Aki egészségesen szeretne mostantól étkezni az csatlakozzon!segítsünk egymásnak! (beszélgetés)
Szerintem nem kell elhagyni a rizst, a barna rizs nagyon nagyon finom és egészséges is. Hajdinát viszont én személy szerint nem bírom megenni, a szagától is rosszul vagyok. A köles, árpa, kuszksz, bulgur és árpa még csak hallomásból ismert. Ezekből miket lehet készíteni?
Zabpehely, tofu, szója, sajtok ezek is beépíthetőek, sovány húsok csirke, pulyka, hal.
Saláták, zöldség, gyümölcs teljes kiőrlésű cuccok, durumtészta(bár a vcs diéta szerint az nekem tilos)
zöld tea mellé pedig min. 2 liter víz naponta!
ajánlom még a csirkét, a disznó helyett:-) minden elkészithető belő!
Ja és zöld és gyümölcs, amennyi csak lehetséges!
De mindig vannak szezonális gyümölcsök, alma és narancs!
fehér cukor helyett barna, fehér liszt helyett teljes kiörlésü tönköly és rozs liszt vagy risz liszt! Tejföl helyett kefir és joghurt!
Rizs, helyett pedig: köles, kuszkus és burgur meg még a árpagyöngye!
Sok-sok rostaltarmuk miatt nagyon ajánlottak és egészségesek!
Saláták:-) jó bármien friss dolgot aprithatsz és darabolhatsz (fejes és jégsaláta, retek, hagyma paprika, paradicsom, és stb.) joghurtos öntet rá( só,mustár pici cukor) és már is finom
Jó ez a fórum :)
Én már nagyjából elkezdtem, de nem minden az egészséges táplálkozás. Hiába eszem teljesen egészségesen, ha mondjuk 3-4 órát alszom és egész nap stresszes vagyok..... Mármint ezt csak úgy általánosságban írom, hogy nem minden a helyes táplálkozás. :)
Amúgy én próbálok odafigyelni, de azért néha "bűnözök". Tegnap is annyi sütit ettem..... :S
Én fél liter zöld teával indítok mindennap, illetve a reggelim az kollath reggeli. Na az nagyon egészséges. Ebédre megpróbálok levest mindig enni.
Pl aki nagyon szereti az édességet, tegnap csináltam ezt a sütit. Szerintem finom. Süti is és még egészséges is?? Mi kell még :D:DD:
Jah és olcsó is, mi kell még? :D:D
Amúgy én a salátákkal vagyok gondban. Szívesen ennék, de nem igazán tudom, mit hogy..... :S Mármint van egy csomó saláta recept, de én csak ilyen egyszerűekkel szeretnék kezdeni, hogy zöldség rá a citrom lé és kész.... :D Ilyeneket nem tudtok? Mert amiket úgy látok, abba olyan dolgok kellenek ami nem éppen a legolcsóbb... :S
Első lépésként hagyd el a finomított lisztet,cukrot és minden mást amikben ezek benne vannak.
Én egy hete kezdtem el változtatni ezeken,remélem kitartó leszek:-)
Érdeklődéssel fogom olvasni:-)
Ha tudok segítek! Mindent lehet, nem is hinni az ember egy picike változtatással!
el kell ezt dönteni mindenkinek magában hogy mit is szeretne!én egészségesebben enni,élni!és te?
segítsünk egymásnak!receptekben ,élményekben!
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki?
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!