Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 30 ezerrel több a januári gázszámlám, mint a nyugdíjam. fórum

30 ezerrel több a januári gázszámlám, mint a nyugdíjam. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
34. Hansika (válaszként erre: 28. - 55Judit)
2025. jan. 12. 15:24

A nyomor okozza a segelykerest.

Es sokan szegyellik magukat ha kerni kell, igy öregsegükre marad a nyomor.

33. 7454c77428 (válaszként erre: 28. - 55Judit)
egy c,család az önkormányzattól kért pénzt konyhabútorra.mert előtte a polgármester kifizette a 600 ezer forintos villanyszámlájukat.a jegyző majd halálra nevette magát.azóta a gondjuk megoldódott,mert az egész pereputty börtönben van.
32. birebora (válaszként erre: 25. - Levarosbukta)
Hol és hogy jött le neked, hogy palotában él? Én még csak megközlítő ráutalót sem olvastam.
31. Hansika (válaszként erre: 27. - Channa*)
2025. jan. 12. 15:19

Máshogy is kellene működnie!"

Na, de akkor miert nem müködik mäshogy?

30. Channa* (válaszként erre: 28. - 55Judit)
2025. jan. 12. 15:16

Online az ügyfélkapun is lehet kérni.

Nem megalázó.

Kitöltöd a nyomtatványt, csatolsz esetleg orvosi papírt, megindoklod és elküldöd.

15 napon belül válaszolnak és küldik a számládra a pénzt.

A nénikémnek néhány hónapja intéztem ilyet. 20 ezer Ft-pt kapott.

Valamint intéztem ugyan így méltányossági nyugdíjemelést is Kapott 5 ezret, így az emelés már erre jött rá.

Azt nem tudom, hogy hányszor lehet évente évente ilyen segélyt kérni, majd megnézem, de egyszerű, nem megalázó, stb.

29. Channa* (válaszként erre: 25. - Levarosbukta)
2025. jan. 12. 15:13

Miért élne palotában?

Villanyt, gázt, vízdíjat, fűtést, közösköltséget fizet. Plusz TV és telefon előfizetése van.

Te nem fizetsz rezsit? Nem ismered az árakat?

28. 55Judit (válaszként erre: 23. - Hansika)
2025. jan. 12. 15:12

Az bizony. Én kértem egyszer. Azt hittem elsüllyedek. Akkor meg is fogadtam, bármi történjék, soha többé nem hozom magam ilyen helyzetbe.

De azért nem mindenkinek. Van aki lépten nyomon kéreget. Ha nem segélyt, akkor az utcán. Nem rég a veszprémi csarnok mellett egy idős férfinek adtam egy banánt. Másik alkalommal láttam hogy cigarettázik. Aztán telefonon invitálta egy barátját (okos telefonon ami nekem még nincs) a nyáron, hogy menjenek el hozzájuk estére mert marhát vett, és gulyást főz. Leszűrtem ezekből hogy sokkal jobban áll mint én.😀

27. Channa* (válaszként erre: 22. - Hansika)
2025. jan. 12. 15:10

Máshogy is kellene működnie! De ez a magyar valóság.

Meg az, hogy a fiataloknak munkáshitelt kell felvenniük az állam szerint...

26. fincsi5 (válaszként erre: 25. - Levarosbukta)
2025. jan. 12. 14:58
Miért? 65 ezer forint egy átlag rezsi.
25. levarosbukta (válaszként erre: 19. - Channa*)
2025. jan. 12. 14:21
Hol él a nénikéd? Palotában?
24. Hansika (válaszként erre: 19. - Channa*)
2025. jan. 12. 14:12

De häny öregnek nincs hozzätartozoja aki segitene neki a mai törvenyek kiismereteben.

Szegenyek csak hallgatnak es szegyellik magukat..

23. Hansika (válaszként erre: 21. - 55Judit)
2025. jan. 12. 14:08
Segelyt kerni mindig megaläzo dolog
22. Hansika (válaszként erre: 20. - Channa*)
2025. jan. 12. 14:07

Lehet butasägot mondok, de müködhetne egy tärsadalom mäskepp is...

Nagyon igaz az utolso sorod, szivbemarkolo...

21. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jan. 12. 14:06
Önkormányzatnál lehet segélyt kérni. Elég megalázó maga a tortúra, de egy évben 1 számált kifizetnek, és te mondhatod meg hogy melyiket. Nálunk legalábbis ennyi segély jár a kispénzűeknek.
20. Channa* (válaszként erre: 18. - Hansika)
2025. jan. 12. 14:04

Szerintem sokan olvassuk ezt szomorúan.

Ledolgozták a mostani nyugdíjasok is azt a 40-50 évet, és öreg korukra, mindenről le kell mondaniuk. Persze, nekik már minek kell bármi is, örüljenek, hogy élnek. A minősége lényegtelen sokak számára.

19. Channa* (válaszként erre: 17. - Asztanaviszta)
2025. jan. 12. 14:02

És az sem érdekel semmit, hogy már ezekre sem elég a nyugdíjuk.

Költözzenek kisebb lakásban. Még is, hogyan?

Közgyógy ellátás igénybevételéhez, már a 42 ezres nyugdíjszerű bevétel is sok, azaz nem jár nekik.

A nénikémnek most lett 148 ezer a nyugdíja. Az emelés előtt néhány hónappal kértem neki méltányossági emelést, így lett ennyi.

