A patkány az ember szerint kártevő, nem sajnálják. Az ember... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Sógornőmnél a 6. emeleten bolt egér. Rágcsálók bárhová eljutnak.
Sz orvosi rendelő földszinti wc-jébe feljött valamilyen állat. Nem hittem el, vízvezetékszerelő ismerős szerint lehetséges. Kutya-macskatáp szaga vonzhatja őket, főleg tálkában a padlón. Anyuéknál egér ment be, amikor a pattogatni való kukoricát egy papírdobozban bent tartották.
Mondjuk olyan is volt, hogy a macska ugrott be, szájában elő egérrel, amit elejtett és eliszkolt a szekrény mögé.
Szerencsére ha nem szaporodnak, egy-egy példányt le lehet vadászni.
Szerintem a hozott cikkben nem biztos, hogy szobákról ír. Lehet, hogy kazánház, kamra, garázs, pince, tárolóhely.
Aminek csak kárát látom semmi hasznát, egyértelműen nem kívánatosnak érzem a környezetemben.
Sajnálni azt szoktam aki szenved. Akár ember, akár állat.
Pl. a patkánytól tartok, engem már harapott meg. Szabályosan megtámadott a szomszéd tárolója felől gazolás közben. Betegségeket is terjeszt. Hasznát semmiben nem látom. Emellett nem pártolom a mérgezését sem neki, sem az egérnek, sem a meztelen csigának. A kártevők hirtelen, fájdalommentes kivégzését tartom a leg humánusabb módszernek.
Hát nem tudom...
Aki annyira sajnálja a patkányokat, fogadjon néhányat a lakásába/házába.
Én, nem szeretnék patkányt az otthonomban.
Lehet, hogy csak városi legenda, de azt mondják, hogy a patkány támad, ha veszélyben érzi magát. Ki tudja, hogy mikor érzi magát veszélyben?
És hallottam olyat is, hogy kisgyereket megrágcsált. Egy csecsemő még védekezni sem tud.
Ráadásul, csúnya betegségeket tud terjeszteni. Régen a pestist, bár lehet, hogy most tud ilyet, és a fene tudja még mit.
Remélem, hogy nem engem fertőz majd meg egy patkány, hanem inkább azokat, akik sajnálgatják.
Bocsi mindenkitől!
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- *UM* végződésű szavak nem ÁBC szerint
- Tudod mi az aszcendensed és hogy mi az életfeladatod az asztrológia szerint?
- Párhoroszkóp: vajon összeilletek a pároddal az asztrológia szerint?
- Hány fok van nálatok most a net szerint ?
- Valami lerágta a fészekben a kisnyúl lábát szerintetek az anyja vagy patkány? Négy naposak, ha átrakom másik ólba otthagyja őket az anyjuk?