekre?
- Zenei vetélkedő címét keresem, az Rtl Klub-on ment a '90-es évek végén, talán, valaki emlékszik rá?
- Tapasztalta már valaki a halálközeli állapotot? Mire emlékszik? Mit élt át?
- Első szerelem. Ki mire emlékszik, milyen volt?