Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Advantix=idegméreg (Kullancs és bolha elleni védekezés) fórum

Advantix=idegméreg (Kullancs és bolha elleni védekezés) (beszélgetős fórum)


1 2
44. Perla del Mar (válaszként erre: 41. - Zsazska01)
2015. jún. 22. 22:59

Egyetértek! Az orvos is hibás volt! Az meg nagy sarlatánságra vall, hogy csak egyszerűen közölte, hogy a cica meghal a szertől és ki sem jött vagy nem adta meg egy másik orvos elérhetőségét, ha éppen ő nem tudott menni valami miatt...

Én is örülök,hogy a cicus túlélte.

2015. jún. 22. 22:55

Hu de durva, amit írtok!

Mondjuk volt, akinek a cicája bolhanyakörvtől halt meg. Nem voltak hajlandók elárulni a márkát, csak annyit, hogy drága neves márka volt, nem a pár száz forintos. Macskának való volt erre rákérdeztem. Hiába vitték orvoshoz.

42. Guruljka (válaszként erre: 41. - Zsazska01)
2015. máj. 21. 15:52

Volt kutyám, amelyik allergiás reakciót produkált a Frontline adása után.

Este, lefekvés előtt rácsöppentettem, a kutya éjszakára a lakásban volt.


Reggel kiengedtem volna, de tántorgott, majd összerogyott, félig volt csak magánál.

Azt hittem, vége van, az állatorvos szerencsére hamar kiért.

A tünetek láttán már felismerte a doktor az allergiát, és adta a megfelelő injekciókat.

Édes volt a kutya, mert kicsivel később még megivott egy adag vizet, amiben kalcium-pezsgőtablettát oldottam fel, még a doki jelenlétében.


Eddig macskára egyetlen bolhanyakörvet találtam, ami nem olyan mérgező, de heteken át eukaliptusz-szag jelezte, ha bejött a macs.

Sajnos látom a környezetemben, hogy sokan a nagyon picike cicára is ráadják az olcsó nyakörvet, és alig akarják elhinni, hogy amiatt beteg.


Amióta komondor és puli-pumi keverék van a háznál, azóta nem tudom nyakörvvel letudni a bolha. és kullancs-védekezést, és sajnos ultrahangos riasztóval sem, mert a rasztákon nem lehet nyakörvet rajtuk hagyni.

Újabban a (szintén cseppentős) Exspot beválni látszik, bár nincs pontos adagolás feltüntetve. Inkább kisebb adagban használtam, de így is jó volt még eddig.

41. zsazska01 (válaszként erre: 27. - 7b7fa592fa)
2015. máj. 19. 15:08

Kedves Ridick!

Azt írtad, hogy korábban Frontline-t használtál, és sosem volt gond. Ez a mondat azért keltette fel a figyelmemet, mert a Frontline esetén is külön kell választani a kutyát a macskától, és ott is külön gyártanak kutyának és macskának való szert. Szóval ha eddig azt használtad, akkor már eleve hallanod kellett volna róla, hogy ami jó a kutyának, az nem való a macskának. Csak remélni tudom, hogy a Frontlineból nem a kutyáét cseppentetted a macskuszra. Ha igen, akkor eddig is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baj. Hozzáteszem, hogy az orvos is hibás volt, mert fel kellett volna hívnia a figyelmedet a veszélyre. Örülök, hogy végül túlélte, bár még így sem kizárt, hogy lesz a szernek maradandó egészségkárosító hatása ami pl. a májat vagy a veséket vágja tönkre. A jövőben sose használj fel semmit anélkül, hogy elolvasnád a használati útmutatót. Ma már mindenre rá lehet keresni a neten.

40. Zizisicc (válaszként erre: 38. - 7b7fa592fa)
2013. máj. 13. 00:44
Ez jó hír! :o))
39. Asinel 75 (válaszként erre: 38. - 7b7fa592fa)
2013. máj. 12. 20:20
Örülök!:-)
2013. máj. 12. 20:15
most már teljesen jól van a cicám. sokat alszik,de remélhetőleg minden rendben lesz! (nehéz volt)
37. Asinel 75 (válaszként erre: 30. - 7b7fa592fa)
2013. máj. 12. 01:57
A cicára az Advantage-t kell használni, a kutyusra meg az Advantix-et. Az előbbiben nincs benne az a hatóanyag, ami a cicára veszélyes.
36. bab6ff7bdc (válaszként erre: 35. - Zizisicc)
2013. máj. 12. 00:51

Mit reagáljak erre?

