A nemdohányos is rohadjon meg? (beszélgetés)
a banán alakú Földről! :) nme lapos, nem gömbölyű, hanem BANÁN! :D
Van egy személyünk, aki szintén ez a kategória. De ha nevén nevezem, két lábbal rúgnak...szóval oda... :)
Jelenesetben a Tanú és a magyar narancs jut eszembe, savanyú, de a miénk :DDD
Láttam, persze. De hogy jön ez ide? :)
Ha ízlelgeted a szavakat, azért mennyivel szebb a nemzeti, mint egy snassz trafik. Tanuljanak a külföldiek is magyarul. Nemzeti, az olyan fennkölt, érzed, magadba szívhatod.....a cigifüsttel együtt, az együvé tartozást. Mond ki többször n.e.m.z.e.t.i, ugye, hogy kezdesz ráérezni?...hogy milyen jó, már a szíved is másképp dobban, ahogy mondogatod.
amit kötelező megnézni, vagy hülyén halsz meg :D jelen esetben a gyaloggalopp :D
á, nem ismered az alapfilmet :D ott azt mondták, hogy banán alakú. akkor az! :D
Te valami nagyon mással vagy elfoglalva... :))
Értem! Ez olyan, mint amikor régen sokáig azt hitték, hogy lapos a Föld? :)
miért, miért???? Értetlenkedsz itt Te is. MERT szabály, törvény. Azt mondták ez jobb, ha nem érzed, hogy ettől jobb lett, a hiba benned van!!!!
"Természetesen nem zavarna ha többet kellene fizetnem, ha a minimálbéres is befizeti azt az összeget, amit én."
Szerintem a minimálbéresek is örülnének, ha nem minimálbér után kellene fizetniük a TB-t. Erre is lúgot mernék inni. Nem mindig az kapja a minimálbért aki rosszabbul, vagy kevesebbet dolgozik, csak neki nem volt összeköttetése, vagy szerencséje és nem jutott akkora dinnyeföld neki.
Annyi ismerősömtől kérdeztem már: mi az indok?? Miért kellett felborítani az eddigi rendszert? Mi lesz ettől jobb? Ja! Igen, a Nemzeti Dohányboltok rendszerének kialakítása a kérdésem tárgya. Miért?
nme hát! :) Bolond lenne! Hát mindenféle szakértelem nélkül mondj még eg "céget", ahol így tudna érvényesülni, és enni pénzt keresne! :) ráadásul a hatalmi pozícióról már ne is beszéljünk :)
Tuti van ott még a tarsolyban ötlet, erre mérget veszek. És nem fogja senki dörzsölni a tenyerét, hogy na akkor likvidáltam magam. :DD
akkor mindannyian kérünk részesedést, elvégre mindannyiunk eredménye ez a végkifejlet! :D
(na, be is baxna, ha iylesmivel is előállnának... habár kinézem...)
Ha leesik nekem is egy kis mócsing egye fene, egy törvénnyel több, vagy kevesebb :DDDDD
A munkaadó legyen az bármilyen szektorban, a beosztottjaitól elvárja, hogy betartsák a "játékszabályokat" muszáj is szabályozni az élet nagyon sok területét, de azért vannak ostobaságok is amivel nem kell, hogy egyetértsünk. Jó én sosem voltam egy 'bólogatójános, és szerencsére volt is olyan amit sikerült a lakókörnyezetemben megváltoztattatni.
ne adj ötleteket!!!!!! Ki tudja ki olvassa a hoxát!!!!!!
;DDDDDD
"A környékünkön kb. 10 ilyen bolt van," és mi van a többivel?
"Nem a trafikmutyi győztese dolgozik a trafikokban, hanem egyszerű halandó emberek, akiknek jól jött a meló." és olyanok vesztették el a megélhetésüket, akik máshol nem kapnak semmilyen állást. Ez a több.
Kicsit nézz szét máshol is, és majd rájössz, hogy miért van a balhé.
Azok, akik most trafikot kaptak, hát, azért nem ők dolgoznak ott, mert nekik eddig is volt biztos megélhetésük.
Természetesen nem zavarna ha többet kellene fizetnem, ha a minimálbéres is befizeti azt az összeget, amit én.
És igen, a szabályokat, törvényeket betartom. A munkám is olyan, hogy megköveteli a szabálykövetést, tehát ehhez vagyok hozzászokva.
Igen, ez is lehet, de én úgy látom, hogy ez így nem igaz. A környékünkön kb. 10 ilyen bolt van, amelyik üzlet trafik volt eddig is, ott azok dolgoznak, akik előtte is. Az egyik boltba pedig átjött egy eladó, akinek a boltja megszűnt ez által. Az ismerősökkel épp azt beszéltük, hogy átrendeződött kicsit ez a terület. Eddig voltak akik ebből éltek és akkor a többiek "utálták" őket a munkahelyük miatt, most pedig fordult a kocka és azoknak van munkahelye, akiknek eddig nem volt. Nem a trafikmutyi győztese dolgozik a trafikokban, hanem egyszerű halandó emberek, akiknek jól jött a meló.
Na persze, hányan jutottak akár 25 üzlethez is hozzá, na bravó, örülök tényleg, és aki ebből élt idáig mehet a híd alá.
akkor tartottam volna igazságosnak, ha akinek már meg volt tarthatta volna meg és újakra lehetett volna még pályázni, aztán majd a piac eldöntötte volna ki tud megélni belőle, de így úgy gusztustalan, ahogy van.
De Te minden szabályt akkor elfogadsz??
Mondjuk valakinek holnap az az ötlete támadna, hogy aki dohányzik, az fizessen dupla annyi EÜ. járulékot, mint a nem dohányzó, mert az orvostudomány mai állása szerint azt mondják nagyobb a tüdőrák esélye, vagy nem egyből módosítja a tudatot, hanem lassan,de biztosan, mert tüdőtágulat lehet belőle, aminek a vonzata, hogy az agy kevesebb oxigénhez jut, károsíthatja az ereket, és így többe kerülsz. Ez csak egy példa, de mert ezt így megindokolnák és törvénybe iktatnák, akkor is úgy éreznéd, HÁT törvény üsse kavics, lehet aki 150 kilós többe kerül a társadalomnak, de lenyelem a békát, mert csak jobban tudják mint én.
én hiányolom a "régi" trafikokat,ez a Dohányboltosdi nekem személytelen rideg,barátságtalan bár csak kivülről láttam és nem is tervezem hogy belülről megnézném.
és mennyi ember munkahelye meg is szűnt, vagy szűnik. több, mint amennyi lett.. a mérleg nyelve negatív.
Most itt nem kifejezetten a nemzeti dohánybolt a lényeg, hanem az, hogy van hozzá kapcsolódó jogszabály, ami felháborodást kelt.
Egyébként lehet ellenezni, de lett egy pár munkahely ezek által és nem is rossz a fizetés sem. Ilyen szempontból örülök nekik.