A pasim állandóan tőlem kér kölcsön pénzt. Eléggé unalmas! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha hazajöttök, nézegesd most a neten, hol mennyi egy albérlet. Vidéki városban élt 3 olyan harmincas rokonunk, akik a fővárosban találtak nagyjából megfelelő állást. Viszont Bp-en nagyon drága az albérlet (plusz rezsi, először + kaúció) és az élet is többe kerül.
Neked is állást kell itthon találnod ?! Könnyű lesz ?
Bocsánat, 460 euró, elírtam.
Albi 120.
Csináltunk egy virtuális bevásárlást online, ő úgy látja neki jobb lesz ott...
Vesz egy lakást ? Vagy albérletet fizet ? Miből, ha nincs munkája ?
A 380 euró nem sok már, és csak nő az infláció.
Tanítsd meg bánni a pénzzel ! Ha fizetést kap (alkalmazott), akkor osszátok be a pénzt egy hónapra ! Mik az állandó kiadások, és az hány Ft,(rezsi, buszbérlet )mikre kell még ? pl. élelmiszer, ruházat, kevés szórakozás, ajándékok( szülinapokra, Karácsonyra )vésztartalék előre nem látható kiadásokra,stb. Mindent külön borítékba tettem régen. Itt a gépen táblázatban lehet vezetni a napi kiadásokat. Hamar belejön az ember, mire költött fölöslegesen, legközelebb okosabb lesz. Ehhez tudatosság kell, nemcsak élni bele a világba és folyton kölcsönkérni.
Én megtanítanám neki, ha nem fűlik hozzá a foga, kérjen mástól kölcsön. De én nem terveznék vele hosszabb távon. Van ilyen a rokonságban, egész életükben pénzügyi problémáik vannak. Én nem tudnék ilyen férfivel élni.
Viszont költözéskor mondta hogy a lakást ő állja, és a rezsi felét.
A másik felét én, a másik felét ő az ételnek.
Csak kér, vagy adsz is neki ? A 2.-nál mondtam volna, hogy ha az elsőt megadtad (időre,ahogy megbeszéltük), akkor esetleg életbevágó helyzetben adok. De lehetőleg kérj a rokonaidtól, barátaidtól, ne tőlem !
Ha nem tud bánni a pénzzel, szakíts vele ! Ki fog használni, már most is azt teszi !!!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?