A mi korosztályunk (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A mi korosztályunk
Én 88-as vagyok, de amiket itt írogattok, azok nekem is megvoltak. Nekem is ezek az emlékek.
A vadgesztenye is... Jajj de imádtam gyűjteni. :)
Ez volt a böbe-bababa alias gumizás.
Imádtam. Jajjj de jó volt még akkor :)
:)
Be-rá-be-szét-csavar-ki-áthúzás-rá-be-ki. :DDD
Hűű, megkeveredtem...
de az tuti, hogy 2 kül.dolog
neeeem, az icka az hót más volt...
az 8 vagy 10 táblás (téglalap alakú) és a kavicsot kellett rúgdalni ugyanúgy, de más volt a szabály.
A felnőtt gyermekemnek nem szoktam beszélni a múltról; csak akkor, ha kérdez. Talán azért, mert a szüleim még mindig ezzel traktálnak majdnem 60 éve...
Elgondolkodom néha azon, hogyha le kellene most mondanom erről-arról, mik lennének azok.
Nem okozna gondot újra a nagymamám kis házában éldegélni - legfeljebb egy-egy művelet több időt venne igénybe. Láthatnám újra az őzeket legelni, járhatnék mezítláb a harmatos fűben, fogdoshatnám a békákat, aludhatnék ebéd után a nagy almafa alatt. Igaz, a postás nem hozná a nyugdíjat, mert az akkor nem volt.
Pénztárcára damilt kötöttünk és a pince ablakából kitettük a járdára.
Persze a pénztárcát jól kitömtük papírral. Mikor valaki lehajolt érte fogtuk és elrántottuk.
Majd jót röhögtünk.
Ha az áldozat értette a tréfát ő is velünk nevetett, ha nem akkor pedig szitkozódott :-))))
nálunk asszem a 8-sa volt, ami csípőig ért... elég meredek, így visszagondolva, helyből,mint a szöcskék, basszus...
:o)
A játékhoz egy kb. 2-3 méter gumira volt szükség, amit össze kellett kötni. 2 lány a bokájára tette, és terpeszbe állt, a harmadik pedig ugrált. Ha tévessztett,akkor csere volt, jött a következő, és ő tartotta a gumit. A középső szint a váédlin, a harmadik a térdhajlatban volt.
Így már mond valamit?
én is megkaptam anno ezt az e-mailt, akkor is tetszett
nekem a dokim annyit mondott, mikor megkérdeztem várandósság elején ehetek aprómagvas gyümölcsöt? ő ezt kérdezte vissza: evett mosatlanul sárgarépát, földiepret? és nevettünk:)))
További ajánlott fórumok:
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?
- Milyen korosztályt részesítesz előnyben? Kedvesednek, párodnak, szeretődnek?