Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A dohányzás fórum

A dohányzás (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A dohányzás

1 2 3 4 5
17. katesz24 (válaszként erre: 14. - D677403e61)
2007. dec. 1. 00:29
Én is végig bagóztam a terhességemet és a gyerekem mégis makk egészséges!
16. katesz24 (válaszként erre: 15. - D606bc0fd7)
2007. dec. 1. 00:26
Azért nem kell leszólni a dohányzó kismamákat. Gondolj csak bele....ha egy dohányzó nőnél váratlanul jön a terhesség, nem tud csak úgy hipp-hopp leszokni.
2007. szept. 10. 14:17
Attól undorítóbb dolgot még nem láttam,mint amikor egy terhes nő dohányzik. :(
2007. szept. 4. 09:58
Számomra nagyon is felháborító dolog, ha egy terhes nő nem vigyáz a baba és a saját egészségére. Van egy ismerősöm akinek egyfolytában sír a szája, hogy beteg a gyerek és nem tudja mitől. Mondtam neki, hogy talán nem kellett volna napi 2doboz cigi elszívni és isten tudja hány liter piát meginni terhesen. Én is dohányos voltam, mikor megismertem a párom, az ő kedvéért lecsökkentettem a napi 1.1/2 doboz cigit csak pár szálra akkor amikor nagyon megkívántam. Mikor terhes lettem teljesen letettem és nem hiszem, hogy utánna rágyújtanék majd.Mem hiányzik és mindennél fontosabb, a bébi. Szerintem igenis rengeteg betegség okozója a dohányzás már magzati kórban is.Az alkoholizmusró meg nem is beszélve.
13. ppiiccii (válaszként erre: 11. - Eva7)
2007. aug. 22. 18:07
Az, hogy szembeszállok a dohányosokkal, nekem nem elégtétel. Én csak a véleményemet, a gondolatomat mondtam el. Ha te erre reagáltál már megérte, hogy megírtam a cikket.
2007. aug. 22. 15:15

az én szüelim is cigarettáztak + kávéztak mikor még kicsik voltunk, szerintem ennek köszönhetően rosszul vagyok ha rá gondolok. feleslegesnek tartom a cigarettát, a kávét. 2 gyermekes családanyuka vagyok, és egyiknek sem vagyok a híve, felesleges pénzkidobás! Mennyit meglehet vele spórolni, kiszámoltad már? Inkább annak az árából elmegyünk egy jót kirándulni és megtudok venni a gyermekeimnek mindent.

Hány anyukát látok a játékbolt, ruhás bolt, fagyizó előtt elmenni -gyermekem most nincs pénzem, persze a gyermek ordít, az anyuka meg cigarettázik- kérdem ilyenkor akkor minek kellett neki a gyerek ha nem ő az első, hanem a cigaretta (érted mire gondolok)?

11. eva7 (válaszként erre: 9. - Ppiiccii)
2007. aug. 22. 15:03
És akkor ha most te rászálsz a dohányosokra,az neked elégtétel?Milyen alapon?A szegény passzivdohányos...
10. badonyimariaeva (válaszként erre: 9. - Ppiiccii)
2007. aug. 21. 17:38

Én is cigiztem a terhességeim alatt,és semmi probléma sem lett "hál Istennek!"

A súlyuk,egészségük is renben volt/van.

Ezen is lehetne vitatkozni.Az egyik ismerősöm leszokott a cigiről,rá egy évre rákot állapítottak meg nála.

Másik ismerős,életében sohasem ivott és májrákban halt meg negyven évesen.

Ezt csak a jó ég tudja,hogy is a legjobb!

2007. aug. 20. 07:25

Hogy hozzászóljak saját cikkemhez, csak annyi:

- én nem cigiztem, nem ittam

- betartottam minden utasítást

- kétszer feküdtem benn 1-1 hetet,

mégis sérülten jött világra a második gyerekem.

Gondolkodtam, vajon mit csináltam rosszul, de nem kaptam választ. Mégis én, azaz mi szívtuk meg rendesen.

Gondoljatok bele, ha vigyáztok és mégis becsúszik a gikszer, akkor mi van ha dohányoztok?

NE TEGYÉTEK!

8. erikpipi (válaszként erre: 6. - Eva7)
2007. aug. 19. 20:48

Azt írod, nem volt eg yvasatok sem. A cigarettát vajon ingyen kaptad? Húsz évig dohányoztam. MAjd mikor pozitív lett a teszt, azt mondtam ez volt az utolsó.

Bocs, de egy szál cigaretta is árt magzatnak. Sőt, a passzív dohányzás árt a gyereknek, ha mellette cigiznek. Láttam olyat, hogy anő szívta, közben a leesett cumit megszopogatta, és úgy tette a gyerek szájába.

Szerinted miért mondják, hogy a dohányzás káros? Az az orvos, tudatlanságában nem mondott neked igazat.

2007. aug. 19. 18:25

Tudjátok én azt nem értem,hogy magatokat is mérgezitek,sőt rákkeltő dolog is amit nagyon jól tudtok hát akkor a gyermeketekkel ezt miért teszitek? Azt irjátok , hogy egészségessen születik meg a csöppség ez odáig mind szép de lehetséges hogy a szegény kis tüdeje már rég beteg és utána pedig csodálkozunk rajta a gyermek miért astmás?

és a gyerme

6. eva7
2007. aug. 19. 16:28
Tudjátok nagyon könnyű "pálcát törni valaki feje fölött" ez ügyben.Könnyű verni a mellünket,hogy én megcsináltam!Én sem akartam dohányozni ha terhes leszek.Csakhogy elvesztettem két embert akit nagyon szerettem,nyakunkon volt az esküvönk,a félig kész gyerekszoba fala kidölt az utcára,nem volt egy vasunk sem,közben a rengeteg idegtől folyamatosan sirogörcsöt kaptam.Az orvosom által felirt nyugtatókat visszautasitottam.Ö meg.:Tudja mit?Gyujtson rá,ha az segit!Elmagyarázta hogy egyes esetekben többet árthatunk azzal ha egy erős dohányostól,megvonjuk a cigarettát...Mert az elvonási tünetekből származó stressz is kihat a baba fejlődésére.Én hittem neki!!!A dolgok rendbe jöttek...A kislányom makkegészségesen jött a világra,majdnem 4 kg sulyal.És mindenkinek igazat adok abban,hogy ne dohányozzon terhesen!De én dohányoztam!
2007. aug. 16. 09:30
Amikor terhes voltam sokat feküdtem kórházban. Négy olyan szobatársam is volt,akik a kifejezett orvosi utasítás ellnére is dohányoztak.Nem elrettentésképpen,de azért fontos leírnom,hogy az egyikük még aterhesség alatt rákos lett,ezért 32 hetesen beindították nála a szülést és nem tudom,hogy a gyereke ezt hogy viselte. A második lány kisbabája fél vesével született, a harmadiké időre született,de csak 1800 g volt és retardált, az utólsó nő ikerbabái közül az egyiknek hiányzott az egyik kézfeje.Lehet,hogy ez véletlen,hogy én pont egy ilyen szobába kerültem,de engem meggyőzött arról,hogy nem véletlenül mondják,hogy aterhesség alatt ne dohányozz!! Ott már nem csak a saját életedet kockáztatod.
2007. aug. 15. 09:19
A baba tervezése előtt letettem a cigerettát, és megvettem azokat a kismamákat akik erre nem képesek. Valószínűleg ők nem is igazán akarják a babát. Az egyik kolleganőmről kiderült, hogy terhes és végig dohányzott a szülésig, napi 1 dobozt is elszívott. Ha bejött az egyik kolleganőmhöz beszélgetni, mindig becsuktam a szobám ajtaját, mert nem akartam vele veszekedni. Sajnos az utcán nem tudom kikerülni a dohányzókat, és félek, hogy korábbi szenvedélyem is árthat a babának.
2007. aug. 12. 08:21
Nekem a terhesség alatt nagyon sok mindenről le kellett mondanom,a dohányzásról volt a legegyszerűbb. Emellett egy évig nem lehettem együtt "úgy " a férjemmel,a terhességi cukorbetegségem miatt 5 hónapig 150g szénhidráton éltem és alig volt olyan kaja,amit megehettem.Szinte végig feküdtem a kilenc hónapot,több,mint a felét kórházban,ráadásul a babánk lombikbébi volt,és nem az első beültetés sikerült...Úgyhogy aki azt mondja nekem,hogy ő képtelen lemondani a dohányzásról,azt én nemcsak nem tudom megérteni,de egy kicsit meg is vetem,mert az ember a gyerekéért legyen ennyire képes.Ha nem képes rá később sem fog áldozatot hozni érte,akkor meg jobb,ha nem szül. Mindezek mellett én nem éreztem ezt akkora tehernek,hogy ne vállalnám bármikor újra.
2007. aug. 8. 19:32
Nagyon jó a cikk, 100% egyetértek! Rosszul vagyok, ha dohányzó terhes nőt látok! Nem értem, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, ráadásul sokan mindenféle kifogásokat keresnek, hogy nyugodtan cigizhessenek ahelyett, hogy abbahagynák. Az is szörnyű, mikor kisgyerekes anya dohányzik.
2007. júl. 25. 15:29
Aki felelősséggel vállalkozik gyermeke világra hozatalára, az nagy valószínűséggel lemond -legalább a terhesség alatt a cigarettáról. Akik nem mondanak le, azok vagy nem tudják, hogy mennyit árthatnak a még meg sem született gyermeküknek, esetleg éretlenek a szülői feladatokra.

Ugrás a teljes írásra: A dohányzás
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook