A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
A hanyingerem szerintem a hulye baloldalas angol kozlekedestol ban, a kivanossag meg pms tunet is lehet, neha csak ugy ramjon...
Akarhogyis, jovo heten kiderul mizujs, mindkettonknel :)
elvileg 38 felett jó,csak kérdés mikor, 7. dpo-n? És a 9-en már jó ha csökken?
Én ezt úgy értem el, hogy progikrémeztem. 25-ről 57-re. És totál boldog voltam tőle.
Ilyen eredménnyel egy doki sem fog felírni semmit vagy tudsz olyat, aki felírja az Utrot? És azt? Minden hónapban dugdosni kell, akár van baba, akár nincs?
Szőnyi mondta, hogy nem a tünetet kell kezelni, hanem az okot. Mert az csak tünet, hogyha alacsony a progi. Azt az okozza, hogy nem megfelelő minőségű a petesejt.
A progikrémet abbahagytam múlt hónapban, addig akkor ne is nézessek, amíg ki nem ürül? Nem is értem. De ha kiürül és megint nem lesz jó az eredmény akkor mi a teendő? ezt ondta a Szőnyi is, hogy ezek a progikrémek és társaik is csak a tünetet kezelik. Nade az Utro nem?
Koszi, hogy utananeztel.
Sajnos nem lettem okosabb :-/
No hat nekem is vegyes volt.
A legalacsonyabb 28,1 volt, de ez mar 9. dpo. A legmagasabb 78, legutobb, amikor fulopke mar megfogant, 63. Elotte honapban 41 lett.
Persze ezek elvileg nem rossz szamok, de en megis erre gyanakszom, h egyaltalan nem volt eleg.
Dunhamnek 100 folott volt (igaz pont akkor tesztelt poz-t).
Ha minden oke lesz most az utrogestan mellett, akkor meg erosebb lesz a gyanum, h ez a prog igenis keves.
Jaaaa es meg egy nagyon fontos, hasznaltad a progi kremet ezekben a ciklusokban? Ha igen, az ugye megteveszto, mert nem tudni mennnyit termelt a szervezeted es mennyit vittel be kivulrol :(
Szoval en ezt a prog meregetest nem hagynam abba. Mivel nalad sincsen kb semmilyen mas ok.
Aztan lehet, h teljesen el vagyok tevedve persze. De nekem a sajat peldam miatt ez gyanus.
Ezt találtam.
Többen kérdeztétek mostanában, mikor kezd el termelődni a HCG a szervezetben, és mikor van az a legkorábbi időpont, amikor ki lehet már mutatni a HCG-termelődést, ezért gondoltam, szánok ennek a témának is egy cikket.
A HCG (humán gonatropin hormon) a beágyazódás után kezd el termelődni az anya szervezetében. De nézzük csak a dolgokat sorjában!
1. Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.
2. Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.
3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.
4. Innentől kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, tehát innentől kezdve érződnek az első igazi terhességi tünetek: mellfeszülés, álmosság, szédülés, émelygés, hányinger stb. A baba szíve a 16-22. nap körül alakul ki, innentől kezdve már nemcsak terhességi teszttel, hanem ultrahanggal is biztosan ki lehet mutatni a terhességet. A szív kialakulása előtt csak a petezsákot látja az orvos, ezért korábban nem érdemes elmenni hozzá
Boldog is vagyok most!
Elegedetten ucsorgok, mint egy jollakott napkozis :)))
Pont ezert gondolom, hogy az agyam szorakozik, mert ezekhez a tunetekjez koran van egy hettel nemvart elott. Ha korai ovum lett volna, annak latszania kellene a gorbemen
Na mindegy, jovo heten kiderul
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?