Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni? fórum

A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni? (tudásbázis kérdés)


21. gabika79 (válaszként erre: 20. - 051809cc90)
2011. dec. 14. 14:24
Már az is fél siker, igen... :))) De úgy szeretnék már végre tökéletes mézeskalácsot, ami még néhány nap múlva is jól néz ki, nem pedig olyat, amiről már potyog a máz...
20. 051809cc90 (válaszként erre: 19. - Gabika79)
2011. dec. 13. 21:33
Áááááááá....remélem nem fog lejönni...no erre nem tudok tippet...de hátha a többiek...amugy nekem is elég hamar lepattanik róla...De legalább kemény, nem igaz?:-))))hi
2011. dec. 12. 19:28
És arra tudtok valami okosságot, hogy ne peregjen le a mézeskalácsról 2-3 nap múlva a díszítés?
18. 051809cc90 (válaszként erre: 16. - Szemmelver)
2011. dec. 12. 18:50
Igen, közben rájöttem.:-))Ma is csináltam, no az BETON LETT!:-)))))))
17. 6187eb1c9a (válaszként erre: 14. - 051809cc90)
2011. dec. 12. 09:57
Tavaly én is dettó:)
16. szemmelver (válaszként erre: 14. - 051809cc90)
2011. dec. 12. 09:47
1 tojáshoz kellett volna:)
15. g1977g
2011. dec. 11. 22:41
valamelyik nap csináltam és életemben először szuper jó lett a díszítés. egy tojásfehérjét felverni habnak, apránként beletenni kb. 25dkg átszitált porcukrot. géppel kb. 20 percig vertem, díszítés után 15 perccel már meg is száradt.
2011. dec. 11. 22:33
3 tojáshoz 25 deka cukrot tettem, gőz felett felverve.Jó kemény lett a hab...csak épp elfelejtett megszáradni...másfél napja szárad....és ragad még mindig mint a fene...:-(((Jááááááááááj...
2011. dec. 11. 22:32
És azt tudja valaki miért nem száradt meg a cukormázam???Jáááááááááj....
12. Szilvamama (válaszként erre: 8. - Pteri)
2010. dec. 17. 19:45
Tavaly én is ezt próbáltam, de lemászott a mézeskalácsról, pedig nem kentem le alatta tojásfehérjével... :( Idén kavarok!
11. potyek
2010. dec. 16. 21:05
Holnap sütöm a próba bejglivel együtt...majd meg írom, hogy milyenek lettek.
10. moonlight1984 (válaszként erre: 8. - Pteri)
2010. dec. 16. 18:11

Ugyanezt itthon készítem, kis ablakmatricás tiszta tubusba teszem a leírt mázat, gyönyörűen lehet vele dolgozni!

Olcsóbb jóval, és tudom mi kerül bele, így nyugodtabban adom nekik.

2010. dec. 16. 18:08

a legszebb akkor lesz, ha először kemény habbá versz 1 tojásfehérjét, majd lassan adagolod bele a bolti porcukrot-otthon darálttal nem lesz elég sima.

Annyi cukor kell bele,hogy jó tartása legyen,lassan csússzon le a kanálról.

citromlé és más semmi sem kell bele,mert folyóssá válik! Pici ételfestékkel lehet színezni is.

Tálcán hagyd a sütit egy éjszakát száradni díszítés után, nehogy elkenődjön.

8. pteri (válaszként erre: 6. - Potyek)
2010. dec. 16. 18:06
Nekem soha még nem sikerült, és most vettem a Corában Dr.O... díszítőcukrot, kis fehér tubus, feltétekkel. Még a gyerek is ügyesen rajzolt vele, 1 óra múlva megszárad. 2 tubus kellett 1 kg sütihez. Nagyon hasznos dolog!
2010. dec. 16. 18:05
jól fényesre kavard hogy szép fehér legyen.é s persze gyorsan meg is szárad..)))
2010. dec. 16. 18:01

Pont most gyúrtam össze a mézeskalácsot és ezen gondolkoztam...

Hogy lesz a legjobb a tojásfehérje, hogy szépen lehessen vele díszíteni?

2010. dec. 16. 18:01
sütés után kell disziteni, egy tojáshoz 15 dkg cukor kell. Először kikevered félig a habot, és utána teszed bele a cukrot, és ha nagyon kemény akkor teszed a sütire.
2010. dec. 16. 17:58
Mi sütés után szoktuk. ;)
3. Re87 (válaszként erre: 2. - Smudlaagi54)
2010. dec. 16. 17:55
Köszönöm!:)
2010. dec. 16. 17:53
Amikor kihűl akkor kell vele diszíteni!
1. Re87
2010. dec. 16. 17:52
A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook