A nemdohányos is rohadjon meg? (beszélgetés)
:D Ráadásul anyagi gondjaink se lennének :D
Miért nem abban a csodaszép épületben vagyunk????? ...ennyi ésszel és itt 'punnyadunk a gép előtt :DDD pedig mennyi jó kis ötlettel szolgálhatnánk.
A kövérek meg hordjanak piros karikát...
Ez az, utáljuk egymást, a fentiek addig nyugodtak.
Drágám,ingoványos talajon jársz,mert most jön a "Tej életszükséglet,de a cigi nem az" kezdetű tiráda...
miért? Az árrést is emelték? :D Hű, le vagyok maradva :)
A dohányosokat meg nem lenne szabad beengedni a tejboltba.... :DDD fifti-fifti, aki cigizik ne igyon tejet, ne egyen kenyeret.
Én törvénybe iktatnám, hogy kötelezővé tegyék a dohányosok akasszák a nyakukba, hogy ők a füstölgők.
Így lenne fair. :DDD
nme gondolnám, h a képviselő érdemi választ tudna adni bmire is :) Makogást meg máshol is hallgathatok a témában :)
Arra a 3-ról 10%-ra emelt árrésre gondolsz? Aha,persze...
Perzse, hogy megoldja, ahogy azt is, ha füvezni akar. Álszent baromság az egész, de attól, hogy a neten morgunk a szabály nem fog változni. A morgolódók közül hányan tették fel a kérdést a képviselőjüknek?
azért kell mást is árulni, mert a dohányárún annyira kicsi a forgalmazót illető haszon, h felkopna mindnek az álla, ha kizárólag azt forgalmazhatna.
Nem is a te gyereked lelke van eltorzulva :/. De néha az az érzésem, a törvényhozásban kizárólag azok vehetnek részt, akik már minimum egy lobotómián átestek.
Azokat millió más helyen is meg tudod venni, nem? Neked csak ott jó?
Szerintem az egész dohányboltosdi baromság, egyszerűen a csókosoknak csináltak monopolüzletet, ennyi.
de most komolyan... ezt ugye senki nme gondolja komolyan, h egy kamasz gyerek, ha dohányozni akar, így féken lehet tartani, és akkor majd nme fog/ akar pöfékelni???? Ugyan már.... Azért mert 18 alatti, még nem hülye, csak gyerek! Megoldja, ha akarja..... ahogy a piálást is....
Ja, de már értem, h miért nem mehet be... így a pultnál nem kell kérni a személyit senkitől.... csak arra lennék kíváncsi, h akkor a bejáratban portaszolgálat van, aki igazoltatja a belépőt?
(már így is több idősebbnek kinéző kamasz bejutott, és vásárolt is ezekben a nagy sikerű ostobaságokban...)
Szánalmas ez az egész....
Az eladót megértem, ha törvénybe iktatták, maga a törvény szánalmas. Sajnálom nem vagyok kiművelődve nemzeti dohánybolt ügyileg.
Az a helyzet,h semmiféle lélektorzulást nem láttam eddig sem a gyerekeimen,ha bementem ,teszemazt,a Sparba,hogy vegyek egy liter tejet,amikor ott konkrétan a 40 perces sorállás alatt meglátták a cigis szekrényt. Egyik sem remegett a nikotinelvonástól,miközben itthon itták a kakaót. ÉS ha valami DOHÁNYBOLT,miért kell minden más ,nemdohányosok számára is csábító terméket árulni? Vagy a rágó meg a fagyi meg a bor meg az üdítő is tiltott?
Mindenhol van ezer bolt, kisbolt, nem hiszem el, hogy ennyi kisgyerekes anyukának pont a dohányboltra fáj a foga.
Biztosan hallottátok, hogy a NAV fokozottan ellenőrzi ezeket a helyeket.
Ha a szabályban az van, hogy 18 éven alatti nem léphet be, akkor nem számít, hogy 14 hónapos, vagy 14 éves. Mit nem lehet ezen érteni?
A boltos most nyitott hétfőn, gondolom nem akar még bezárattatni...
Fogjátok fel józan ésszel úgy, hogy leveszitek a szemellenzőt...
Aha... hát ez durva. Nem tudtam, nem figyeltem még, meg nem is dohányzom. Azért ez nem semmi! :O
Nem, nézd meg a kiírást, 18 év alatti nem tartózkodhat az üzletben.
Azt nem értem, sehol máshol nem lehet innivalót kapni? Vagy attól tartott, ha azt írja, elfogyott a cigije, venni akart, akkor kisebb a felháborodás?
Mert az, régebben is árultak dohányárút a nem nemzeti dohányboltokban, hanem a trafikokban. És a családomból senki nem dohányzik, annak ellenére bementem egy csokiért, üdítőért stb.
Én jót nevettem minap egy ilyen üzlet előtt. Két tántorgó alak kereste a bejáratot (bár volt egy nyitva felirat, nem biztos hogy olvasásképes állapotban voltak), de nem találták meg sehogy, mert ugye nem lehet belátni az ablakon sem. Ott kuncogtunk, hogy a kisváros egyetlen dohányboltjának ajtaját nem lelik, még leszoknak káros szenvedélyükről... De a kocsma pont mellette volt, oda betaláltak egyből. :D
Mit nem értesz ezen? Beviszed a gyereked egy trafikba, hogy vegyél neki vizet. A polcokon ott a sok cigi, a gyerek azonnal elkezd ácsingózni rá és sutyiban elkezd majd dohányozni.
Legalábbis Magyarországon, Ausztriában nem kell a gyereket kikötnöm a bolt elé a kutyám mellé, amíg veszek neki innivalót.
már bocs, de nme arról volt szó, h csak kiszolgálni nme fognak kiskorút dohányárúval?????
Most komolyan ennyire ostoba volt az eladó, h egy 4 évesből, + egy 6 hónapos dohányozni akar, azért mennek be az anyjukkal????? Pfff....
De nem ám.Épp ma tapasztaltam szintén ezt.Nem én voltam gyerekkel,de körülöttem pár ember igen.Az egyik gyerek olyan 8-9 hónapos lehetett babakocsiban ült."Gyerek nem jöhet be a boltba" szólt az eladó.Kérdem én,mit árt egy kisgyerek ha bemegy a dohányboltba az anyukájával? Normálisak azok akik ezt kitalálták? Könyörgöm,mi jön még??
Úgy látszik a bazi nagy 18-as nem mindenkinek egyértemű :)
Nem vagy kitiltva, ha elmúltál 18 bemehetsz. Nem volt másik üzlet a közelben?
Én eleve azt nem értem,miért hívják Nemzeti DOHÁNYboltnak,amikor ott aztán Bagaméri bácsi árujától kezdve a Nemzeti gourmet-alkoholisták kincsesbányájáig MINDENT lehet kapni....Az egy sima kisbolt,telejóval, csak épp ki vagy tiltva,ha szaporodtál...
Mi ebben az agyatlanság?
Cigiboltba ne menjenek be az emberek gyerekkel. Teljesen ésszerű. Akkor is, ha lehet kapni chipset is...