A hajhullás (beszélgetés)
Anonima0611: Húst nem akarok enni, nehéz vagyok tőle. Amúgy nem tudom a hús hogy függ össze a lehellettel, de régen mindig rágóztam, most pedig evés után, ha nem is mosok fogat, egyáltalán nincs kellemetlen lehelletem. Szóval akkor inkább vitamozok. Tejterméket fogyasztok.
d.susan: én alapjáraton stresszelős vagyok sajnos. :-S
Hát tukmáld a húsit magadba,mert sajna a növényi vas nem nagyon szívódik fel csak az állati.Pl a spenótból szinte semmi ,sőt még a kalciumot is kivonja a szervezetből.
Én is utálom a húst,de próbálom magamba kényszeríteni.Sajna aki hajhullással küszködik annak,még a közép tartományban lévő vas nem elég.A felső szinten kell tartan a vasat.
miért strexelsz ennyire?(h alapbol jön?)ideges természetű vagy v ez csak most átmenet?probáltad már a nyugtató teákat?(lányommal azt itatom a hangulat javitot nyugtatot amikor ilyen)dm-ben is kap6ó és te is tudsz kikeverni gyógykönyvböl néz utána vagy a netten.Fehérje port koncentrátumot tudsz venni testépitő üzletekben non jók.
A fehérjék a haj építőkövei. Azt tanácsolnám neked, hogy valamilyen formában minden nap egyél fehérjét.Elsősorban húst kellene, de ha nem megy, akkor tojást, tejet, tejtermékeket. A nem megfelelő táplálkozás sok bajt okozhat a hajnak(is)!
Nem iszok alkoholt, de azért köszi a tippet. :-)
Ja és nem időszakosan stresszelek, hanem ez nálam alapállapot sajna.
Ismerős a dolog, amikor stresszelek, én sem tudok úgy enni, nagyon rossz. Próbáltál előtte egy pohár vörösbort inni? Az oldja a stresszt és meghozza a jó étvágyat. Naponta 1 pohárka kifejezetten egészséges, márcsak a vastartalma miatt is.
Szia! Jaj, de jó! :) Remélem most már rendeződik neked is a hajhullásod. :) Örülök, hogy bevált nálad is ez a tojássárgás pakolás. Én is imádom, mert tényleg nagyon puha lesz a haj tőle. Viszont most idő hiány miatt nem tudom csinálni, mivel reggel mosok hajat, és azért hagyok utána 40 percet, hogy hűljön a fejbőröm. Addig reggeli, öltözködés meg ilyenek, aztán nyomás. :) Általában nyáron és tavasszal szoktam a tojásos pakolást csinálni, ősszel meg télen maradok a balzsam feltuningolása módszernél. :)
Ja és persze szedem a lucernát Én is,napi 2x szemet.
Szia:)
Én most tojásos pakolásra tértem át.Amit Te is írtál:)szerintem szuper.Tojássárgája+20 mili ricinus és 3 csepp vigantololaj.3 órát rajta hagyom,olyan puha a hajam tőle.És képzeld,volt olyan nap,hogy 2 szál haj volt csak a fésűben,de az sem volt igazi haj,hanem ilyen szőr szerűség.
Én ezeket a permetes balzsamokat nem szeretem, mert tényleg zsírosít az összes. Én mindig lemosandó balzsamot használok. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ha van időd, akkor hagyd a hajadon kb. 5 percig a balzsamot, mert így van ideje az olajoknak felszívódni. Ezért szoktam úgy, hogy fürdés közben végzem a hajmosás műveletet, vagy pedig zuhanyzás előtt hajat mosok, aztán lezuhanyzok, majd a végén lemosom a balzsamot.
rendben! :)
csak sztem itt vkinek vasháztartásával is baj van..azért írtam..hogy van lucerna és cékla tabi is...
nem táplálék zavaros:D
hülyén írtam,táplálkozási akart lenni:)
A lucerna önmagában "csak" ezeket tartalmazza: gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, A, B1, B6, C, D, E, K vitaminokban, tartamaz kálium, magnézium, vas, kálcium, és cinket valamint tricint, 8 emésztéshez fontos enzimet, megtisztítja a vért és a májat, gyulladáscsökkentő, gombaellenes, a legtöbb klorofilt tartalmazza, növeli az immunitást fertőzésekkel szemben. Azt hiszem ennyi..........
Én beszélgettem egy másik Fórumon (i....en)egy lánnyal,aki anorexiás,és csomókban hullik a haja ez döbbentette rá,hogy ezt nem lehet így folytatni,a haja 3/4 része kihullott.Van 1-2 modell a tv-be akit mutogatnak ,hogy táplálékzavaros,de vajon mennyi olyanember van akit nem mutogatnak,azoknál bizony előfordul a kopaszodás is mint "mellékhatás"
Szia nikol
Az összes lucerna tartalmaz vasat nem is keveset, nemcsak az ami céklával van! :)
Gliss kurból nekem csak egy sprés hajápoló permetem volt (vmi rózsaszín), de az is zsírosított.
Még egy kérdés: a te balzsamod lemosandó, vagy rajta kell hagyni?
Igen, az egész flakon balzsamba teszem az olajokat. A búzacsíra azért kell, hogy a többi olaj ne avasodjon meg a tubusban, mivel az avokádó vagy a jojoba (pontosan nem tudom melyik) hamar avasodik. Én a hagyományos 200 ml-es balzsamot használom. Nekem a Gliss Kur oil Nutritive (sárga flakon) vált be. :)
Azt Babyshambles-nek írtam, mert az írta, hogy már megvette a sima lucernát. Legalábbis én úgy vettem ki a szavaiból. Azt ki tudja egészíteni a céklatablettával, és ha elfogy akkor köv. hónapban megveszi a kombináltat, amit Te írtál. De jó, hogy mondod, hogy van olyan lucerna, amibe van vas, mert én majd olyat veszek. :)
Nem kell külön venni, csak én nem tudtam, hogy van és sima lucernát vettem, holott kevés a vasam is. Ergo kibabráltam magammal. De lehet, hogy a vasat inkább természetes formában fogom bevinni, mert nem szeretek sok bogyót szedni.
Hú ez nagyon profin hangzik. Akkor az egész tubusba megy a 15 csepp jojoba stb stb, amit a végén írtál?
Nekem még nem vált be balzsam. Az összes zsírosít, akkor is, ha nem teszem a fejbőrömre.
Azt megkérdezhetem, hogy hágy ml-es a flakonod? Köszi
de minek vegyek 2félét mikor kettő az egyben is kapható?
lucerna+cékla tabletta a neve
Nekem is ilyen hajtípusom van. Leírom, hogy én mit szoktam csinálni. Heti egyszer használok hajmosás előtt ricinusolajos pakolást. Meglangyosítom a ricinust, teszek hozzá egy pici mézet, bemasszírozom a fejbőrömbe a pakolást, zacsit rá, meg törölközőt, így hagyom éjszakára, aztán reggel hajmosás. Hajmosáskor a második léről való mosásnál a tenyerembe lévő samponba csepegtetek 4 csepp teafaolajat, mert az leöli a fejbőrödről a zsíros korpát. Ezt jól bemasszírozom a fejbőrömbe. Bőven elég négy csepp, mert különben nagyon szárít. Aztán jön a balzsamozás. Száraz hajra való balzsamot használok, de azt nem kenem a fejbőrömre, csak a hajamra. A balzsamba rakok 15 csepp jojoba olajat, 15 csepp avokádó olajat és 5 csepp búzacsíra olajat, meg 2-3 E vitamin golyóból belenyomom az olajat. Jól összerázom a flakont és ezt használom minden hajmosás végén. Sokat segít.
Ha valakinek hullik a haja annak több oka lehet: stressz,vitamin hiány,gyulladás a szervezetben,fog,vagy erősen van copfozva.Az első dolog,hogy vérképet kell csináltatni,abból sok minden kiderül.Addig vannak praktikák pl: hajszesszel maszírozni a fejbőrt,így serkenteni lehet a vérkeringést és belsőleg kell szedni vitamint ami kifejezetten hajra való.
Van külön cékla tabletta, annak az a neve, hogy Nővér kapszula. Ezt eheted a lucerna mellé.
Basszus jókor mondod :-))))) Na nem baj, majd a vasamat máshogy tuningolom fel.
van olyan lucerna tabletta ami vasat is tartalmaz.
annak a neve: lucerna és cékla tabletta és olyan cékla színe van a dobozának...
én azért nem azt vettem mert a vasammal rendben vagyok.
Menzás kaját hoztak haza azt ettem volna, de kb minden nap u.az a leves volt, meg tészta. Semmit nem kívánok, nem esnek jól a magyaros ételek. Húst is csak akkor eszem, ha nagyon muszáj (pl lasagne, mert abból nem lehet kikaparni).
De nem is ezzel volt a fő probléma szerintem, hanem a mennyiséggel, meg hogy sokat stresszeltem. Vagy nem tom.. :-S
Nekem oldalt látszik, hogy kevesebb lett, és legelöl, ha összefogom. :-(
:( De általában miket szoktál kívánni? Miket eszel?
Szerintem nem kell túl sokat koplalni, hogy az meglátsszon a hajon. Én három hónapja nem tudok rendesen enni és szépen el is kezdett fogyni a hajam. :-( Persze még most is sok van, csak nem olyan, mint előtte.
További ajánlott fórumok: