Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A óvoda, a szülők és a gyermek jogai!! Meddig mehet el egy óvoda? fórum

A óvoda, a szülők és a gyermek jogai!! Meddig mehet el egy óvoda? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
109. b2076ec79b (válaszként erre: 107. - 083b779d2b)
2011. jan. 7. 17:50

Szerintem nagyon jól cselekedtél :) Remélem a másik csoportban már normálisan bánnak majd a picivel és Ő is hamar elfelejti azt a pár napot.

Ilyen incidensem még nem volt, de ne aggódj e miatt, nem hiszem, hogy bunkók lesznek. Már csak azért sem, hisz a vezető tisztában van azzal, hogy nem vagy hülye. Persze, hogy nem jönne jól nekik egy feljelentés, de kicsit jobban is vezethetné azt az óvodát. Nem is értem hogy nem tűnt fel neki, hogy ilyesmi zajlik...

108. katus3 (válaszként erre: 107. - 083b779d2b)
2011. jan. 6. 19:18
Helyes,jól tetted. Reméljük így megoldódik a probléma. Sok sikert nektek az ovikezdéshez.:-)
2011. jan. 6. 18:25

Ma visszamentem, beszéltem az igazgatóval, megdöbbent, h erről ő nem is tudott semmit. Én felvázoltam, hogy az elmúlt 4 napban csak negatív tapasztalataim voltak az óvónővel, egyáltalán nem nyitott felénk az elejétől, csak a másik, hátat fordított ha hozzá volt szólva, és a mai vitte a pálmát a bunkóságával, és azzal a kijelentésével, hogy ő nem foglalkozik ilyennel, nagycsoportosokkal van, nem kicsivel, nem érti, h miért kell ott lennie. A gyereknek igen is joga van tanulni, oviba járni, és ha csak oda tudták betenni, akkor viseljék a következményeket, és tanítsák kiscsoportosként. Én kerek perec megmondtam az igazgatónőnek, hogy azért jöttem, hogy feljelentsem az óvónőt, és egyben az óvodát is, mert hogy vigyem olyan oviba, ahol lesza...k a gyereket, és nem úgy bánnak vele, ahogy kellene, pláne nem egy olyannal, aki kicsi és sosem volt még közösségben, na arról meg nem is szólva, hogy még új. Én nem azt várom el, h nyalják a se...t, de azért szerintem nem kéne úgy beszélni vele mint egy kutyával, mert nem tud valamit.... Amikor felhoztam a feljelentést, egyből szabadkozott az igazgató, elnézést kért, meg hogy próbáljuk ezt megbeszélni, megoldani, ne maradjon tüske, neki nem lenne jó a feljelentés, érdekes egyből áttette középső csoportba. Persze ez se sokkal jobb, de legalább nem 6-7 évesekkel lesz együtt, fejlődés ügyben talán közel van a korosztályához, és talán az elvárások is kevesebbek, és toleránsabbak lesznek az óvónők. (ezek meg új óvónők, sokkal kedvesebbek voltak, mint a másik csoportban). Nem szívesen járatom oda a gyerekemet, amit március, átkéretem a szembeni oviba, azért ez a viselkedés, amit lenyomtak, nem engedhető meg. Remélem, h most kivertem a patáliát, nem lesz hátránya a gyermekemnek a középső csoportban, és az óvónők se fognak bunyeszozni.. Szerintetek?

Valaki már megmondta a véleményét az óvónőnek, hamar elcsitultak a dolgok? Én megmondtam az igazgatónőnek, hogy ha nem tetszik valami, és jogos, én kinyitom a számat, és merek élni a jogaimmal. Holnap beszélünk az új óvónővel, most csak röpke szóváltás volt, de neki szintén elmondom az elvárásaimat.