Igen.

35. Zizisicc (válaszként erre: 33. - 7b7fa592fa)
2013. máj. 12. 00:49

Tehát nem a szerrel van gond, nem az orvossal, hanem a tájékozódás hiányával, és az ebből fakadó helytelen alkalmazással.

De nem akarlak bántani, asszem, ez elég komoly lecke volt neked.

2013. máj. 12. 00:43

Ne használd!

Ez a teljesen privát véleményem.

2013. máj. 12. 00:42
zizisicc. köszi. a 27.-et is olvasd el. ott hibáztatom magam.
32. Zizisicc (válaszként erre: 31. - Zizisicc)
2013. máj. 12. 00:38

-d

+g

31. Zizisicc (válaszként erre: 27. - 7b7fa592fa)
2013. máj. 12. 00:36

Sajnálom, ami a macskáddal történt, és örülök, hogy jobban van, és drukkolok, hogy teljesen rendbe jöjjön!

De ne haragudj, Te voltál felelőtlen, amikor a kutyádra kapott szert gondolkodás nélkül alkalmaztad a macskádra. Ha az orvos nem ad leírást a szerről, és nem is mondd semmit, akkor is megtehetted volna, hogy beütöd a Goole-ba az Advantix szót, és kb 2 perc alatt kideríthetted volna, hogy ez a szer a macskákra nézve súlyosan mérgező ill. végzetes lehet. Szóval szerintem ne csak az állatorvost hibáztasd.

De ezzel együtt nagyon örülök, hogy remélhetőleg megúszta a macsek!


Itt olvasd el a Figyelmeztetés című részt.


[link]

2013. máj. 12. 00:23
NE használjatok ADVANTIX-ot! szia andi. köszönöm az együttérzést. igen,tudta,hogy van macskám. mondtam neki,látta is. a kutyával nagyon jóban vannak. barátok:)még azt sem tudtam,ha ezt használom a kutyát el kell különíteni. nem kaptam használati utasítást. csak a kis tubust. a hajnal nagyon hosszú és fájdalmas volt. mind kettőnk számára. hajnali négy volt mikor kezdtem egy kis javulást látni. és utána rohamosan jobban lett:) oda mászott hozzám és már dorombolt. 6 órakor már ivott...egész jól lett. csak a délután volt még nehéz. az injekció helye nagyon fájt neki. azt hittem megbolondult. nagyon nyávogott és rohangált össze-vissza. még a függönyt is letépte. felhívtam az orvost. azt ajánlotta adja neki fájdalom csillapítót. egy idő után hatott. és most alszik. mindenesetre most jól van. bízom benne,hogy már nem lesz semmi baj! tanuljatok az én hibámból. nem szeretném ha más is úgy járna mint mi! a cicámat ridick-nek hívom:)
2013. máj. 11. 12:51

Azt hiszem ha vkinek felírnak gyógyszert amit még sosem szedett nem tudhatja nem- e allergiás rá?

Az én kutyáim már sokféle csepegtetős szert és nyakörvet kaptak már. Eddig gond nélkül viselték. Az alább említetteket. Most scalibur nyakörvet kaptak. Az egyik kutyámnak a nyakát kimarta de csak alul.

Levettem róla, pár nap után visszatettem és már nem marta ki.

Azt javaslom minden új szer használata előtt egy kis csepp a nyakra v hátra, és meg kell figyelni az állatot okoz- e allergiás reakciót. Ha okoz is, egy kis adagtól nem lesz korántsem olyan beteg, mintha egyből az egész adag spot- ont rácseppentenénk.

2013. máj. 11. 10:59

Sajnálom.

Pedig manapság az Advantix sokkal jobb, mint a Frontline. Nem kellene arra buzdítani senkit, hogy ne használja, csak az előírásokat kell betartani. Egyébként a Frontline sem veszélyesebb méreg mint az Advantix, csak utóbbit nem szabad macskára rakni.

Kutyára kérted, arra is kaptad. A rácsepegtetés nem igényel állatorvosi szaktudást. Mondjuk igazán mondhatta volna, hogy vigyáz a macskával. Akár le is nyalogathatja a kutyáról, már ha olyan jóban vannak. Tudja egyáltalán, hogy van macska a háznál?

Nagyon sajnálom szegény cicát, remélem felépül.

Drukkolok.

2013. máj. 11. 01:16
ma volt nálam az állat orvos. és kértem tőle bolhairtot. az advantix-ot ajánlotta. kivette a csomagolásból, nem fűzött hozzá semmi különös mondanivalót. rácsepegtettem a kutyámra. gondoltam egy kicsit rakok a macskámra is. hiba volt! nagyon nagy hiba!kb 2 óra múlva elkezdett a szeme rángatózni. 5 perc múlva a lábai, az egész teste. összeesett. az egész macska egy görcs volt. habzott a szája... akkor már tudtam,hogy nagy a baj! felhívtam az állatorvost,hogy mi történt. a válasza csak annyi volt. "macskákra nem szabad,elpusztul. " semmi olyan,hogy kijön megnézni vagy vigyem be.semmi. felhívtam egy másik orvost azt mondta azonnal vigyem be. adott neki nyugtatót meg másfajta injekciót...most itt vagyok vele a szobában a földön. szőrnyű. én még nem láttam így állatot szenvedni. nem tudom meddig bírom.de hogy ő, ő vele mi lesz. az egész teste ráng. hány. akkor gyorsan felsegítem nehogy megfulladjon. bepisil...leírhatatlan az a szenvedés amin át megy;(hibáztatom magam,mert hibás vagyok és nem tájékozottam!!!de az orvost is hibáztatom! mert ha valami ilyen erős méreg,nem adhatta volna ki a kezéből. ő neki kellett volna lekezelni a kutyát. és nem csak úgy oda adni a szert. csomagolás,leírás nélkül.ezt a szert még soha nem használtam. kérlek benneteket ti se használjátok! nem éri meg! frontline-t használtam ezelőtt,az bevált.ez a tehetetlenség is szőrnyű. annyira sajnálom. ahogy szenved...és nem tudom mi lesz a vége.
26. andi6020 (válaszként erre: 23. - Tixtina)
2013. ápr. 8. 06:39
Ha 2 napos kortól kezelhető, akkor nyilván nem.
2013. ápr. 7. 23:00
Engem nem a csípés izgat, hanem hogy az anyamascka ha lenyalja róluk, ne legyen baja. Mert az idegen szagú valamit lenyalogatja, letiszítja a picikről, az biztos.
24. Regin_a (válaszként erre: 1. - Pyxy)
2013. ápr. 7. 22:39

Szegény kutty!

Én kiirthatatlan bolhák ellen Frontlin-t kentem a dogocskám nyakára, használt.

B.nőm kutyájára most Advantix nyakörvet rakott, de nem lett ilyen káros hatása

Jó hogy írod, jó tudni!

23. tixtina (válaszként erre: 22. - Andi6020)
2013. ápr. 7. 22:20
A spray-vel be lehet fújni a kicsiket?Nem csípi őket?
22. andi6020 (válaszként erre: 21. - Tixtina)
2013. ápr. 7. 19:17
Ráadásul igen gazdaságos, én nem spot-ont (nem is tudom abban egyáltalán létezik-e), hanem 250 ml-es kiszerelésű sprayt vettem.
Panarom FÉNYLŐ CSILLAG ILLÓOLAJKEVERÉK
21. tixtina (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2013. ápr. 7. 19:12

Köszi,nagy segítség volt.

Bár most nem találtam bolhát a kicsikben,de az anya kijár-így még lehet,hogy szükségünk lesz rá.

2013. ápr. 7. 17:56

Virbac EFFIPRO-t ajánlanám.

A kutya és macskakölykök 2 napos kortól kezelhetők!

2013. ápr. 7. 15:08
Lehet, hogy ügyetlenül keresek, de macskára valót nem találok, és nagyon drága is.
18. 15a0ad145d (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2013. ápr. 7. 13:59
Látod, nem véletlenül ajánlottam a Killtix nyakörvet...
17. tixtina (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2013. ápr. 3. 07:42
Rendben,felhívom az orvosunkat.
2013. ápr. 3. 07:38

Most olvasom, a Kiltix mehet szoptatós cicára is.

Azért jobb, ha állatorvos is véleményezi.

2013. ápr. 3. 07:31

Az a szertől függ, de úgy tudom, a szoptatás alatt nem szabad.

A biztonság kedvéért kérdezz meg egy állatodokit.

1 2

További ajánlott fórumok:


Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook