A óvoda, a szülők és a gyermek jogai!! Meddig mehet el egy óvoda? (beszélgetés)
Én napközis nevelő vagyok, sok hátrnyos helyzetű gyereket nevelek. Minden szülővel aláírtjuk a nyilatkozatot, hogy mikorra jön a gyerekért. Még így is előfordul (már második napon!) hogy nem jönnek érte...csak a zárás után fél órával...A munkaidőm lejárt, de a munkaköri leírásomban benne foglaltatik, hogy nem engedhetem el egyedül a gyereket, és addig kell biztosítanom a felügyeletét, amíg nem jönnek érte. (Volt már az este 6 is. ha ez rendkívüli ok miatt történik, belefér, de ha rendszeressé válik, megy a jelzés a gyerekjóléti és a családsegítő felé.
Tina 87 esetében ez teljesen más:
- jelezte a problémát
- abban az oviban nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal
- indokoltalanul volt vele pofátlan az óvónő
-én a vezető óvónőhöz fordulnék!
-ilyen rendőrséges sztorival indítani...felháborító!!!
- főleg, hogy KISGYEREKRŐL, beszokó kisgyerekről van szó
Ilyenkor szégyellem magam, hogy ilyen pedagógusok is vannak, és próbálok különb lenni...
-
"Tudtommal azonban az óvoda kötelessége 18 óráig nyitva tartani, és nem ameddig kedve van."
Sajnos ez nem így van.
Az önkormányzat az óvoda fenntartója, és ő szabja meg meddig van a nyitva-tartás, attól függ mennyi pénze van rá, miután az óvodát is az adófizetők pénzéből tartják fent.
Nálunk pl. fél ötig...
Panasszal az önkormányzathoz kell fordulni.
Ha magán óvoda, akkor a helyi illetékeshez.
Nem kell 18ig nyitva lenni törvényileg.
Különben meg az óvónőnek is van családja, lehet neki is oda kell érnie az óvodába, iskolába agyerekéért. Plusz senki nem fizet neki túlórát azért, ha nyitva tartás után áll Pistikével az óvoda előtt.
Persze, de nyitvatartási időben.
Különben ez a beszoktatásra nem vonatkozik. Más kérdés, hogy valószínűleg az óvónőnek nincs kedve dolgozni, jelen esetben, mivel egy olyan kicsit aki előtte bölcsis volt, elég szerdától péntekig beszoktatni általában.
Nagyon egyszerű, mosolyogjál és mond hogy jaj Te nem tudod megjegyezni inkább leirod és irják alá :-D
Ha aláirják, utána elég nehéz variálni.
Tudtommal azonban az óvoda kötelessége 18 óráig nyitva tartani, és nem ameddig kedve van. Ez törvényben meg van határozva, de akkor sem viheti 18.01-kor a rendőrségre meg a gyámügyre a gyereket, ha tudja hogy a szülő dolgozik (ezt leirhatod szintén!). Csak abban az esetben viszik oda a gyereket, ha tudják hogy kocsmázik a szülő, vagy gyanujuk van erős, hogy nem dolgozik.
Múlt héten szerdán szoktattam be Kirust az oviba, aki böclsödés volt elötte.Pénteken még arról volt szó, hogy ma 2re kell menni a kicsikért, mert ott alvás után el kell hozni.Erre most hogy ebéd után ma még, és majd holnap alszanak ott.
Mondtam az óvónőnek, hogy pénteken még nem ezt mondta, tudom, mert Mamának ezért máshogy kellett a napját csinálnia, mivel én új mhelyen dolgozom, ezért nem merek ugrálni és egyedül nevelem.
Megyek le az óvodavezetőhöz miután ezt a dolgot így közölték velem, meg azt hogy holnap se maradhat ott csak 2ig, ezt mondta az óvónő egymaga.
Utánna óvódavezetőnek elmondtam a dolgot, felmentünk együtt az óvónőhöz, aki hirtelen teljesen mást mondott, hogy holnap már akkor viszem el amikor tudom.Konkrétan hülyének néztek mindketten, hogy mit beszélek, de ennyire nem lehetek hülye, hiszen Mama a napjait variálta át meg a munkájkát ezért, még pénteken frissibe.
Meg hát mondom hogy heti kétszer én délutános vagyok ezért Mama tud érte jönni, de Ő fél 4-kor indul Újpest legvégéről, ahol a Megeri híd van, és kb. mésfél két óra míg odaér, így pont beesik fél 6ra amíg az óvoda nyitva van.Azt mondja nekem erre a vezetőnő, hogy 17:30ig ha nemrek be már viszi is a gyereket a rendőrségre és ott át lehet venni :((( ezen full kiakadtam.
Nemrtem az egészet, miért kell a szülő ellen dolozni és miért fenyegetőznek ezzel.
Érdekes módon más gyereknek mert valaki a szülője be se kell szoknia.
Nem tehetek róla,hogy egyedül nevelem és Mama is és én is dolgozunk, de a munkámnak lesz annyi ha ez így marad.
Mit tehetek én hogy az óvoda megrtsen vagy kihez forduljak központilag,hogy mi folyik az óvodában???
Bocsi, hogy hosszú lett de nagyon kivagyok akadva :(
További ajánlott fórumok:
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Vega szülőként hogyan etetitek a gyermeket? Esznek húst?
- Idős szülők gyermekei
- Egy gyermekes szülők