Azt mondom, hogy most már egész jól áll, mert kifizeti a 65 ezres rezsit a többiből valahogy megél, de pl. ha valahová akar menni, akkor arra már nem jut. Azaz nyáron egy strand már nem és semmi, így ha ilyeneket csinálunk, akkor azt nem ő fizeti.

A pluszokkal megpróbáljuk ellátni, azaz belépők, ott fogyasztás, ha ajándékot akar venni, stb.

De valóban annyinak kellene lenni a nyugdíjuknak, hogy egy fagy megvásárlása ne okozzon gondot nekik. Mert bizony egy fagyi is meggondolandó nekik.

Igényük lenne és nem luxus dolgok, hanem pl. egy új cipő, csak nem telik rá, ahogy pl. egy hallókészülék vagy egy új protézis is több százezer Ft, amit összespórolni sem tudnak, mert nincs miből.

Akik azt mondják, hogy ez a nyugdíj elég, annak kellene ennyiből élnie.

18. Hansika (válaszként erre: 17. - Asztanaviszta)
2025. jan. 12. 13:59
Ezert szomoru nekem ezt a forumot olvasni.
17. asztanaviszta (válaszként erre: 15. - Hansika)
2025. jan. 12. 13:54

Tökéletesen igazad van.

Csak sajnos nálunk az az általános, hogy egy nyugdíjasnak a rezsi-kaja-gyógyszer kombón kívül másra már nincs szüksége/igénye.

16. asztanaviszta (válaszként erre: 14. - Hansika)
2025. jan. 12. 13:53
Ez lenne a természetes...
15. Hansika (válaszként erre: 13. - Asztanaviszta)
2025. jan. 12. 13:30

Szerintem ältalänossägban nem tartozna hozzä a "tudäs", hogy mi mekkora.

Ha valaki nyugdijas lesz, annak az elete ugyanugy megy toväbb.

Sorry, en ezt gondolom helyesnek, de lehet nincs igazam.

14. Hansika (válaszként erre: 12. - Asztanaviszta)
2025. jan. 12. 13:25

Sorry, csak arra gondoltam, hogy leteznek orszägok ahol az ember meg tud elni a sajät nyugdijäbol.

Erre gondoltam, hogy szomoru.

13. asztanaviszta (válaszként erre: 11. - Hansika)
2025. jan. 12. 13:03
A kép teljességéhez hozzá tartozna, hogy tudjuk, pontosan mennyi is ez összeg, és mekkora az ingatlan, amire fizetni kell.
2025. jan. 12. 13:03

Kár, hogy a f.i. eltűnt.

Jó lenne tudni mennyi volt ez a fogyasztás, mekkora lakásra, hányan élnek benne.

Illetve, amit már kérdeztem: éves elszámolás vagy havi diktálás.

2025. jan. 12. 12:35

Nagyon szomoru egy ilyen forumot olvasni.

Märmint, hogy magasabb a gäzszämla mint a nyugdij összege.

Az ember szinte el sem hiszi.

Sajnälom a kilätästalansägod.

10. Channa* (válaszként erre: 6. - Amaunet)
2025. jan. 12. 11:40

És kiegészíteném még azzal, hogy lehet egyszeri segélyt is igényelni, ami 15-30 ezer. Persze, minden hónapban nem lehet.

Ha online tudja intézni, akkor kb. 15 napon belül válaszolnak és már utalják is az emelt összeget és a következő hónapban már emelt nyugdíjat is kap.

Azaz, célszerű az online intézkedés és folyószámlaszám megadása, mert úgy elég gyors.

2025. jan. 12. 11:37

Kérj részletfizetést. Persze, nem túl hosszú időre adják, de hátha egyszerűbb úgy kifizetni, mint egyben.

A másik: ez havi volt? Mi lesz a következő hónapban?

Mekkora a lakásod vagy házad? Egyedül vagy?

Így a téli hónapokban mi is sokat fizetünk a villanyra. Klímákkal fűtünk, nincs H tarifánk, és 140 nm-es a házunk. A decemberi villanyszámlánk 134 ezer volt.

A januári több lesz szerintem.

Nem tudom, hogy mit lehet tenni a te esetedben, hogy másként legyen...

2025. jan. 12. 11:31
Amíg én is gázos lakásban laktam mindig figyeltem az órát mennyit hasznalok, nehogy túllépjem a keretet, nehéz dolog 😞
7. c33a6b7aee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jan. 12. 11:29
Meg kell tanulni spórolni, kevesebbet használni és egy helyiséget vagy áttérni padlófűtésre. Utóbbit persze drága telepíteni. Ha ennyire sok lett, ott valami nem volt rendben. Egy fizetésnél azért nem lehet több, habár nem tudom mennyi a fizetésed. Oroszországban nincsenek ilyen gondok, a gáz nem drága és sok helyen autonóm fűtés van. De volt időszak, amikor nekem is kellett spórolni mindenen egyetemista koromban, hogy túl tudjak élni.
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jan. 12. 11:17

Háromévente igényelhető méltányossági nyugdíj emelést 140 ezer nyugdíj alatt. Ezt 3-8 ezer forint között adható.

Az önkormányzatok lakástámogatás címén, lehetőségükhöz képest "beszállnak" a rezsibe (áram vagy gáz).

[link]

5. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jan. 12. 11:03
valahogy megértelek,pont ez,amin nem tudsz,-vagy csak nagyon keveset-spórolni.Aztán meg többe kerül a leves,mint a hús,ha lebetegszel.A gyógyszerek is sokba kerülnek+egészségünk csak egy van.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook