Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A félfogós liszt miért félfogós? fórum

A félfogós liszt miért félfogós? (tudásbázis kérdés)


10. ppiiccii (válaszként erre: 9. - 1366d1807f)
2009. febr. 27. 14:24
Köszi.
2009. febr. 26. 18:01

Ezt találtam:


"A rétesliszt nem a féldaraliszt — ahogy az a zacskón fel van tüntetve —, hanem a 00Extra megnevezésű — tájékoztat a házigazda. — A féldaralisztet a molnár „egyszerfogós“ lisztnek nevezte (megfogta a lisztet, megdörzsölte az ujjai közt, s ha másodszor dörzsölte meg, már lepotyogott az ujjairól). Hajdanán, laboratóriuma nem lévén, tapasztalatból állapította meg a mester a liszt minőségét. Tehát van sima liszt, ez a kenyérliszt, rétesliszt, ez az úgynevezett nullás liszt, az „egyszerfogós liszt“, a „kétszerfogós liszt“ és a dara. Ezenkívül van teljes és nem teljes kiőrlésű liszt. Teljes kiőrlésű, amikor a búzát héjastól őrlik, és nem teljes kiőrlésű, mikor lehántolják a héját."

2009. febr. 26. 17:33
Köszi a válaszokat.
7. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Ppiiccii)
2009. febr. 26. 17:32

szerintem igen.

Én sütikhez amúgy is 2/3 finomliszt-1/3 rétesliszt keveréket szoktam, mert könnyebb lesz a tészta

2009. febr. 26. 17:31
Ha emlékezetem nem csak, akkor talán magasabb sikértartalmú búzából őrölt liszt.Állítólag sütikhez jobb.
5. ppiiccii (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2009. febr. 26. 17:30
Akkor ha egy sütibe kell síma meg rétesliszt is, használjak ilyet?
2009. febr. 26. 17:25
sütikhez jobb
2009. febr. 26. 17:25
átmenet féle a sima és a rétes liszt között
2009. febr. 26. 17:21
A boltban láttam a liszteszacskón ezt a felírást. Mire jó az ilyen liszt? Vagy mitől más mint a normál síma liszt?
2009. febr. 26. 17:20
A félfogós liszt miért félfogós?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook