A Covid idején 3 oltást kaptam. Azóta gyakran betegeskedem,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Valóban emelkedik a gyermekkori rákos megbetegedések száma, de azzal nem értek egyet, hogy a gyerekeket nem éri stressz.
Gondolj bele mekkorát változott a világ és vele a szokások és elvárások.
A gyerekek már nem az utcán játszanak önfeledten egymással. Nyomkodják a telefonjaikat.
Már az óvodában elvárás van, mert az iskola előkészítő. Sokan már ekkor edzéseken, nyelvoktatáson vesznek részt.
Sok helyen már az 1. osztályban felvételin esnek át. Később is minden szinten.
Nincs elég pedagógus.
A gyerekek fáradtak, mert nagy a követelmény, illetve az elvárás.
Nem pihennek eleget, mert még éjjel is telefonoznak.
Kapkodva étkeznek.
Különórák tömege zúdul rájuk, mert be kell jutni a jó középiskolába, egyetemre.
Otthon sincs nyugalom, mert a szülők is túlhajszoltak, vagy épp nincs miből megélni és ők is stresszelnek.
Rengeteg az SNI gyerek és a még súlyosabb kórképű is. 4 unokám közül 3 érintett valamilyen szinten a mellett, hogy kiváló képességűek.
Visszatérve a Covid oltásra. Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el Karikó Katalin Áttörések című önéletrajzi regényét. Fantasztikus a könyv és micsoda élet út. Mellesleg érthetően, egyszerűen leírja az oltóanyag hatásmechanizmusát. Elismeri, hogy egyeseknél valóban okozott menstruációs problémákat, illetve az arra egyébként is hajlamosaknál vérrög képződést. Ez azonban "elhanyagolható" mellékhatás a mellet, hogy hány emberéletet mentett meg.
Leírja nem az a cél, hogy teljes védelmet biztosítson a betegség ellen, hanem az, hogy elkerülhető legyen a tragédia. Ezt sikerült elérni az oltóanyaggal.
Módszere a rákgyógyításban hoz áttörést a személyre szabott kezelések terén.
Igen, és van ennél sokkal riasztóbb dolog is.
Van egy régi-régi ismerősöm, gyermek onkológus,
vagy 30 éve praktizál.
Azt mondja, hogy lakosságarányosan riasztóan emelkedik
az utóbbi évtizedekben a gyermekkori rákos agyrémek statisztikája. És ugye a gyerekek nem élik át a munkahelyi stresszt. Akkor meg mitől van ez az egész...:( Mint valami rohadt ragály...
Rengeteg cikket olvasok, hogy sok fiatal ember lesz daganatos.
Ez biztos az ételektől és italoktól van. Ők kevesebb ideig vagy egyáltalán nem tudtak olyan élelmiszert fogyasztani, ami még egészséges volt.
Mindent telenyomnak valamivel. Kezelik ezzel-azzal a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket. Mindent dúsítanak, tömegnövelnek, tartósítanak. És sajnos, nem hagyományosan tartósítanak, hanem műdolgokkal. Ha véletlenül igazival akarnák, akkor sem tudnának olyat csinálni, mivel már a só sem 100% só, hanem az is tele van csomósodásgátlótól kezdve, mindennel. Emiatt lesz a vérnyomásunk is magas. Nem a sótól, hanem a többitől, amit belekevernek.
Ezek, mind megbetegítik az embereket.
Sokan mondjuk, hogy régen, minden jobb volt. És nem azért, mert az emlékek megszépítik, öregek vagyunk és már nem emlékszünk, vagy azért, mert akkor voltunk fiatalok, hanem azért, mert tényleg így volt.
Néhány példa: régen a párizsi húsból készült. Meg is tudott romlani, ahogy a kenőmájas is. Manapság a párizsi, nem tudom, hogy miből készül, de már az is valamivel kezelt, nem is úgy romlik, ahogy régen, csak nyálkás lesz és savanyú szagú, régen romlott hús szaga volt. A kenőmájas, meg sem tud romlani. Nincs benne máj. A tej sem úgy romlik, mint régen. Régen a savanyútejet, meglehetett enni. Sokan szerették, most nyúlós lesz az állaga és keserű, semmi köze ahhoz, amilyen régen volt.
Régen a só, mindig betömbösödött. Ha ezt el akartuk kerülni, akkor rizst tettünk a sóba. Most, akármeddig tárolhatjuk nem történik ilyen.
Persze, nem volt ennyi féle étel, de azok nem voltak károsak...
Igen.... Le kéne építeni minden stresszt.
Csak még nincs igazán ötletem, hogy hogyan :(
Vigyázz magadra, Juditnak igaza van, le kell tojni mindent, ami bánt és ellopja az életed. Te vagy a legfontosabb és a stressz kicsinál.
Nekem is meg kell tanulnom, de még csak az eszem tudja.
Én túléltem egy COVIDot és utána oltattam be magam
Azóta romlok, de nem a covid hanem a kor miatt 5 év nem kis idő ilyen korban
És nyugodjon le mindenki :)
Nem oltattuk be magunkat.
Emlékszem én/mi voltunk akiket legyilkosoztak.
Húgom beoltatta magát és azóta magasvérnyomással küzd és romlott a szeme is.
Remélem nem lesz semmi baja 🤞,ahogy a család többi tagjának sem.
Nem tanulság nélkül való a pohár vízről szóló tanmese.
Érdemes megfontolni.
Ráadásul az én poharamban igen gyakran nem víz van, hanem egészen más folyadék:( Talán le kéne tenni.
Ha már a vallomások rovatban vagyuk...
Én is kaptam hármat!
Azóta semmi bajom!!!!
Szerintem ez csupán egy külvárosi legenda!
A ráfogott betegségek, állapotok simán lehetnek mástól, vagy csak jönnek a korral!!!
Nemrég beírtam valahová, de most ide is hozom:
"Egy pszichológus a teremben járkált, miközben stressz kezelést oktatott a közönségnek. Amikor felemelt egy poharat, mindenki a megszokott félig üres vagy félig teli kérdésre számított. Ehelyett mosolyogva azt kérdezte: Milyen nehéz ez a pohárvíz? A válaszok 2 dekagrammtól fél kilóig terjedtek.
A pszichológus így válaszolt: A tényleges súly nem lényeges, attól függ, milyen hosszan tartom a kezemben.
Ha csak egy percig tartom, könnyű.
Ha egy órán át tartom, megfájdul a karom.
Ha egy napig tartom, a karom elzsibbad és megbénul.
Egyik esetben sem változik a pohár víz súlya, de minél tovább tartom, annál nehezebb lesz.
Majd így folytatta: Az életben a stressz és az aggodalom olyan, mint ez a pohár víz.
Gondolj rájuk egy kis ideig, és semmi sem történik. Gondolj rájuk egy kicsit hosszabban, és elkezdenek fájni, és ha egész nap rájuk gondolsz, megbénulsz, képtelen leszel bármit is csinálni. Nagyon fontos, hogy tudd elengedni a gondjaidat! Este minél előbb tedd le minden terhedet, ne cipeld őket tovább az éjszakába.
NE FELEJTSD EL LETENNI A POHARAT!"
Köszönöm ezt az üzenetet !
Iránymutató a számomra.
Borzasztó stresszesen élek és egy ideje töprengek, hogy rossz úton járok, ebből még baj lehet...
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyakran sírsz?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- 2 évesen meddig normális a folyamatos betegeskedés?
- Mit kezdjek magammal szerintetek, ha elkezd a gyerekem betegeskedni olyan gyomorideg és miegymás rámjön?!
- Koronavírus idején beadatnátok a babának oltást?
- Normális egy csecsemőnél ennyi betegeskedés?