Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » 30 éves létemre apám megütött. Sokkolt a dolog. fórum

30 éves létemre apám megütött. Sokkolt a dolog. (beszélgetős fórum)


1 2
45. Hattori (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 17:18
külföld?
dec. 1. 15:58
Apád meg fog ütni máskor is, semmiségekért. Költözz!
43. Hattori (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 15:43
Keress más lehetőséget, akár bentlakassal idosgondozast
42. csikil4ny (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 15:38

Én minimálbérből 2,5 éves kisgyerekkel, lebénult jobb karral költöztem egy icipici lyukba. Tudtam, hogy apámhoz nem mehetek. Volt hogy meggondoltam, hogy a gyógyszerem váltom ki, vagy kenyeret veszek, viszont maga a csend és a nyugalom megért mindent. A kérdés csak az, hogy mit akarsz? Panaszkodni vagy lépni? A többi csak kifogás!


Sok nyugdíjas kiad egy szobát is, vagy kereshetsz lakótársakat...

41. 55Judit (válaszként erre: 35. - 55Judit)
dec. 1. 15:30

Tudom folytatni, remélem olvasod:


Ismerősöm mobilháza nem fűthető, attól kezdve hogy nem igényeled a fűtést, lehet használatba venni.

Innen Balatonvilágosról Székesfehérvárra járnak át többen dolgozni a Denso-ba. Saját busz hordja a dolgozókat. Mindig van felvétel, folyamatos műszak, jó fizetés. Mire vége az idénymunkának a Balatonon amivel jól megszedheted magadat, őszre csak találsz egy fűthető lakhatást, vagy nem tudom a Denso tud-e biztosítani szállást. Kialakul, csak vágj bele! Te még fiatal vagy, menni fog! Vedd úgy, hogy a lakhatásod tavasztól őszig már megoldott.

40. 55Judit (válaszként erre: 38. - Papája)
dec. 1. 15:26
Köszönöm Papája!
39. liliom10 (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 15:12

Az én apám is hasonló volt. A helyedben semmiképpen nem költöztem volna vissza hozzá ! Olyan agresszív volt apám, hogy felnőttként eszembe se jutott volna egy napig se vele lakni !!! Mindig van valami megoldás !

Én a helyedben egy szót sem mertem volna szólni, hová teszi a szennyes ruháját, pláne mikor épp idegbajos, és számíthatok rá, hogy rajtam vezeti le a dühét. De ezeket a józan őrülteket nagyívben el kell kerülni felnőttként ! Rettegés volt az életünk apám mellett. És később is voltak ilyen évek, de itt nem írom le.

Mindenhonnan ( önkormányzat, egyházak,stb.) kérj valami segítséget, akár szálláslehetőséget munkával vagy anélkül, plusz munkalehetőséget, bármit, de sürgősen költözz el apádtól, mert különben idegileg tönkretesz !!! Talán fizikailag is ! ( Elég, ha egy nagy pofontól hanyatt esel,stb.)

38. papája (válaszként erre: 35. - 55Judit)
dec. 1. 15:11

Kedves Judit !

Gratulálok Neked az emberségedért és azért, ahogyan rendbe tudtad hozni az életedet.


Kedves FI !

Itt a jó lehetőség, fogadd el. Élj vele.

Menekülj, amég nem késő.

37. srcrss (válaszként erre: 35. - 55Judit)
dec. 1. 15:11
👍
36. birebora (válaszként erre: 35. - 55Judit)
dec. 1. 15:08

Ez egy nagyon nemes felajánlás. Élj vele kedves FI.


Szörnyű, hogy emberek ilyennek vannak kitéve.

dec. 1. 14:56

Nincs társad aki elszedné a pénzedet, és nincs gyereked aki felélné. Dolgzol. Feltételezem, van spórolt pénzed.


Én 40 éves koromig tűrtem szüleim terrorját ami igen kemény volt. Mert egyedül neveltem a gyerekemet tartásdíj nélkül, 1 fizuból 2-en éltünk. Szüleim házában nem kellett rezsit és lakbért fizetni, így nagyon picit mindig tettem félre. 35 éves koromra meg tudtam venni egy kicsi építési telket olcsón, rossz helyen. Majd drágábban eladtam, vettem egy rissz-rossz kis házat. Felújítottam a maradék pénzből nagyjából, és többért azt is eladtam. 40 éves koromra lett így egy lakható saját házam. Majd azt is eladtam drágábban, amiből lett a mostani balatoni házam.


Fele annyi a nyugdíjam, mint a minimálbér, mégis megélek. Valamennyit a minimálbérből te is félre tudsz biztosan tenni. Munkád mellett tudsz vállalni gyermekfelügyeletet, kutyasétáltatást, irodatakarítást, vagy pár órában lehetsz konyhai kisegítő valahol.


Nyáron piszkosul meg tudnád szedni magad itt a Balatonon mert mindig munkaerőhiány van a sütögetőknél és a szállodákban is. Akár azonnal tudnék ajánlani neked tavasztól őszig kedves ismerősömnél a nyaralója udvarán egy mobolhátat. Ha egész szezonra kivennéd, nagyon olcsón megkapnád.


Ha az ember bajban van, 10-szer annyit tudja járatni az agyát mint egyébként. Drukkolok neked, tudom miben vagy! Ha akarod, így tudok segíteni.

34. PöttyösPanka (válaszként erre: 31. - Dafke)
dec. 1. 14:41
Ez hatásos lehet akkor, amikor éppen alapállapotban tisztázzák a dolgot. De ha a pasasnak valóban dühkezelési problémái vannak, akkor amikor megint elönti a méreg, lemegy a függöny, és valószínűleg nem képes önuralmat gyakorolni. Legalább egy olyan fenyegetettséget kell éreznie, ami elég elemi félelmet kelt benne ahhoz, hogy fölülírja a düh okozta végtelenül primitív agressziót.
33. libikóka (válaszként erre: 31. - Dafke)
dec. 1. 14:29
Megértem amit írtok,,de ez a látható és érezhető düh amitől meghátrálna ez a barom,,,van akinél jön,,van akinél nem.Nem mindenki lesz harcos amazon a bántalmazástól,,,bár lenne így!
32. BorosTyánka (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 14:14
Beteg az apád,kezelésre szorul.
31. dafke (válaszként erre: 26. - Libikóka)
dec. 1. 13:59
Nem az a lényeg. Hanem hogy legyen meg az a düh a szemében, hogy az agresszor elhiggye, hogy baj lesz és visszavonulót fújjon.
30. dafke (válaszként erre: 14. - Andi6020)
dec. 1. 13:58

Én is...

Még gyerekkoromban vert meg apám utoljára. Lehettem vagy 17, mikor ellenálltam. Megmondtam neki, hogy ha megüt, hívom a rendőrséget.

Visszafogta magát, de majd megütötte a guta.

Aztán meg is ütötte a guta.

Én meg azóta sem tudom sajnálni. Felváltva érzem ezt egy természetes válasznak az agresszív természetére és érzem magam szr embernek.

Nagyon megrázott ez a fórum, és őszintén nagyon szorítok FI-nak, hogy mielőbb le tudjon lépni. És a büdös életbe többet ne lássa ezt a szörnyeteget.

Amúgy Semleges van ilyen sajnos... Anyám már dolgozott, amikor még rendszeres volt, hogy az anyja lekevert egyet neki, ha nem tetszett valami. De az 40 éve volt. Durva, hogy még ma is történik ilyen.

29. Winter (válaszként erre: 28. - Libikóka)
dec. 1. 13:26
Nem írta, az tény. Viszont, ha akkorát kapott, hogy neki esett az asztalnak, gondolom valami látszata maradt. Persze ez is csak egy tanács volt, hogy mivel tudná távol tartani a további tettlegességtől.
28. libikóka (válaszként erre: 27. - Winter)
dec. 1. 13:20
Jaj:(( Persze így igen,,de Fi nem írta hogy ilyesmi lenne.Ettől persze még nem lesz jobb.
27. Winter (válaszként erre: 26. - Libikóka)
dec. 1. 13:15

Ha van látlelet, miért ne?!

Feleségem anno 19 évesen kapott olyan pofont az apjától, hogy megrepedt az orrcsontja.

26. libikóka (válaszként erre: 25. - Winter)
dec. 1. 13:03
Hát,,egy pofonért nemigen jelentheti fel.Nem hiszem van olyan szerv ahol ezt komolyan vennék.
25. Winter
dec. 1. 12:58
Kívülállóként mindig könnyű tanácsot osztogatni. Ennek ellenére azt mondom, hogy ultimátumot adnék neki. Ha még egyszer előfordul tettlegesség, feljelented.
dec. 1. 12:48
Ha nagyvárosban élsz, akkor bérelni is több lehetőség van. Esetleg még mindig jobb lehet szobatársnak lenni, (az azért általában már rezsivel 40-50-ből kijön) mint egy erőszakos, kiszámíthatatlan ember mellett élni. Aztán a következő cél lehetne egy jobb állás és különszoba. Mert így vagy csöndben maradsz és kerülöd, vagy ha verekedni kezdetek egyrészt kidobhat, másrészt nem biztos, hogy te kerülnél ki győztesen.
dec. 1. 10:50
Nagyon sajnállak. Tudom, hogy minimálbérből nehéz kijönni, de mindenképpen keress más megoldást, mert ez csak rosszabb lesz. Rokonod, barátnőd nincs, aki be tudna fogadni, míg valami jobb ötleted támadna?
22. Csillagszem38 (válaszként erre: 10. - Dominós)
dec. 1. 09:54
Ésszerű ötlet egy ilyen embernél.
21. papája (válaszként erre: 20. - Papája)
dec. 1. 09:44
idény, helyesen igény
dec. 1. 09:43

Ilyennek kár bármit mondani, mert veréssel válaszol.

Költözz el mielőbb, keress új munkahelyet, talán van munkásszálló is, vagy egy szoba valahol kiadó.

Esetleg vállalj idősgondozást ott lakással. Erre van idény és átmenetileg, vagy esetleg véglegesen megoldaná a problémádat.


Apádat meg kerüld el jó messzire, mert még egyszer kitalálja, hogy idős korában őt gondozd, mert ez a kötelességed.


Nagyon sok sikert és szép életet kívánok Neked.

19. Yvor
dec. 1. 09:32

Nem volt jogos az eroszak itt.

Koltozni nem tudsz. Akkor kell egy férfi, aki megvéd.

dec. 1. 09:27
Még egy: nagyszüleid, testvér, rokonok, barátok akikhez menni tudsz?
17. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Amy88)
dec. 1. 09:25

Volt egy srác, akit folyton vert az apja. Egyszer aztán azt mondta neki a gyerek, hogy rendben, csinálja csak, de emlékezni fog erre, és amikor az apja már öreg lesz, ő meg erős felnőtt férfi, úgy el fogja verni, hogy örüljön, ha egy ép porcikája marad. Állítólag azóta nem emelt rá kezet az apja.


Te már felnőtt vagy, legyenek felnőtt eszközeid. Mondd meg neki, hogy ha még egyszer kezet emel rád, feljelented. Amúgy meg mosson ő saját magára, ha ennyire értékelni a segítséget. Ha máshogy nem megy, mutass be neki pár erős havert, és meséld el, hogy ők is szeretnek embereket megütni...

dec. 1. 09:23

Oh, Istenem. Ilyet még nem is hallottam. Rettenetesen sajnállak. Pedig költözz. Bérelj egy szobát, vállalj másodállást, bármit és gyerünk éld a saját életed. Ilyen a világon nincs. 30 éves lányt, nőt, a gyerekét megüti mert elszáll agya, mert elmebeteg?

És mit mondott?

Mindenkinek van problémája de nem verjük a gyerekünket, szüleinket, tesónkat, senkit.

Mond meg neki ez volt az utolsó hogy felemelte a kezét, egyébként kényszer gyógykezelésre küldöd és feljelented! Látleletet vetetsz és nyoma lesz. Uralkodjon magán, menjen el pszichiáterhez és szedjen gyógyszert. Én tuti hogy vagy venném a sátorfámat vagy ezt így elmondva neki, mélyen a szemébe nézve határozottan figyelmeztetném.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook