A magyar ember mindent tűr?! (beszélgetés)
örülök ha tetszett.
:)
Ez most ugy hangzik mintha pártunk és kormányunk forevörgrín slágerei közül a némbör vant hallanám.
Hogy is fogalmazott itt valaki:
"Bavallom a közhelyes gondolkodással szemben még gyakorolnom kell a toleranciát."
:D
Sokan nem is effektív vásárolni járnak ezekbe a bevásárlókuplerájokba, hanem korzózni, időt tölteni. párom tudna mesélni...nem ritka, hogy a pici gyerekeket, babákat is rángatják amgukkal.
Én ismerek olyat, akinek a vasárnap délutáni program a C. áruházban való lófrálás.
És igen, abszolút megoldható lenne a nap 6 napján bevásárolni. De figyeld meg, mit művelnek az emberek egy-egy pirosbetűs ünnep előtt, amikor nincsenek nyitva a boltok. Mint az őrült (ki letépte láncát :))pánikhangulatban váásrolnak tonnányi élelmiszert, mintha kéthetes atombunkerban eltöltött nyaralásra készülnének.
A foygasztói társadalomban az emberek is elromlanak.
Ezt nem tudom összekapcsolni az első megjegyzésemmel.
Panaszkodással semmilyen élethelyzetbe sem lehet elérni semmit-persze nem arról a panaszkodásra gondolok, mikor valakinek elege van és ki kell engednie a gőzt...hanem a folyamatos sirámról.
Még a 667-es hsz-emhez annyit hozzáteszek, hogy kiemeljem a lényeget.
Azt fogadd el - hogy fogd fel, azt nem akarom mondani, mert még valaki megsértődik -, hogy ha idegeskedsz, akkor csak magadnak ártasz, ha tudatosan, nyugodtan "közlekedsz" az adott körülményeid között, akkor az neked csak a javadra válhat.
Nincs más választásod!
Vagy hülyére idegeskeded magad és az energiáidat erre pazarolod - teljesen értelmetlenül.
Vagy körülnézel és az energiáidat önmagadra és a környezetedre fordítod.
Na látod!!! Itt dönthetsz. Ez, vagy az.
Kb. egy hete próbálom ezt elmagyarázni itt.
Figyeljetek!
Van itt, ahol élsz egy szituáció. Olyan, amilyen, nem tudod megváltoztatni.
(Az a 4 évenkénti választási néphülyítés az teljesen gyerekes, komolytalan dolog.)
Itt találd meg a lehetőségeidet!
Egyébként nem is tehetsz mást... (külföldöt most ne vegyük figyelembe!)
Ennyi a te dolgod - mint minden embernek a világban - élni az adott körülmények között.
Ha e miatt idegesíted magad, akkor az csak neked árt. Attól még az összes "csókos ember" annyit lop amennyit csak tud.
Attól, hogy te ideges vagy, attól még semmi nem változik.
arról nem tehetek ha magadra veszed.
Naaaa melyikhez tartozol ???
Sikeres ember az, aki:
4 évesen: nem pisil a gatyájába.
12 évesen: vannak barátai.
16 évesen: van jogosítványa.-autóra.
18 évesen: szexel.
35 évesen: sok pénzt keres.
60 évesen: szexel.
70 évesen: van jogsija./autóra/ 75 évesen: vannak barátai.
80 évesen: nem pisil a gatyájába
Ha nem a kinait árulnák, akkor lenne munkája a magyar varrónőknek pl., akkor magyar termék lenne a piacon. De amig a varrodák nem tudják eladni a termékeiket, mert mindenki kinait vásárol ( mert szinte minden kinában készül, mert ott nagyon olcsó a munkaerő) Mondjuk minőségi különbség azoknál is van.
Vagy beszélhetnénk arról, hogy magyar mezőgazdaság ( nem génmanipulált ) Vagy magyar gyártásu müszaki cikkek. Mert már semmi nem arról szól ezek terén is, hogy kibirják pár évig.
15 év alatt már a 3. autómata mosógépemet használom például. És nem a legolcsóbb fajtát veszem. Vagy a tévék, vagy a számitógépek, vagy a nyomtatók. Nem érdemes javittatni, mert már nem minőségi, hanem csak tömeggyártás folyik. Nem évekre, hanem max. a jótállási idő erejéig kell kibirnia. Aztán kész. Vehetsz ujat.
Nézegesd nyugodtan a cimkéket.
Mindet Kína gyártja.
Az adidas pólót is. Azért nem lehet már kapni semmit megfelelő mérettel.
Hiába mész be zara és hasonló boltokba, mindenhol a silány minőség van. Női póló cimke szerint több méretben van, de ha összeméred, akkor nincs különbség köztük.
Igen, pontosan az a szerencsém, hogy vannak régi ruháim is, amik még minőséginek számítanak, megfelelő méretezéssel, jó az anyaguk, stb. Így még most is szépek.
Én egyébként nem vagyok sznob. Engem nem érdekelnek a márkák.
Én sem eszek vacakot, mert nem veszek meg egy csomó mindent. Te tudod egyébként, hogy melyik felvágott a jó? A pick szalámi sem jó már, hiába adjuk ki rá esetleg a többet....
A munkaadók fejével kell ezzel kapcsolatban gondolkodni.
Ők azt gondolnák, hogy jó pár emberre nincs szükség...
Nem tudom, te hol vasarolsz, de nem eszek vacak izu elelmiszert, a ruhaimat nem kinaban gyartjak, nincsennek elszabva, ot ev mulva is ugyanugy nez ki, mint az uj...
Jah, hogy a kinaiban vasarolsz? Akkor ne csodalkozz....
További ajánlott fórumok:
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Az ember mindent túlél. Vannak dolgok amik fájnak, de azok...
- Tele a bakancsom, hogy az emberek mindent most akarnak....
- Egy 21 éves ember, akit még mindig a szülei irányítanak, és elvárja, hogy mindent a szülei intézzenek el neki, fel fog nőni valaha?