A mi korosztályunk (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A mi korosztályunk
Én drukkolok Neked.
Ha valamilyen kellemetlen szituba keveredek, én azt szoktam mondani: hogy legalább a kort tiszteljék bennem, ha mást nem is, legalább azt.
Azért tőle, mert ő még ebben nőtt fel. :)
Abban az időben a közvagyont megkárosítani szinte dicsőség volt. Egy 20 évestől már nem hallasz ilyet. :)
De megteszik a dolgozók.
Nem ismered azt a mondást? A magyar ember mindent ellop ami nincs lebetonozva, és nem nehezebb egy mázsánál. És ezt nem én találtam ki. Eg majd 90 éves bácsitól hallottam.
na azt a gyereket is megruháznám szívesen!
Tegnap engem is megfenyített egy lotyó,hogy kirugdossa a fogaimat!Mit képzel?...de várjáál,elkapom ám!
Hiszti akkor is volt és ma is. Éppen úgy mint tehetetlen szülő.
Bizonyos szempontból a mai gyerekekre még több kötelesség is hárul, ha a tanulnivaló mennyiségét nézzük.
Ez igaz, viszont a gyermek akkor is, és most is csak jogosan kapna. Próbáltam volna én abban az időben lekurvázni a tanárt. Kaptam is volna tőle egy hatalmasat (jogosan), és otthon még el sem mertem volna mondani. Ma pedig, a diák lekurvázza, leköpi, stb a tanárt, amiért esetleg kap is. Ezt otthon elmondja (mármint, hogy a tanártól kapott egy sallert), és a szülő feljelenti a pedagógust, hogy megverte a gyerekét. Igaz, ez a szülő abban a korban nőtt fel, amiről a cikk is szól. Szerintem ez nagyon érdekes.
Ha nekem abban az időben nem lehetett lefikázni a pedagógust, akkor a gyermekemnek most miért lehet?
Manapság is ellopják a "gyárat", csak már nem gyárnak hívják, hanem pl: kft-nek.
A statisztikákat sosem szerettem. Én a magam szemszögét írtam le.
Ha valamit előnyként lehet említeni, az az, hogy nem volt magas munkanélküliség. A "közveszélyes" munkakerülés ritka volt. Helyette inkább ellopták a gyárat.
Viszont Az öngyilkosságok száma 1980 - 85 között volt a legmagasabb.
Lehet, hogy volt, csak akkor a gyerek meg is kapta a bizonyos büntetését ezért, és nemhogy megdícsérték, mint manapság, hogy kiáll a jogaiért. És a pedagógus jogairól ki beszél?
Vagy pl arról, hogy a diákoknak, és gyerekeknek nemcsak jogaik, de kötelezettségük is van. Erről miért nem beszél a TV és a rádió? Csak arról beszélnek, hogy a gyerekeknek vannak jogai. De kötelességük is van, nem?
Ilyesmi előfordult akkoriban is.
Csak Fókusz nem volt ami beszámolt róla. :)
Sajnos szerintem is lesz. És milyen dolog az, hogy a szülő nem kalapálhatja el a gyerekét ha az megérdemli?
Próbáltam volna én abban az időben úgy beszélni, mint a mai fiatalok. Olyan pofont kaptam volna a szüleimtől, hogy a fal adta volna a másikat, és teljesen jogosan.
Teljesen mindegy, hogy ki hány éves, a minimum tiszteletet meg kell adni. Úgy a gyermeknek a felnőttek felé, mint a felnőttnek a gyermek felé. Vagy valaki ezt másképp gondolja?
Szia.
Teljesen mindegy, hogy ezt ki írta, de teljesen igaza van. Én is abban a korban nőttem fel.
Ezt az írást kb 1 éve már láttam valahol, csak eddig még nem találtam rá. Köszönöm Neked, hogy megosztottad velünk.
Amikor kivették a szülők kezéből a gyermeket:
mert bölcsődébe, óvodába kellett küldeni, hétvégeken dolgozni, amikor kollégiumba, hétvégi programokra hónapról-hónapra. És egyszer csak az lett a vége, hogy szerencsés esetben aludni járt haza... A nagy szabadság, a jogok, a külsőségek, stb. Ahol az óvodás már lekurvázhatja az óvónőt, a dajkát, az elsős leköpheti a tanítónénit, a nagyobb arcul ütheti a tanárt és így tovább.
Lesz ez még rosszabb is.
További ajánlott fórumok:
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?
- Milyen korosztályt részesítesz előnyben? Kedvesednek, párodnak, szeretődnek?