Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A patkány az ember szerint kártevő, nem sajnálják. Az ember... fórum

A patkány az ember szerint kártevő, nem sajnálják. Az ember... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

ma 12:19
Van patkány étterem is (Kína)
15. globus (válaszként erre: 14. - Srcrss)
ma 11:47
Rákerestem gugliban, hát G.H-ék lakása sem ragyogott...
14. srcrss (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
ma 11:19
Én csak azt nem értem, hogy aki úgy gondolja, hogy az egereknek, patkányoknak nincs keresnivalójuk az életében, az miért csinál putrit a lakásából, miért rohasztja a szemetet az udvarán stb. Aztán dúl-fúl, ha jönnek a gonosz, kártékony patkányok. 😄 OK, nem szereti őket, de akkor tegyen meg mindent, hogy elkerüljék a portáját, vállaljon felelősséget. És ne higgye, hogy ő nem kártékony. Eleget ártunk mi is, emberek.
13. globus (válaszként erre: 12. - Srcrss)
ma 10:00
Nekem inkább az fura, hogy kutyák mellett lettek volna, bár ha a kutyák bent laktak, ez a kinti rágcsálók elméletét erősíti.
12. srcrss (válaszként erre: 11. - Globus)
ma 09:56
Nem erre gondoltam. Egy-két rágcsáló bárhol felbukkant, de ahol hemzsegnek a patkányok, ott kétlem, hogy rend és tisztaság honol.
11. globus (válaszként erre: 10. - Srcrss)
ma 09:51

Sógornőmnél a 6. emeleten bolt egér. Rágcsálók bárhová eljutnak.

Sz orvosi rendelő földszinti wc-jébe feljött valamilyen állat. Nem hittem el, vízvezetékszerelő ismerős szerint lehetséges. Kutya-macskatáp szaga vonzhatja őket, főleg tálkában a padlón. Anyuéknál egér ment be, amikor a pattogatni való kukoricát egy papírdobozban bent tartották.

Mondjuk olyan is volt, hogy a macska ugrott be, szájában elő egérrel, amit elejtett és eliszkolt a szekrény mögé.

Szerencsére ha nem szaporodnak, egy-egy példányt le lehet vadászni.

Szerintem a hozott cikkben nem biztos, hogy szobákról ír. Lehet, hogy kazánház, kamra, garázs, pince, tárolóhely.

10. srcrss (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 09:36
Nem tudom elképzelni, hogy egy rendezett, tiszta lakást ellepjenek a patkányok...
ma 09:35

Aminek csak kárát látom semmi hasznát, egyértelműen nem kívánatosnak érzem a környezetemben.

Sajnálni azt szoktam aki szenved. Akár ember, akár állat.

Pl. a patkánytól tartok, engem már harapott meg. Szabályosan megtámadott a szomszéd tárolója felől gazolás közben. Betegségeket is terjeszt. Hasznát semmiben nem látom. Emellett nem pártolom a mérgezését sem neki, sem az egérnek, sem a meztelen csigának. A kártevők hirtelen, fájdalommentes kivégzését tartom a leg humánusabb módszernek.

ma 08:30
Miért csak a két véglet létezik? Nem lehet sajnálni az állatokat, de közben elfogadni, hogy patkányoknaky egereknek stb. nincs helye az ember lakásában (hacsak nem háziállat)? Miért nem lehet az embereket ÉS az állatokat is sajnálni, ha éppen olyan helyzetbe kerülnek? Az embereket ÉS az állatokat is szeretni? Mondom ezt úgy, hogy általánosságban én sem vagyok oda az emberi fajért, de azért ezek nem zárják ki egymást szerintem 😅
ma 08:03
"a hantavírus melegágya volt Gene Hackmanék otthona, ahol a házaspárt holtan találták idén februárban. A betegség patkányok és egerek vizeletével és ürülékével terjed, a színész és felesége otthonában pedig döglött patkányokat, patkányfészket, rágcsálóürüléket találtak"
6. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:57
A patkányok megették egy idős ember arcát éjjel, mert nem irtotta ki azokat a házában. Majdnem belehalt. Ez annyiban nem merül ki, hogy kártevő.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:18
Mégis az emberek közt élsz, emberi körülmények közt. Miért?
tegnap 21:23

Hát nem tudom...

Aki annyira sajnálja a patkányokat, fogadjon néhányat a lakásába/házába.

Én, nem szeretnék patkányt az otthonomban.

Lehet, hogy csak városi legenda, de azt mondják, hogy a patkány támad, ha veszélyben érzi magát. Ki tudja, hogy mikor érzi magát veszélyben?

És hallottam olyat is, hogy kisgyereket megrágcsált. Egy csecsemő még védekezni sem tud.

Ráadásul, csúnya betegségeket tud terjeszteni. Régen a pestist, bár lehet, hogy most tud ilyet, és a fene tudja még mit.

Remélem, hogy nem engem fertőz majd meg egy patkány, hanem inkább azokat, akik sajnálgatják.

Bocsi mindenkitől!

3. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:06
Minél jobban megismerem az embereket ,annál jobban szeretem a kutyákat.
tegnap 20:52
Nekem is ez jutott eszembe egy rágcsálós fórum kapcsán.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook