A szerelem és az anyagiak... (beszélgetés)
Szia!
Nincs megállapított tartásdíj?
... ha anyuka nem tudja eltartani a gyermeket, akkor fel lehet ajánlani, hogy az édesapa majd neveli, attól talán kicsit visszafogja magát. Amúgy persze a gyermek kötelez... de az anyát is, és nem mellesleg tiszteletben illik tartani azt, hogy a másik embernek is új életet kell kezdeni... valahogyan... valamiből.
Amúgy, ha a párod ilyen és a volt neje is, akkor ezt a helyzetet örökké cipelni fogod magaddal... gondold át alaposan, tudod-e majd kezelni, tudsz-e elég toleráns lenni.
Sziasztok!
Kicsit nehezen viselem a következő helyzetet: van egy párkapcsolatom kialakulóban, és szeretném ha komolyra is fordulna.
Egyetlen dolog viszont borzasztóan zavar: a páromnak van egy gyermeke az előző kapcsolatából, és nagyon nehezemre esik elnézni, hogy a páromat hülyének nézi a volt asszonya. Gyerektartásként követeli a fizetésének a több mint a felét. Azon kívül heti rendszerességgel hívogatja, hogy hol erre kell pénz, hol arra. Mindig a gyerekre hivatkozik, hogy van valami vele kapcsolatos kiadás. Ezzel nincs is gond, nem sajnálom a gyerek elől, nekem is van jövedelmem, tehát nem a pénz hiánya dühít. Hanem maga az elv. A volt asszony nem dolgozik, gyakorlatilag a (leendő) párom tartja el. Igaz még nem tartunk ott hogy közös kasszán legyünk, de ha komolyra fordulna köztünk a párkapcsolat, egyszer ez is el fog jönni. Szegény párom 3 helyen dolgozik, reggeltől estig csak robotol. Fizeti a hitelt, meg eltartja a gyermekét és az anyját. Erre keres.
Szerintetek hol van a határ ilyen esetben???
Ha kapcsolatban fogunk élni, természetesen mellette leszek anyagilag is, az én keresetem az övé is lesz. De azt azért nem szeretném hagyni, hogy mások kihasználjanak minket.
Nehéz erről beszélnem a párommal, mert nem akarom hogy úgy tűnjön, a gyermeke ellen beszélek. Amiben csak tudok segítem őt, hisz nekem ők fontosak, de mégis úgy érzem, azért van egy határ.
Mondjatok nekem véleményt ezzel kapcsolatban! Megköszönném! :)
További ajánlott fórumok:
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- A szerelem halála....miért fordul el tőled az aki "szeret"?
- (CSAK) Idézetek - Szerelem, becsület, barátság, érzelem, csalódás, stb.
- Az első nagy szerelemre tényleg egész életedben emlékezel?
- Mi lehet a viszonzatlan szerelem karmikus oka?
- Anyagiak vagy szerelem