106. katus3
2011. jan. 6. 15:40
Ja,az meg külön bunkóság (bocs) hogy annak a csöpp gyereknek nem tudtak kiszedni pár falat kaját,mert ugye egy levesből jutna egy kanállal,ahogy másodikból is.Nálunk ilyen gondolkodás (sőt kérés) nélkül megoldanak. Mit érezhetett szegény?
105. katus3
2011. jan. 6. 15:36
Az én fiam jövő hétfőn kezdi a kiscsoportot,de teljesen nyugodt vagyok,mert tudom hogy jó helyen lesz. Lányom nagycsoportos, és így már nem lesz teljesen ismeretlen a dolog neki, Óvónénik ha meglátják,puszilgatják,kérdezik várja-e az ovit, nagyon rendesek.:-)
104. katus3 (válaszként erre: 102. - 083b779d2b)
2011. jan. 6. 15:33
Döbbenet hogy mik vannak. A helyedben én is minden követ megmozgatnék,hogy elkerüljön onnan a gyerekem. Az ilyen nem óvónő! Nem is értem,miért választ ilyen hivatást,ha nem tud bánni a gyerekekkel. Azért azt megemlíthetted volna,hogy mindent hallottál,hátha kicsit észbe kap,de még most sem késő hogy lépjél valamit szerintem...
103. b2076ec79b (válaszként erre: 102. - 083b779d2b)
2011. jan. 6. 13:20

Szerintem mindenképp panaszt kéne tenni a vezetőnél, hogy legyen nyoma is a dolognak, illetve számon kérni ezt a kaja dolgot is. No meg az illető óvónővel 3-ban megbeszélni a helyzetet, hogy ne legyen félreértés. Én biztos ezt csinálnám. Kiharcolni nem hiszem hogy ki tudod, de talán keresd meg a másik óvoda vezetőjét és beszélj vele arról, ami történt.

Az biztos, hogy én annyiban nem hagynám. Szegény kis manó, még az én szívem is elfacsarodott attól amit írtál, pedig nem is az én gyerekem... :(

102. 083b779d2b (válaszként erre: 101. - B2076ec79b)
2011. jan. 6. 13:12
Az a baj, h szegény picim itthon sírt, h kiabált vele az óvónő, nem szereti az óvónő, és hogy ő nem ehetett, és az óvónők meg végignézették vele, hogy más meg ehet. És akar menni oviba, de ezek után ma megyek és kiiratom onnan. Központi oviba is megyek ma, ilyenkor mi a teendő? Ezekután kötelesek felvenni? Ki tudom valamivel harcolni, hogy az itteni, szemben lévő oviba vegyék fel???
101. b2076ec79b (válaszként erre: 100. - 083b779d2b)
2011. jan. 6. 13:07

Atyaég!

Azonnal mennék a vezetőóvónőhöz, és semmit ha nem csinál semmit, akkor a jegyzőhöz!!!

Mégiscsak egy 3 éves gyerekről van szó, aki ráadásul a te gyereked. Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak majd rólad, kötelességed megvédeni, hisz ő még picike. Szörnyű, hogy ilyenek vannak... Mi február végén kezdjük az ovit, de szerencsére nem ilyen körülmények között :)

2011. jan. 6. 12:43

Sziasztok! Én sem akarok új témát nyitni. De van egy hatalmas problémám! Kisfiam most januárban kezdte az ovit, most lett 3 éves, és az a gond, hogy nagycsoportosokhoz tették, holott kiscsoportos lenne, mondván, hogy itt volt hely, és ez milyen jó lesz. Most van a beszoktatás, nekem már az fura, hogy 4 napja jár a fiam oda, és csak két órát lehet ott, nem reggelizhet, és nem ebédelhet a gyerekekkel. Tegnap is volt egy incidensem az óvónővel, mert mikor bevittem a gyereket, a többi gyerekkel kézen fogva körbe állt a nő, mondókáztak, és a fiam meg automatikusan ment játszani egyedül. Mertem mondani az óvónőnek, hogy nyugodtan be lehet vonni a játékba, szóljanak, hívják, mert ő még nem volt közösségbe, és nem tudja mit és hogy viselkedjen. Erre a nő teljesen kiakadt. Azt mondta az igazgató még beiratásnál, hogy ez tök jó lesz neki, mert a nagyok tanítják, húzni fogják, de ne aggódjak, kiscsoportosként kezelik. A tegnap reggeli incidensről írtam már egy másik témában, nem írnám le ismét részletesen. A poén, hogy mentem a gyerekemért délelőtt, az óvónő pont akkor nyitotta ki az ajtót, hogy pisilni kell a gyereknek, azzal rámcsukta az ajtót, se egy bau, se egy tájékoztatás, hogy mit csinált a fiam egész nap..stb. Faképnél hagyott Tegnap előtt leszólt engem, hogy mit képzelek én hogy 12 előtt jövök érte, és ott merem hagyni 2 órára őt, jöjjek előbb, mert különben is a többieknek ebédidő van. Na már itt is kinyilvánította mennyire bunkó, de ma végképp leírta magát a nő. MA kicsit előbb mentem érte, és meglepődtem, hogy már ebéd van, fél 12 kor. És hallom a csukott ajtón keresztül, hogy a fiammal üvölt, veszekedik, és olyan lekezelően beszélt vele, könyörgöm 3 éves! és ilyeneket mondott neki, hallottam: Jééééézusom, mekkora szerencsétlen gyerek, üljél már le, kezed tedd le, maradj má meg a seggeden, és mind ezt taj paraszt hanggal, képzelhetitek. Nem mentem még be, meg akartam győződni arról, hogy biztos vele beszélnek így, de nem kellett sokat várni erre, hamar vége volt az ebéd, jött is a gyerekem kezét fogva, vagyis húzta maga után, és mertem kérdezni, hogy talán baj van a picivel? Erre leüvölti a fejem, hogy mit képzelek magamról, hagyjam otthon a pi..ba a gyereket, ha torna óra van, mert hátráltatja a többit, nem fog vele foglalkozni, mert ő kiscsoportos. És faképnél hagyott úgy, hogy beszéltem hozzá. Jött a másik, ő meg bájolgott, hogy így úgy ügyes volt a gyerek, erre rákérdeztem, hogy érdekes a másik nem ezt mondta, és megkérdeztem, hogy miért ilyen korán volt ebéd, erre azt mondták, csak mert, és rákérdeztem arra is, hogy a gyerekem evett-e, mert mondtam az első nap, hogy ő nem mindig tud egyedül enni. Erre jött a másik kiakasztás, hogy ő nem ehet ott az oviban, mert csak holnap lesz 3 éves!!! És odavitték a többi gyerek közé az ebédlőbe, a fiam meg végignézte hogy más eszik, ő meg nem. Itthon meg bömböl a fiam, hogy bántják, meg ő nem ehetett..stb. Kérdésem, mit tennétek? A hülye bunkó óvónővel? Már bocs a kivételnek, két óvónő van, az egyik valóban kedvesebb, őt nem írom le, de ő is kétszínű, őt szúrtam le tegnap előtt, ő is kiakadt, mert mertem mondani, hogy azért kérem őket, kiscsoportosként kezeljék a fiam, és tanítsák, meg foglalkozzanak vele, mert ha nem szerettetik meg vele az ovit, nem alakítanak vele ki egy kis bizalmat, sose fog odaszokni...

Mit tennétek? Nem vagyok veszekedős, de most megemeltem a hangom, nem voltam bunkó, se lekezelő, csak elmondtam a véleményem, vagyis meg se hallgatott a nő. (mellesleg legelső nap nyitott szájjal rágózva jött be az oviba, új szülők vagyunk ott, oda se bagózott hozzánk, nem is szólt nekünk semmit... ) Mit tehetek? Meddig mehetek el? Feljelenthetem az ovit?

Nem szeretném, hogy ne járjon oviba, 3 éves,szíve joga tanulni. Nincs kistestvére, nincsenek kisgyerekes ismerőseink, nem járt kisközösségbe, nem akarjuk elvenni tőle ezt a l ehetőséget, meg doktor is, óvónő is a társas fejlődés érdekébe javasolta az ovit. Kihez lehet fordulni? Az a baj, hogy nincs más lehetőség másik oviba íratni. Elvileg nem tudták kiscsoportba betenni, mert oda is most ment egy gyerkőc, meg a középsőbe is kettő. Más kölkét be tudták passzírozni, az enyém nem? Mit csinálhatok? Bárki jó és hasznos tanácsát szívesen várom, de főként azokét, akik voltak hasonló helyzetben, és tenni is akartak azért, hogy a gyerek járhasson oviba, nyugodt környezetbe. De ez, hogy üvölt a nő a gyerekkel, lekezelően bánik vele, nem tájékoztat minket semmiről, és meg se hallgat, nem hiszem, hogy helyénvaló, és így kéne lennie!!! Szegény kicsim meg mivel nem tudja mi hogy kéne hogy legyen, ezt látja, és azt hiszi, hogy nuygodtan jogtalanul kiabáljon vele egy vadidegen, ahol elvileg kedvesnek kéne lenniük.

99. Tina87 (válaszként erre: 96. - Mamazon)
2010. okt. 23. 14:13

Ez nem éppen normális dolog.

Azt is megtenném, hogy az óvoda által kérjék a szülőket akiknek ilyen a gyereke hogy vigyék el orvoshoz, és beszélgessen valakivel, de valószínüleg ez a veyes csoport miatt van.

Nálunk a miniben nincs ilyen senki nem rosszalkodik, de akkor is az óvónők tehetnek leginkább a dolog ellen, úgyhogy nekik kéne erőteljesebben felállni a verekedősök ellen.

98. Talian35 (válaszként erre: 96. - Mamazon)
2010. okt. 22. 22:33
Hűha ez elég gáz! Mondjuk én nem értem, hogy az óvónő miért nem tud semmit kezdeni az ilyen gyerekkel??? Én hallottam olyat hogy egyszerűen leültek megbeszélni a szülőkkel, hogy nem maradhat az agressziv gyerek az oviban (igaz a többi szülők összefogtak!) tehát kényszerhelyzet volt. Nálunk soha nem volt ilyen, én mondjuk eléggé anyaoroszlán is vagyok, sztem az a szülő kapott volna, akinek a gyereke az enyémet püföli! :-) Főleg, hogy meggyőződésem ez valahol a szülő hibája!
97. patyoma (válaszként erre: 96. - Mamazon)
2010. okt. 21. 22:51

Nem, ezt nem kell normálisnak tekintened. Vidd át egy olyan oviba, ahol nem vegyes csoportok vannak. Biztos fog verekedésekbe keveredni a fiad, mert a gyerekek ilyenek, de legalább vele egy súly- és korcsoportúakkal, amibe lehet sikerélménye.

Különben olyan nincs,hogy egy óvónő nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, akkor nem kell óvodába dolgozni, ha nem tudja ellátni a feladatait.

2010. okt. 21. 09:44

Sziasztok!

Nem akarok új témát nyitni, inkább itt vetném fel a problémámat.

A kisfiam idén kezdte el az ovit, előtte fél évig járt bölcsibe. Sajnos máris túl vagyunk egy csoportváltáson, mivel ahol kezdett, ott három nagyfiú módszeresen bántalmazta a kicsiket illetve egy kislány durván harapdálta a fiam. Az óvónők nemcsak, hogy nem tudták kezelni a problémát, de nem is ismerték el, hogy gond lenne. :(

Egy hete átkerült egy másik csoportszobába (ugyanabban az óvodában), de itt is van két verekedős nagyfiú akiktől minden nap kap néhány ütést. Itt legalább az óvónők nem tagadják le ezt és próbálják kiemelni és külön fegyelmezni az agresszív gyerekeket.

A szülőkkel és az óvónőkkel beszélgetve azt szűrtem le, hogy bárhová is vinném, sehol sem úszhatná meg azt, hogy harcolnia vagy tűrnie kelljen. Mindenhol van agresszív, harapdáló kisgyerek...sőt azzal jönnek, hogy az iskola még rosszabb is lesz, legalább most edződik :((

Ez tényleg így van? Már borzalmas harcokat kell itthon vívnom vele induláskor. (A bölcsis időszakban soha semmi gond nem volt). Vigyem tovább vagy törődjek bele, hogy ez az óvoda világa?

95. Tina87 (válaszként erre: 93. - Micimacko72)
2010. okt. 19. 10:31
Szóvá teheted nyugodtan...a tépőzras dolgok okék, az nálunk is így van, de azért ha vmi kell azt a szülőnek mondják már...
94. zsanci79 (válaszként erre: 92. - Tina87)
2010. okt. 17. 16:47

Ennek örülök, hogy minden rendben lett.

Remélem mi is így leszünk, mert a kisfiam januárba megy bölcsibe, de a vezetőnő inkább kiképzőörmester, mint nevelő...:(

2010. okt. 17. 16:39

Sziasztok!

Mi igazából az óvoda és az óvónő feladata?

Esetleg ha óvónő olvassa és válaszolna, megköszönném.

Kislányom 2 hete "beszoktatós"

Két nap vittem 1o-re és ebéd után hoztam el.

Már a harmadik nap elküldött az óvónő.

A lányom bepisil, mert nem éri fel a wc-t és nem gyereklyukas a wc és fél is rajta.

Megkérdeztem, nem tudnának-e figyelni rá és azt a választ kaptam, hogy van itt más gyerek is, nem érnek rá lo percenként pisiltetni őt.

Na én nem is ezt kértem........

Van 4 felnőtt 12 gyerekre!!

másik problémám a kommunikáció.

Vinni kell hol sajtosdobozt, hol kukoricát........s ezt a gyerekkel üzeni.

Persze a gyerek elfelejt szólni :-(

Nem értem, hogy nem lehetne az üzenőfalra kitenni, hogy ezt és ezt legyen szives kedves szülő behozni vagy beküldeni.

Vagy üzenget még, hogy mondd meg anyádnak adjon rád sálat vagy ne adja rád az overallt mert nem tudod egyedül felvenni, vagy csak tépőzáras cipőt mert csak azt tudod egyedül felvenni..........és ilyenek. A gyerekem pedig már retteg

Jövő héten lesz szülői, nem tudom ez máshol hogy működik, de én szeretném ezeket szóvá tenni.

Kiváncsi vagyok más óvodákban is ez a szokás?

92. Tina87 (válaszként erre: 91. - Zsanci79)
2010. okt. 14. 23:01

kedvesek, mondták más anyukák hogy ebben az évben mióta szóltam állítólag már nem pattognak ha 4 után is van gyerek.5kor még mindig vannak páran az ügyeletes csoportban.Fél 5kor mentem munka után vmelyik nap és még 5en voltak.

Kira imádja az ovit úgyhogy minden jó :D

megérte azért elmenni feljebb is beszélni a dolgokról, nem bántam meg.Sokan félnek kinyitni a szájukat ilyen meg olyan okokból, de pont ezért van az hogy bárkivel bármit meglehet tenni.

Én nem vagyok az a hagyom magam típus és szerencsém volt.Remélem nem kell ilyet mostanában többet mert azért kellemetlen a dolog.

91. zsanci79 (válaszként erre: 90. - Tina87)
2010. okt. 14. 22:39
Amúgy mi a helyzet mostanság az oviban? :)
90. Tina87 (válaszként erre: 89. - Micimacko72)
2010. okt. 14. 22:17
Elvileg az óvónőknek ebbe nincs beleszólásuk :S
2010. okt. 14. 07:24

Sziasztok!

A szülői munkaközösséget a szülők vagy az óvónők választják?

Tegnap kérdeztem pár szülőt mikor is lesz a szülői és ugye szülői munkaközösséget fogunk választani, mivel akik voltak, elballagott a gyerkőcük.

Mondja az egyik anyuka, nem kell választani, az óvónők már kijelölték kik legyenek.

Hát én teljesen ledöbbentem.

88. Tina87 (válaszként erre: 86. - Katus3)
2010. szept. 10. 23:32

Így lenne normális, de sajna ezért szólni kell...most kedvesek, kváncsi vagyok meddig :)

Amúgy ez egy olyan dolog hogy én se rugdosom ki bunkón a vevőt ha éppen még benn van este 8kor.Tegnap 20:15kor ent ki az utsó vásárló, de be nem szólnánk neki, nem lehet.Pedig nekem sem fizetik ki :S

Empátia és emberség kérdése ami manapság hiányzik az emberekből.Inkább az a durva hogy megjegyzik milyen kedves és jó kedű vagyok, hát jó enne ha ez lenne a nomsális és nem meglepő...

87. Talian35 (válaszként erre: 85. - Register1)
2010. szept. 10. 19:04
Hú de durva :-((((((((((
86. katus3 (válaszként erre: 84. - Tina87)
2010. szept. 10. 11:02
Szia! Mi új oviban kezdtük idén a nagycsoportot, mert a másik messze volt,és alapból ide lettünk felvéve,csak még most lett készen. Tegnap délután kb. 5 körül bementünk szólni,hogy hátfőn megy a lányom,mert meggyógyult. Néhány gyerek még ott volt a csoportból,és a két fiatal óvó néni ott ült köztük,és játszottak velük. Nem pletykáltak vagy unatkoztak. Ezután megálltunk a játszón,ami pont az ovi mellett van. 6 előtt 1-2 perccel beszáguldott az utolsó anyuka a gyerekért,tuti már csak rá vártak. Kedvesen,mosolyogva kijöttek együtt,még beszélgettek is kicsit az anyukával,beültek a kocsiba,és ők is hazamentek. Nem okozott gondot,hogy az a szegény szülő az utolsó pillanatban esett be a gyerekért. Végig figyeltem őket,mert az elejétől olvasom a fórumot.Szerintem ez a helyes hozzáállás,és megnyugodtam újra,hogy a legjobb helyre kerültek a gyerekeim.:-)
2010. szept. 10. 08:31

Most kapcsolódok be, és azt javaslom, mindenképpen még az elején kell cselekedni, egyébként egyre rosszabb lesz a helyzet.

Én egy 500 fős faluban élek, beköltöző vagyok, de a férjem itt nőtt fel. Az óvoda dolgozói egytől egyig helybéliek voltak, amikor kislányom nagy várakozással kezdte el az óvódát. De sajnos nagyon hamar sírva jött haza, hogy nem akar oviba járni. Mindennek az volt az oka, hogy a dadus mindig kiabált velük. Én csak ennyit tudtam, de már ezért is reklamáltam, illetve megkértem szépen, hogy ne kiabáljon a gyerekkel. Erre ő teljesen felháborodott, és a gyerekek között elkezdett ordibálni velem, hogy beperel rágalmazásért, mert a gyerek csak kitalálta ezt a dolgot. (Egyébként én is többször hallottam, hogy beszélt a gyerekekkel, amikor mentem a kicsiért). Nekem sem kellett több, elmentem a szülői munkaközösség elnökéhez és a vezető óvónőhöz a problémámmal, és a következő történt: összehívták a 19 szülőt, akinek a gyereke odajárt és 17-nek ennél sokkal súlyosabb problémái voltak: a gyereknek meg kellett ennie az összes ebédet mert "anyád kifizette, úgyhogy megeszed", valakinek bekakilt a gyermeke, a lepedőbe csomagolva hazaküldték, és még sorolhatnám. A lényeg, hogy a gyerekek félve mentek oviba. Mikor kérdeztem, hogy miért nem szóltak, azt mondták, hogy féltették a gyereküket. Kérdezem én, mitől? Az egész ügyből fegyelmi eljárás lett, amikor beszélni kellett, rajtam kívűl 1 szülő mert... A dadust fegyelmivel elküldték, az óvónő felmondott (egyébként ő is nagyon csúnyán viselkedett a gyerekekkel), később pedig a konyhás nénit is elküldték a rossz hozzáállása miatt. Így most a mi kis falunkban idegen óvónénik vannak, akik szeretik a gyerekeket és a gyerekek is szeretik őket.

Nehéz volt az az időszak, de megérte. A kislányom ezután szerette az ovit, most már második osztályos, a kisfiam középsős, és rajong az oviért.

84. Tina87 (válaszként erre: 83. - Serry)
2010. szept. 8. 21:52

Hát én is...Kirát a legjobban, mert egy gyermek lehet naív és nem veszi észre mit tesznek vele amire mi már azt látnánk hogy az rossz és ez a legrosszabb :(

de nyelek aztán majd meglátjuk.

fiatalabbik óvónő kb. kihozta elém és már ment is vissza, se köszönés se semmi.Én meg csak annyit kérdeztem irától mi baj ciám, nem aludtál eleget mert mondom lehet felett keltve mert elég álmoskás volt a feje, erre aért a csaj visszasól hátal állva hogy nincsbaj anyuka, d ilyen bunkó stílusban.Na hozá azt vgkép n szóltam semmi rosat eddig nem tdom milyen jogon engedi meg agának ez a stílust, mikor kb. velm idős, és nincs 1 év óvónő...szomorú, de rméle nem minen óvónő ilyen, sajnálom hogy az ilyenek lehúzzák ezt a szakmát :(

83. Serry (válaszként erre: 82. - Tina87)
2010. szept. 8. 14:56

anyós helyzet ismerős.

Ha jól érzi magát Kira nyelj egy kicsit. S ha nagyon gáz az ovi akkor még mindig át viheted. Főleg ha 5 éves lesz,mert onnantól kötelező az ovi. S akkor év közben is köteles másik ovi átvenni.

Sajnálom:(((

82. Tina87 (válaszként erre: 81. - Serry)
2010. szept. 8. 12:49

Összejátszik itt mindenki mindenkivel azért...de szerintem esélyem sincs másik ovira mindenhol várólistások vannak, nem fognak minket körzeten kívülről felvenni :(

Úgyhogy lenyelem a békátabeszólogaást, akkor lépek lgközelebb ha akicsi is panaszkodik vagy szomorú és látom rajta, mert én elötte nem mondtam rosszat az oviról, nem kevertem bele.

Ha normálisan viselkdnének én is, habár én eleve rendesen indultam neki az ovinak, most meg kb. :(

Megyek érte uzsikor, ha beszólnak én kedvesen mosoygok és egy szó se szólok, elegem volt a vitákból, nem tudok mit csinálni.

Ja a teefonálás neki az gááz volt, mert így megtudta hogy átakarnám vinni.

Óvodavezeő regel is vigyorgott nagyban ebédbefizetésnél, úgyhogy remélem a későbbiekben sem szól egy kukott se többet hozzám.

A hivatalban csak azt mondták kérjm me a vezetőnőt, hogy ha esetleg nincs senki akit 5:30ra visznek akkor tolják ki a nyitvatartást 6-18ig, mert ezt megkéne tenniük a szülőknek, h igény van rá.

Mindegy nulla kedvesség és epátia, ráadásul anyósnak valami besúgója is van az ovibn, úgyhogy szar az egész...ja csak amúgy anyós nem jön gyerekhez ebben az évben 3szor látta eddig, de kiváncsiskodni azt már kiváncsiskodik utánna.

81. Serry (válaszként erre: 80. - Tina87)
2010. szept. 8. 12:13

Na figyi!

Mielőtt átmész a másik oviba jó tanács!

Ne kösd az ovivezető orrára a valós indokot miért viszed el a gyereked oda ( vagyis ne azt mond összevesztetek az ovival) mond azt,hogy sajnos olyan a munkahelyed ,ohgy túl későn érnél érte az oviba. Ezt nem tudtad maikor beírattad és ez gond. Ezért szeretnéd ha közelebb járhatna hozzád oviba, ohgy időben el tudd hozni.

Egyébként nem értem,hogy minek kellett telefonálnia a másik ovi vezetőnek. Baz...

80. Tina87 (válaszként erre: 79. - Barracuda59)
2010. szept. 8. 12:01

A kerület másik ovi vezetőjével nem mentem sokra, st felhívta a mi oink vezetőjét aki beszólt és így most meudta hog átakarnámrakni, baz most én leszek a mumus, remélem Kirustnem basztatják...úgyhogy a kerület kilőve viszont nem tudom, hog amelettünk lévő kerület átvesz e ha elmondom miért kéne kivenni onnan...megint tisztára tanácstlan vagyok :(

Én vagyok ilyen kiakadós vagy csak túl reagálom...én nem így érzem...

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook