A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Köszönöm, túl messze van. Majd ha Veszprémben járok, ott be tudok menni állatorvoshoz és kérek valamit atkára.
Csomagok őrzése a terasz asztalon:
Ez szuper hír. Nálunk is benti cicák, de tavasztól őszig ki van nyitva a teraszajtó éjjel-nappal, a fél életüket kint töltik. :) Mondjuk a nagyon nagy melegben inkább bent, a kövön fekszenek és hűtik magukat.
És hát igen, egy macska nem macska. :)
A mieink is teljesen egymásra vannak gyógyulva. De ez nagyon jó, örülök nekik.
Sziasztok..elnézést, hogy eltűntem.. Cicuknak bekerítettük a teraszt, így kimehetnek. Maradtak benti cicuk, de kijárósak a teraszra..imádják a levegőt, akár meleg, akár hűs. Egymás nélkül meg már létezni nem tudnak :) Jó döntés volt a második cica.
Bjudit..cicut remélem ki tudják gyógyítani :) Többiek, hogy vagytok 4 lábú családtagjaitokkal együtt? :)
Köszönöm, meg fogom nézni.
Mifelénk állatorvosból nincs nagy választék. :)
Írjál ide, itt egy orvos válaszol, és mindig jó tanácsokat ad.
Amúgy pedig szerintem vidd el egy másik orvoshoz, aki ért a szakmájához.
Tanácsot szeretnék kérni:
3x vittük már a cicát orvoshoz macska nátha és fül atka miatt. Mindhárom alkalommal többször is vissza kellett menni, és szegény cica még most is ott tart, mint az elején. Max. 2-3 napig tünetmentes, és kezdődik minden újra. A náthával már nem lázasodik be, de sokat tüsszög, így minden csupa macska takony. Na most ezzel már nem tudunk mit kezdeni.
Az lenne a kérdésem, ismer-e valaki olyan szert, amivel kiirthatnám a füléből az atkát.
Szia,
tulajdonképpen ő már másfél éve inzulinos cukorbeteg, csak senkit nem ismerek és nem is hallottam még soha inzulinos, diabéteszes cicáról (kutyusról igen), ezért gondoltam, megkérdezem :)
Meg érdekelne az is, ha lenne valaki rajtam kívül, hogy' oldja meg a napi inzulin beadást ha ne adj' Isten el kell mennie akár csak egy teljes napra és nem tud hazamenni..
Náluk ez a kaja dolog egyébként úgy működik, hogy természetesen először null szénhidrátos, diabéteszes gyógytáppal és konzervvel próbálkoztunk, majdnem nulla sikerrel :(
Ekkor jött az inzulin, ami mellett akármit ehet, csak mindig figyelni kell arra, hogy ugyanannyi, vagy majdnem ugyanannyi szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmazzon a kajája. Ehhez állítja be az orvos az inzulin adagot amit kaja előtt (én utána) kell beadni neki naponta kétszer. (Én azért adom be utána, mert ha esetleg nem enné meg a kajáját, az inzulin meg már benne lenne az baj, mert leviszi a vércukrát és kómába eshet.
Szerencsére Gyuri cica jól van. Nem mondom, hogy néha nem jönne jól a segítség, mert minden nap reggel és este nagyjából ugyanabban az időben kell etetni és inzulinozni. De szervezés kérdése. És szereteté :)
Amikor a Picimacska kimegy az udvarra, hivja a szomszédmacskát, zeng az egész utca. Amikor együtt vannak, akkor is nyávog neki.
persze, velünk is rengeteget beszélget,és feljegyeztem a nyávogását,ill. a szavait.
Madaraknak mondja hühü, fiamnak ÁÁÁÁÁ ( esetleg hallja hogy Ákosnak szólitom ? ),. nekem mindig azt mondja hogy EEEEEE vagy IIIIIIIII, kényeskedik, az NYÍÍÍÍ.
tegnap FYPRYST bolhacseppet adtunk a macskáknak. () 1700 Ft/db , kb 1 hónapig hatásos)
Intelligens csepp lehet, mert használata után egy darabig tilos enni, inni, dohányozni (!) Eddig sem voltak bolhásak, de a kezelés után kifejezetten szakadtak lettek.
Hogy vannak a cicák ?
mazsu, ugye már el is felejtettétek a betegséget ?
Fincsike, a két kisded ? mert ez lesz életetek legszebb nyara ... ( az én Picikém tavaly 1 évesen egy komoly férfi volt, még a 2015-s nyarat visszasirom, ) Hogy birják a meleget vagy csak bent hűsölnek ?
Sziasztok,
van itt rajtam kívül valakinek cukorbeteg cicája?