Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » A Valentin-napról

A Valentin-napról


A szerelem napja a világban. Miért jött létre, világ béli története. Magyarországi története, érdekességek, gazdasági hatások.
A Valentin-napról

A Szerelem Napja, vagy más néven a Valentin-nap, a kereszténység üldözési időszakban alakult ki. Eredetileg a kereszténységben ünnepelték Szent Valentin vértanúságának emlékét, aki a 4. században élt és a házasságokat tiltó római császár akarata ellen állt.


Az ünnepet eredetileg február 14-én tartották, Szent Valentin halálának napján.


Az ünnep a 17-18. században kezdett elterjedni Európában, de igazán népszerűvé csak a 20. században vált. Magyarországon a Valentin-napot elsősorban a fiatalok ünneplik, és az utóbbi években egyre népszerűbbé vált.


A Valentin-napot a világon az Egyesült Államokban ünneplik leginkább, és az ottani boltokban a nap előtt általában rendkívüli forgalom van.

Gazdasági hatásai is jelentősek, mivel a Valentin-nap a világon az egyik legnépszerűbb bolti értékesítés napja a virágárusok számára. A boltok általában különleges Valentin-napi kollekciókat és ajánlatokat kínálnak, ami növeli az értékesítést. A virágok, édességek, borok, ékszerek és az ajándékok is népszerűek a Valentin-napra.
Írta: OldPinokkio, 2023. február 13. 09:35
Fórumozz a témáról: A Valentin-napról fórum (eddig 3 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook