A hajhullás (beszélgetés)
Sziasztok!
Akit érdekel sikerült Plantur39 sampont vennem vasárnap. A Müller Áruházban kaptam 250 ml 2599 Ft-ért és a hajszesz 200 ml szintén 2599 Ft. Több gyógyszertárat is kérdeztem, de azt mondták még gyógyszertárban nem forgalmazzák, a Müllerben pedig simán mindig lehet kapni. Sőt még hajvégápoló szériumot is láttam, ha jól emlékszem a nevére. Minden esetre nagyon kellemes az illata, azt hittem olyan lesz mint az Alpecin. Nekem 1995 óra hullik a hajam, mikor megszületett a fiam. Azóta minden vérképem jó, a pajzsmirigyemet rendszeresen nézik. Mégis hullik már sok-sok éve, ha már most megáll a hullás, akkor is iszonyú kevés hajam van. Azt mondja meg nekem valaki, hogy a lucerna tabletta hány gramos amit vettetek. Amit én találtam az 75 grammos, de ezt is elég naponta kétszer szedn?. Én már túl vagyok a Hair Clinik kúrán, több mint négy hónapig szedtem, de nem csinált semmit. Fogamzásgátlót pedig nem szedhetek, mert migrénes fejgörcseim vannak és ingadozó a vérnyomásom, így novembertől nem volt hajlandó gyógyszert felírni a nőgyógyászom. Jelzem azóta is fejgörcsöm van és azóta is rossz a vérnyomásom, így biztos hogy nem a fogamzásgátló erősítte fel. A DM-ben a lucerna tablette 150 db 1999 Ft-ba kerül, 75 grammos tablettával. Erre az évre sok-sok hajat mindenkinek!!
naaa
150 dbost vettem 230ftért
gyógynövényesben, herbáriában, gyószertárban is lehet..
én 15db ost vettem 2340ftért
én egy bő hónapja szedem és már nem hullik csak a normális mennyiség..
de tovább szedem!!!!!!!!!!!
mint írtam túl vok rajta...
eddig jól vok járok vizsgálatokra..7 éve műtöttek.
de msot a fene tudja miért hullik vagy hullott..de talán ez a lucerna tényleg jóóó
Szia hegyi030!
Mióta és mennyire hullott a hajad?
Sziasztok,
nekem a Forcapil tabletta állította meg a hajhullásom.Először csak jobb lett, aztán mire végeztem a 3 havi adaggal utána már megállt. Viszont nagyon kicsikét nőtt csak vissza, úgyhogy most már napi szinten használom a Forcapilnak a fejbőrre való oldat változatát. Ez is bevált hálistennek.Azóta megindult a növekedés is elég szép ütemben. Nekem is gyomorégésem volt a Revalidtól egyébként.
én is szedtem revalidot kb 7 éve.
daganatos vtam és immunterápiától marhára hullott a hajam.
marékszámra. már tiszta depis vtam.
akkor kezdtem el szedni.
a drasztikus mennyiséget napi 3x1 dbot.
3-4 hónapig.
nem mondom egy hónap után megállt a hullás és utána nőtt mint állat ..tehát sűrűsödött..
DE! úgy kikészítete a gyomrom. annyi lett a gyomorsavam!!!!!!!!!!! úgyhogy reflux-hoz vezetett.
ÁÁÁÁÁ kösziiii, Te vagy az én emberem akkor.
nekem másnaponta kell mosni mert hányadék akkor a hajam. amúgy is rengeteg hajam volt - még most is pedig hullott - de a súlya is lehúzta és így tök zsíros volt.
na a héten utána fogok nézni!!!
jajjj de jó, h benéztél legalább nem kell végigolvasnom mert már régen írtad... :)))
azóta itt írtam biztos olvastad, h a lucerna jót tett egy hónap után úgy tűnik megállt a hullás csak a normális hullik.
de még szedem igaz 1 db már csak naponta!!!
köszi még1x majd utána nézek a csalánnak.
10 n apig nem kell hajat mosnod!!!ez hihetetlen?!
de nem hosszú a hajad? vagy előtte az volt mert írtad levágattad...
na majd utána fogok nézni...
köszi, aranyos vagy!
Nem is ragacsos!Vettem a múltkor bánfiszeszt,de az olyan büdi,és nem lehet naponta hajat mosni,az megőrjítene!630 ft 1 csalánszesz...egy próbát megér!
Nekem vérképzőrendszeri problémám van stb...nem ért semmit a revalid meg hasonlók!Gondolom nem lesz kezelhetetlen és szuper sűrű a hajam(sose volt)de az hogy nem csak körben nől,már erőt ad az új évhez.Leszorítom a fésűvel a hajam,és látom a sok ősz szálat,mind az égnek áll!nem tüsi,csak 6 cm kb.
Nekem személy szerint a Revalid nem vált be. Ezen a téren a vélemények nagyon megoszlanak. Az ismerőseim fele esküszik rá, a másik felének meg nem használt.
Szerintem, ha valaki hormont szed, attól még szedhet vitamint. Biztos, hogy ártani nem árt.
Amúgy a Revalidról mit gondoltok? Nekem, mint már írtam, nem vált be. Ugyan gyorsabban nőtt a hajam, de másutt szőrösebb lettem tőle és a körmöm is és a hajam is nagyon töredezett lett (pedig max a vége tört meg).
Anyum nagyon mellette van, mert neki annó az hozta helyre a haját. Azzal érvel mellette, hogy csomó vitamin van benne, ami a hajnak kell, különlegesen jó kötésekben stb stb. De azóta nem volt rá szükség és lehet, hogy ezerszebb jobb készítmények vannak.
Azt sem tudom, hogy mondjuk egy ilyen vitaminbombát lehet-e hormonkészítmény mellett szedni, mint a barátom gyógyszere. Lehet, hogy a saját orvosától kéne megkérdeznie.
Nem tudom én voltam-e a csalánszesz ajánlója,mert nem olvastam vissza.Én a Herbária termékét szoktam megvenni,a csalánszeszt,és átöntöm egy sprés flakonba,és mindennap bespriccelem a fejbőröm,jó bemasszírozom,és megszárítom.Elértem a 10 naponkénti hajmosást.Mivel a csalánszesz nem illatos,így nem lesz "Büdi" a hajam.Soha nem bíztam a csalán "erejében"ezt már csak úgy...úgyis mindegy alapon probáltam ki.,és legnagyobb meglepetésemre nől a hajam!Sűrűsödik!Most vágattam egészen picire,és még könnyebb lesz szárítgatni,és mellesleg a tartása is sokkal jobb lett.
Szumómami voltam...Fáradt*lettem
Sziasztok!
Végre sikerült valamit kiszedni belőle: azt mondta, hogy középsuli óta hullik a haja (most 20), és hogy mindenhol. (nem foltokban, nem hátul kör alakban, nem a fejtetőn ritkul)
Szerinte nem beteg, bár arra nem mondott semmit, hogy volt-e már vérvizsgálaton. Viszont az apja már teljesen kopasz, ezért félő, hogy öröklött. Szed egy gyógyszert, Propesia a neve.
nem tom..vissza kell erősen olvasni..
vki ajánlotta ezekben az ismert drogériában vmi csalán sampont meg csalán spray ami még asszem arra a is jó, h ne zsírosodjon a hajt..
lehet oltári hülyeséget írtam de ha lesz időm visszaolvasok...
Szia!
Én úgy tudom,hogy a Plantur39 ugyanaz mint az Alpecin koffeines sampon,még a gyártó is ugyanaz.Azt hiszem a koffein az több benne és ettől másabb egy kicsit az összetétele.Van hajszesze is.
Több gyógyszertárban kell megnézni,Én láttam már több helyen.
A héten volt olyan nap,mikor fésülködés után 2 db hajszálam hullott ki összesen.
Amiket Én szedek a következő:
Lucerna kapszula 2db naponta
Fél szem Elevit.Ez terhességi vitamin,elsősorban a vastrartalma miatt szedem.
Hair Clinic kapszula 2 szem/nap
Diane35 fogamzásgátló szintén a hajamra
És hetente 1x ricinus pakolás.
Úgy tűnik megállt a hajhullásom,és már van dúsúlás is,bár nem valami jelentős.
12 éve hullik a hajam,már többször kilátszódott a fejbőröm,remélem most is visszadúsúl.Gyógyulást Neked!
Sziasztok!
Valamikor a nyáron voltam utoljára a fórumon, de akkor nagyon lelkesen a különböző javaslatoktól. Sajnos nem vált be, pedig úgy gondolom 5-6 hónap alatt már látszani kellett volna a hatásnak. Na de most nagyon fellelkesítettetek a lucerna tablettával. A mai napon meg is vettem a DM-ben, 150 szem 1999 Ft-ba került. Viszont a Plantur39 sampont sehol nem találom. A gyógyszertárba úgy néztek rám, mint egy idiótára. Nem ismerek, de nem is tudják megrendelni. A DM-be, Rossmannba néztem, de nincs. Segítsetek hol lehet kapni! A másik dolog. Hónapok óta használom (ha lesz Plantur akkor áttérek rá) az Alpecin koffeines sampont és a szeszt. Úgy tűnik nekem nem használt, és ráadásul nagyon zsírosítja a hajam. Eddig is zsíros volt, de most már két napot sem bír ki. Nekem sajnos már 14 éve hullik, így képzelhetitek mennyi hajam maradt. Még jó hogy van benne hullám, különben már kopaszon szaladgálnék. Segítsetek!!
Szia!
Te mit használsz? Én is elkezdtem egy gyógynövényes tonicot és sampont használni. Nekem is hozott eredményt, bár még csak úgy november eleje óta használom, és azt mondták, hogíy pár hónap kell! Nagyon bízom az eredményben!
bocs..előbb elment az HZ-ás
tehát 150 dbos lucerna 2300ft volt.
a cint 100 dbos 1700 ft.
de leeht drogáriákban is kapni.
bár ott 75dbost láttam 1700ftért...ez nem éri meg.
tehát gyógynövényesben nézd meg. patikában még nem is kérdeztem - de ott is lehet.
én herbáriumban vettem.
de drogériákban.
lucerna 15
Amúgy most nekem is több hullik, mint szokott. Vagyis így nem egészen precíz, nekem mindig nagyon sok hullott, de gyorsan is nőtt vissza, tele voltam babahajjal - amiket persze utáltam, mert copfnál nem lehet velük mit csinálni. Na ezek elmaradoztak és elöl ritkább is lett a hajam. De gondolom a tél miatt.. bár eddig ilyet nem vettem észre.
Mindenesetre a cink+lucernát kipróbálom. Sima patikában kapható?