Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A kisfiam parlagfű allergiájára már most kezdjem adni a gyógyszert? fórum

A kisfiam parlagfű allergiájára már most kezdjem adni a gyógyszert? (tudásbázis kérdés)


29. mkjudit (válaszként erre: 26. - Gubóka)
2012. júl. 24. 14:16
A parlagfűre 4 keresztes, de érdekes, hogy a nyírfára 3, tavaszi fákra 2, gyomokra 2 keresztes és ezeknél semmi tünete nincs csak a parlagfűre kb. 3 hétig, amíg tart augusztus 10-től az iskola kezdésig. Utána amikor a városban van már sokkal enyhébb, de az a 3 hét.....
2012. júl. 24. 13:57
4-5 éves koromtól szenvedtem arcüreggyulladás miatt, egyik el se múlt, kezdődött újabb. 16-17 éves koromtól volt hogy 1-1,5 hónapig fújtam az orrom. Talán még nem volt divat az allergiavizsgálat. Legalábbis itt vidéken nem, csak asztmásoktól hallottunk erről. 30 éves koromra olyan orrdugulásom volt, hogy "fájt" tőle homlokom, arcom. Akkor mentem el szakorvoshoz és kiderült, hogy allergia. Kaptam gyógyszert és orrsprayt. Azóta nem volt arcüreggyulladásom. 20 csepp gyógyszer naponta egyszer és tünetmentes vagyok. Lehet kevesebb, mint a sok lázcsillapító, köptető, ab, amit eddig beszedtem. Bármit ehetek, sokat mozgok, nem vagyok túlsúlyos. Örülök, hogy "csak" allergiagyógyszert kell szednem és nem szív, cukor, koleszterin, antidepresszáns vagy epilepszia gyógyszert. Mindig gyógyszerellenes voltam és leszek is, de ha valamit szedni kell...:(
27. f3000dc5ef (válaszként erre: 26. - Gubóka)
2012. júl. 24. 12:29

Jessszz ennyi :D javasolnám még, hogy dobd ki a hüvelyeseket is :)


ha ezek - a gabonbával együtt - nem nyitják meg a bélfalat, áteresztő (szivárgó) bél szindrómát okozva, akkor nem fogják a húsok, és a sajtok fokozni az allergiát!

2012. júl. 24. 11:30

az allergia gyógyszerek azrt nem jók, mert gyengítik az immunrendszert.


hány keresztes a fiad?


én mindenre allergiás vagyok kivéve a nyír és a mcsaka, de az összes többi 2-3 keresztes


és nem szedek gyógyszert és minimálisan fújom az orrom, midnkét orrlukam szelel :)


glutén és laktóüzmentesen étkezem, mert sajnos így kell, és mióta ezt a 'diátát' tartom, elmúltak a tünetek, addig napi 30 zsepit ehlasznaltam iylenkor...most semmi.


érdemes elgondolkodni ezen, hogy megéri-e már kiskorban gyógyszerre szoktatni, vagy megnézni, hogy esetleg ditával lehet-e javitani rajta


gondolom neked is elmondták, hogy az érlelt dolgok, husok, sajtok tb fokozzák az allergiát, mert az erjesztő baktérium ami benne vanm bejut a szervezetbe es hisztamint termel ami az allergiás reakciónal is fellép. ha jol emlekszem, lehet h a levezetes nem jo, ha valaki pontosabb tudja javitson :)


ezekre figyelj oda, és ne mfog kelleni gyogyszer


no meg a keresztallergianak is erdemes utanna nezni.

25. f3000dc5ef (válaszként erre: 24. - F3000dc5ef)
2012. júl. 24. 10:56
Olvasgattam...nem is rossz :D végül is az agykontroll is hasonló....csak itt van külső segítség. Még működhet is :)
24. f3000dc5ef (válaszként erre: 23. - Királyi Emmi)
2012. júl. 24. 10:47
áááááááá vesszek meg, ennek utána nézek....hátha tudom blokkolni a blokkot :D azért így elsőre durván hangzik, hogy a pozítív sokkhatást is blokkolni kell.....
2012. júl. 24. 09:06
Kedves Anyuka! Gondolom tisztában van azzal, hogy az allergia, asztma stb. kialakulását megelőzte egy komoly pozitív vagy negatív sokk hatás. Ezek az energia blokkok ma már nagyon hatékonyan kezelhetőek gyerekek esetében is, s így el lehet kerülni a további, akár egy életen át tartó gyógyszeres kezelést. Olvasson utána: "lelki eredetű allergiás betegségek kezelése" címszóval.
22. poly13
2012. júl. 21. 15:21
Súlyos allergiánál nem tanácsolom, hogy elhagyjátok a gyógyszert, és mindig a megjelenése előtt kell szedni. Azonban vannak más alternatív gyógymódok is, melyekről ugyan az orvosok nem beszélnek, de magánrendeléseiken, magánpáncienseiknél alkalmazzák. Én több mint tíz éve egy nyaralásom alkalmával a neten keresgéltem, és mire akadtam rá, az akkori kezelőorvosom és még több szakmabeli is ajánlott egy dolgot. Ma már ez elterjedt, sokan ismerik. A sóbarlangokról mindenki hallott, ez egy egyszerű több évig használható eszköz, kerámiából készül az eredeti, az ára megfizethető, a neve sópipa, nem tévesztendő össze az inhalátorral. A kezdeti időszakban sokat kell használni, később kevesebbet. Megfázás, köhögés esetén is jó, a dohányosoknak is ajánlják. A patikai gyógyszerészek is ismerik, tőlük is tudsz imformációhoz jutni. Nekem nagyon bevállt, pedig én asztmás is vagyok, azóta rendszeresen használom, és csak rohamok esetén használok gyógyszert, ami évente 1-2 alkalom. A gyerekem, akinél másfél évesen mutattak ki allergiás asztmát, mióta ismerjük azóta ő is használja (10 éves kora óta ), és ő teljesen kinőtte, sportol, tanul, észre sem veszi már ezeket a dolgokat, de a rizikós időszakokban mindig használja. Nézzetek jobban utána, de még egyszer a gyógyszert nem helyettesíti, az orvossal egyeztessétek, vagy keressetek fel egy olyat aki használja a terápiájában, vannak ilyenek nem egy. Azt viszont nem írtad, hogy milyen idős a fiad, ha pici még, nincs 3-4 éves, akkor még nem tudja használni. Ha pici akkor ne hallgass senki "jó" tanácsára, hanem minél hamarabb kezdjétek el megelőzésként szedni az allergia ellenes szereket. A sima allergia nagyon könnyen átalakulhat asztmává, elég mellé egy kiadós megfázás, ami súlyosbítja az allergiát.
21. eandi78 (válaszként erre: 14. - Mkjudit)
2012. júl. 21. 14:58
Én jobban bízok (már ami a káros hatást illeti) a szteroidos orrspray-ben, mint a cetirizinben. Messze nem arról van szó, mint a szteroid gyógyszernél. Egyébként ha nem az orrdugulás a fő tünet, akkor fölösleges az állandó orrspray.
20. Mariann63 (válaszként erre: 19. - F3000dc5ef)
2012. júl. 21. 13:16
Ezért írtam a paleos táplálkozásról, de fölösleges.Pedig elmúlik tőle az allergia.
19. f3000dc5ef (válaszként erre: 18. - Sly7105)
2012. júl. 21. 13:14

Én is írtam, hogy kezelni kell az allergiát. Nekem is ezt mondták, mint a fiaidnak....aha...csakhogy a gyógyszer amiket adnak NEM kezelés, csak a tünetek elfedése.

Én is szedtem....és micsoda csoda még is asztmás lettem.....és valóban baromi nagy probléma....DE mint írtam már nincs :D mert a jó étel valóban kezelés, a gyógyszerrel ellentétben.

2012. júl. 21. 13:05
A parlagfű valóban nagyon sok mindenre gyógyír, viszont allergiát is okoz, amit nem szabad kezeletlenül hagyni. A kezeletlen allergia súlyos asztmához is vezethet. Az én gyerekeim igen kicsi (3 éves ) korban kezdték szedni az allergia ellenes gyógyszereket, akkor még Zyrtec volt a menő, és kisiskolás korukra egyszerűen kinőtték. Érdkesség, hogy egyik nyáron a fiamnak előjön az allergiája, szednie kell valamit, aztán van hogy két évig semmi baja. Azért ne hagyjuk kezeletlenül a gyerekeket, az asztma sokkal nagyobb probléma.
17. Mariann63 (válaszként erre: 12. - Hannababa13)
2012. júl. 21. 10:07
Egyetértek veled, így van, ahogy mondod.
2012. júl. 21. 07:48
Mire a gyógyszerhez nyúltam már sok mindent kipróbáltam, mi sem vagyunk gyógyszerfüggők.
15. mkjudit (válaszként erre: 7. - Tótágas)
2012. júl. 21. 07:47
A kecsketejjel is próbálkoztunk már, de nem itta meg.
2012. júl. 21. 07:45
Tudom, hogy az allergiára brutális szteroidos gyógyszereket írnak fel. Amikor a kisfiamnál megállapították az allergiát ő is szteroidos orrcseppet kapott. Azóta nem adok neki semmit csak a cetirizint, amit a háziorvos a kicsinek is felírt amikor visszatérő hörghurutja volt, azért, hogy helyreállítsa a légzőszervek természetes állapotát. Én csak az utolsó esetben adok neki gyógyszert. Tehát az orvost is már végigjártuk....
13. f3000dc5ef (válaszként erre: 12. - Hannababa13)
2012. júl. 20. 20:36

Igazad van. Teljesen.

De ettől még a gyereknek tényleges tünetei lesznek a parlagfűtől, amivel valamit kezdeni kell. Nyilván nem az a megoldás, hogy irtsuk ki a parlagfűvet...az egy bődületes baromság. Erre azt mondta egy doki (aki mellesleg annyit csinált az allergiás fiatalokkal, hogy naponta előírt nekik 6 km futást---mindegyiknek elmúlt), hogyha sok ember lenne allergiás a barackra akkor kivágnánk minden barackfát??? majd az almát??? a körtét??? a pipacsot??? a tulipánt???? az akármit???

2012. júl. 20. 20:32
SZIASZTOK!KÉRDEZZ MEG EGY TERMÉSZETGYÓGYÁSZT ÉS MEGMONDJA ,HOGY A LEGTÖBB GYÓGYITÓ HATÓANYAGGAL A PARLAGFÜ RENDELKEZIK. A GYÓGYSZERT GYÁRTÓ CÉGEK NEK AZ A JÓ, HA A DRÁGA GYÓGYSZEREKET SZEDED KÖZBE PEDIG RENGETEG MELLÉKHATÁSA VAN. A TV CSAK ONTJA A SOK REKLÁMOT, DE NEM AZÉRT, HOGY NEKED AZ EGÉSZSÉGED JOBB KEGYEN. A PARLAGFÜ MAGYARORSZÁGON KIVÜL MINDEN ORSZÁGBA NAGY KINCS. A RÁKOT ÉS SOK SULYOS BETEGSÉGET EZEK HATÓANYAGAIVAL GYÓGYITANAK. CSAK MI GYÓGYSZER FÜGGŐ ORSZÁG VAGYUNK!!!!!!!!!
2012. júl. 20. 20:14

Régen én is gyógyszeren éltem.

Vigyázz az allergia gyógyszerekkel kis gyereknél pláne. Visszamaradhat a növésben!


Inkább sok-sok mozgás. És igen az étrend az, ami leállíthatja a folyamatot.

Tapasztalat, saját :D

Gyerekkorban pollen, majd fém, majd kozmetikumok, majd gyógyszer...majd brutális asztma.

Ma már gyógyszerek nélkül vagyok. Az asztma a múltté, pollenallergia is csendes---minimális tünetekkel egy-egy nap.

10. bnedora (válaszként erre: 2. - Mkjudit)
2012. júl. 20. 20:13
Miért nem kérdezed meg az orvost, hiszen úgy is neki kell felírnia a gyógyszert. Amúgy pedig, igen, jóval korábban el kell kezdeni a gyógyszer szedését.
2012. júl. 20. 20:05
igen mi már 1-hónapja szedjük a gyógyszert az orvos mondta.
2012. júl. 20. 19:54
Paleo táplálkozás esetén az összes allergia elmúlik.Érdemes kipróbálni, hogy esetleg gluténmentes vagy tejmentes étkezésnél is kijön-e.Nekem is volt pollenallergiám és macskaszór allergiám.Mindkettő a múlté.
2012. júl. 20. 19:46
Állítólag lehet kapni olyan kecsketejet ami jó az allergiára.T.i.azt a kecskét direkt parlagfűvel etetik, így ő ellenanyagot termel ami a tejében kiválik.Én inkább azt adnék a gyereknek nem a gyógyszert.
6. mkjudit (válaszként erre: 4. - Sly7105)
2012. júl. 20. 19:25
Én is ezt vettem észre, hogy rövid idő alatt is hatékony.
2012. júl. 20. 19:21
a férjem júniusban kezdi el és októberig szedi. így nincs semmi gondja.
2012. júl. 20. 19:19
Nálunk is ezt a gyógyszert szedte a fiam. Viszont akkor is használ, amikor már megjelentek a tünetek, csak akkor kell egy-két nap, mire hatásos.
2012. júl. 20. 19:18
Nem árt a szezon előtt egy-két héttel elkezdeni. A TV-ben is erre hívták fel a figyelmet nemrég, hogy kb. még két hét, mire beindul a parlagfű virágzása és az azzal járó kellemetlen tünetek azoknak, akiket érint, ezért mindenki keresse fel az orvosát és kezdje el szedni a gyógyszert.Én szerencsére kigyógyultam és a gyerekeim is csak időnként érzékenyek...
2012. júl. 20. 19:17
Augusztus 10-én minden évben napra pontosan kijött a kisfiam parlagfű allergiája. A cetirizin gyógyszert jó volt neki. Ha már most elkezdem neki adni, akkor könnyebben átvészelheti?
2012. júl. 20. 19:16
A kisfiam parlagfű allergiájára már most kezdjem adni a gyógyszert?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook