A házi finomabb! (beszélgetés)
Sütit csak itthon csinálunk. Nem szeretem egyik cukrászsütit sem. Az Ischlert még megeszem meg a mignont de a többit nem szeretem.
Befőtt,lekvár,csalamádé,savanyúság,lecsó,paradicsomlé, fagyasztott gyümölcsöket mindent itthon csinálunk egész évre. Sokkal jobbak
minden lekvart befottet en keszitek itthon, a kenyeret is. nekem szerencsem van, anyosom tart tehenet ezert tej, tejfol turo onnan van.
hazi vegetat szoktam csinalni, a bolti por etelizesitoket szinte nem is hasznalom, mindenfele gyokerzoldseget meg zoldfuszernoveny le kell daralni vagy reszelni es soval tartositod.
Sziasztok!
Gyerekkoromban nagyon szerettem a házi tejfölt, a házi túrót és sajtot.
Ismeri valaki, hogyan készülnek ezek?
Sokat gondolkodtam rajta, mit lehetne még házilag elkészíteni mondjuk a lekváron kívül, hogy egészségesebb, finomabb és/vagy olcsóbb legyen, mint a bolti változat.
Ti mit készítetek házilag? Milyen recepteket ismertek a bolti termékek kiváltására?
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű süti, ami másnap még finomabb?
- Melyik Túró Rudi a finomabb?
- A beigli töltelék felfőzéssel csak a munka több vagy finomabb a beigli?
- A tiltott gyümölcs mindennél finomabb....de úgy tűnik mikor...
- A tejfölel készült bejgli finomabb mint a sima? Ti mit ajánlatok, mit süssek?
- Melyik a finomabb hal, a fogas (süllő) vagy a pisztráng?