Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot? fórum

Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot? (tudásbázis kérdés)


27. c95c921ae7 (válaszként erre: 25. - 0260f21e84)
2010. nov. 25. 11:29
Persze, hogy utána kell díszíteni..Akkor lesz szép fehér a díszítés, ami rászárad majd rendesen.
26. Ercsu7
2009. márc. 17. 19:32
Royal mázzal(tojásfehérjés máz)
25. 0260f21e84 (válaszként erre: 20. - Tinendo)
2008. dec. 19. 16:17

hu, pont tegnap szurtam el. betettem a sutobe es nem lett szep feher a tojasos disz. En is felvertem goz folott, de a masodik kor utan mar nem nyomkodtam ra.


Utolag lehet disziteni? Rakemenyedik majd a hab?

24. vikasz (válaszként erre: 18. - 3a35a2b906)
2008. dec. 19. 15:57
:((((
23. drnéni (válaszként erre: 22. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 19. 15:35
Köszi, arra.
22. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 21. - Drnéni)
2008. dec. 19. 15:11

Ha a tojásfehérje-mázra gondolsz, akkor azt kisebb zacsiba töltöd és picit levágsz a csücskéből úgy myomod belőle.

Vagy fogpiszkálóval mártogatsz és úgy rajzolsz rá.

2008. dec. 19. 15:03
De mivel kell rajzolni? Nincs spéci felszerelésem.
2008. dec. 19. 11:47

Nem romlik meg.

A díszítés után én beteszem a még meleg sütőbe, így hamarabb megszárad a díszítés.

Lehet még díszíteni tortadarával, zizivel, mazsolával, kókuszreszelékkel, dióval, tökmaggal, szezámmaggal...Kreáció kérdése. :)

19. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 18. - 3a35a2b906)
2008. dec. 19. 11:39
:D ha azt megeszed...
2008. dec. 19. 11:13
amivel akarod:D piros zsírkrétával
17. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2. - Vikasz)
2008. dec. 19. 11:08
Nem romlik meg, és nem veszélyes. Annyi porcukor kell bele, hogy szinte elveszik a fehérje. Én nagyon sűrűre keverem, és azzal rajzolok rá, és nagyon szép... De sütés előtt szoktam rátenni mogyorót, diót, mandulát is :o)
16. vikasz (válaszként erre: 13. - Diagonalt)
2008. dec. 19. 11:06

Közsi. Én nem találtam semmit ezért írtam ki ezt a kérdést.

Majd megnézem...

15. vikasz (válaszként erre: 6. - 2a8d549dd2)
2008. dec. 19. 11:05
Erre a vízgőz feletti főzésre nem is gondoltam, pedig kézenfekvő. Így legalább tartósítja a tojást.
14. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 12. - 2a8d549dd2)
2008. dec. 18. 17:56
:)))
2008. dec. 18. 17:52

Erről volt egy tudásbázis kérdés korábban,használd a keresőt.


[link]

12. 2a8d549dd2 (válaszként erre: 9. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 18. 17:41

:-)))


Még jó,hogy ilyen egyformán jár az agyunk!:-))))

11. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 8. - 2a8d549dd2)
2008. dec. 18. 17:40
Tudod: én is szeretek "kreatívkodni"! :)
10. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 8. - 2a8d549dd2)
2008. dec. 18. 17:39
:)))
9. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 6. - 2a8d549dd2)
2008. dec. 18. 17:39
:) Már megint egyszerre írtunk!
8. 2a8d549dd2 (válaszként erre: 5. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 18. 17:38

:-))))

Szia Babu!

Miért nem lepődöm meg,hogy itt is talizunk???

7. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 5. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 18. 17:38
bocs: zöld bors :)
6. 2a8d549dd2 (válaszként erre: 2. - Vikasz)
2008. dec. 18. 17:37

Én mindig vízgőz fölött verem fel a habot így szépen megfő és jól rá is szárad nem mázgálódik és fényes lesz!

Tehetsz még rá mákot meg diót és színezheted a habot ételfestékkel,színes tortadara stb.....:-)))

5. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 2. - Vikasz)
2008. dec. 18. 17:37
Lehet magokat is rárakni: napraforgó-, tök- és szezámmag, mazsola is kerülhet rá. De ha csak dekorációs céllal készíted (nem megenni), akkor pl. mézeskalács emberke szeme lehet borsból is. Ennek is van ugye fekete, piros, töld változata. A régi klasszikus mézeskalácsban ugye tükördarab is volt...
2008. dec. 18. 17:35

Mi minden évben készítettünk és akár nyáron is megettük. Semmi nem történt. A sütőbe csak szárítani teszed be.

De ha nagyon zavar a gondolat lehet még nyersen tenni rá diót, színes kis cukrot és akkor önmagában is jól néz ki.

Utóbbi években készítettünk kicsi medvéket, mustármag a szeme, és füzért csináltunk belőle. Az is mutatós.

3. hotyka (válaszként erre: 2. - Vikasz)
2008. dec. 18. 17:33

[link]


Ez jó szerintem.:-)

2008. dec. 18. 17:32
Mindenhol csak a nyers tojásfehérjés verziót lehet olvasni. Az nem veszélyes? Mármint nem romlik meg a tojás? Vagy be kell rakni sütőbe miután a tojást rárakom?
2008. dec. 18. 17:31
Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook