Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
2020. szept. 30. 09:14

Este végre volt időm megnézni a zárójelentést, ott az van hogy valószínűleg a 18 hós oltás (amit egyébként kicsit csúszva, 19 hósan kapta meg, szóval 1 hónapja) utáni vírusmaradvány okozta allergiaszerű reakció.

Szóval oltás miatt történhetett.

2548. Silverfox91 (válaszként erre: 2546. - Nikoletta93)
2020. szept. 29. 16:01
Azta, hát az biztos, hogy nem gyakran hall ilyenről az ember. Az a lényeg, hogy most már otthon vagytok, megnyugodhattok kicsit :)
2020. szept. 29. 15:00
Gianotti-Crosti szindróma amúgy.
2020. szept. 29. 14:53

Hazaengedtek, a hivatalos diagnózis: vírusmaradvány, ami allergiás reakciót okoz, közben nem allergia.

Mert a vérvétel nem mutatott magas hisztamin szintet, konkrétan tökéletes volt minden.

Szóval csak véletlen volt,hogy előző napon mogyoró volt a szájában, valszeg nem lett baja tőle amúgy.

Érdekes amúgy, mert nem volt egyáltalán vírusos betegsége, bár lehet lappanghatott benne, csak nem teljesedett ki. Csak egyszer volt beteg karácsonykor, akkor is nátha volt

2545. Zokniszörny (válaszként erre: 2544. - Nikoletta93)
2020. szept. 28. 20:39
Kitartást, majd írj, hogy hogy vagytok!
2544. nikoletta93 (válaszként erre: 2543. - Zokniszörny)
2020. szept. 28. 15:35

Nemtudom, de jó ötlet.

Viszont most sajnos felvettek minket az osztályra megfigyelésre, mert nem volt egyetértés a szakorvosokkal. Valaki szerint allergia, valaki szerint más... Vírus, baci, bélféreg kizárva. A duzzadás is rég lement, így most kicsit őrjítő... remélem nem dagad fel megint az ajka, és akkor holnap délelőtt hazamehetünk.

2543. Zokniszörny (válaszként erre: 2542. - Nikoletta93)
2020. szept. 28. 13:12
Jaj istenem :( nagyon sajnálom. Gondolom, hogy mennyire megijettetek... Adrenalin injekciót nem tudtok kérni esetleg, vagy neki nem jó az? Mert akár életet is menthet, ha van otthon.
2020. szept. 28. 01:03

Nekünk végül sajnos be kellett mennünk a sürgősségire, a kiütések mellett feldagadtak az ajkai is, és kapott cseppeket, kúpot. Alig akart lemenni a duzzadás, majdnem úgy volt hogy vénásan is kap injekciót hogy ne menjen a torkára is, de végül 1 óra után nagynehezen lement félig-meddig. Holnap vissza kell mennünk kontrollra, remélem vége lesz most már, addig alig merek aludni :(

Ez a mogyoró allergia nagyon durva, nem gondoltam volna...

2541. Zokniszörny (válaszként erre: 2538. - Nikoletta93)
2020. szept. 26. 18:18

Minden reggel sír, mikor átadom a gondozónak, de ez elvileg normális, sokáig maradhat ez. Odabenn már elvileg jól elvan, meg amikor délután elhozom, látom, hogy tök vidám. Szerintem jól érzi magát. És nagyon nagy pozitívum, hogy otthon se unatkozik annyira, sokkal könnyebb vele (bár azért vannak néha nagyobb hisztijei is, ami nem volt jellemző eddig, de nem vészes).

A szobatisztasággal volt/van némi visszaesés, de minimális. Már közvetlenül a bölcsi előtt volt pár hétig, hogy becsorgott az eleje a pisinek, és csak akkor szólt, hogy bilizzünk. Aztán most a bölcsi második hete óta ez elmúlt, viszont asszem pont tegnapelőtt történt, hogy itthon totál bepisilt, nem szólt. Illetve az ágytisztaság végül beállt, de az első beszoktatós héten talán egy vagy két éjszakai baleset volt.

A kaki meg nálunk délutáni/esti program általában, tehát itthon történik (meg amúgy is gyakran inkább hazahozza). Ezzel kapcsolatban annyit vettem észre az első héten, hogy nem szólt, mikor kakilnia kell, pedig mindig szokott. Annyi, hogy én észrevettem, és akkor mondta már, hogy menjünk bilizni. De lehet, hogy lesz még rosszabb is.

2540. nikoletta93 (válaszként erre: 2539. - Silverfox91)
2020. szept. 26. 17:45

Jujj ez durva 😂😯 Levi pont az ellentétje, kakinál fixen szól, szépen mutat az ágyékára. De pisinél 80% hogy előbb becsurgat kb egy érményit a gatyájába és utána szól 🤷‍♀️ de legalább nagy balesetek nemigen vannak.

Majd ügyesebb lesz 😊

2020. szept. 26. 16:34

Szobatisztaságban jó lenne még némi előre lépés nálunk, mert a kaki még mindig úgy megy, hogy ha van rajta bugyi, gatyó, akkor nagyon ritkán szól, hogy le kell venni, simán belenyomja, emiatt a körülbelüli kakiidőben sokat van még pucéron, meg még így is sokat figyelmeztetem, hogy menjen a bilire, ha jön a kaki.

Ma meg úgy jártunk, hogy ebéd után Luca szépen pisilt, délelőtt meg volt már kaki, úgyhogy beraktam az ágyba bugyiban. Mi még ebédeltünk. Egészen csendben volt, csak a szokásos nyünnyögés volt, aztán egyszer hallom, hogy mondja, hogy anya, gondoltam ránézek. Megyek be, Luca tök pucér, és mutogat maga elé, hogy ott a kakija 🙈🤦‍♀️ kicsit szét is kente, meg a keze is olyan volt, a lába. Bár gyanítom, hogy nem direkt tapicskolt bele, csak a vetkőzés közben kenődött ide-oda 😂

2538. nikoletta93 (válaszként erre: 2537. - Zokniszörny)
2020. szept. 26. 09:10

Hogy viseli a bölcsit eddig? Ha jól emlékszem, megvolt a 2 hét szoktatás. Szobatisztaság téren ott jól teljesít? Hogy viszik el pisilni-kakálni?

Én izgulok hogy Levi vissza fog esni, most olyan ügyes...

2537. Zokniszörny (válaszként erre: 2534. - Nikoletta93)
2020. szept. 25. 19:40

Lili is már 7.5 hósan kapaszkodva állt, de csak 15 hósan indult el.

Én se örülök, hogy ebben a zöldség nemszeretésben az apjára hasonlít, dehát...🤷

2536. Zokniszörny (válaszként erre: 2533. - Silverfox91)
2020. szept. 25. 19:28
Azért a nagy része hablaty, vagy csak szavak, ez napi 1-2 mondat :)
2020. szept. 25. 18:40

Ez igen, Lili nagyon ügyes 🤗

Emma nagyon összevissza eszik. Mostanában kezdte a kenyeret, előtte reggeli és vacsora csak parizer és sajt, még virsli se, zöldség se. Aztán mostanában egyik nap a sajt megy csak á, másik nap a parizer 🙈

Hús jöhet, rizs, tészta is. De amilyen szépen ette a pürésített zöldségeket, most édesburgonyán kívül szinte minden ott marad. Főzelékek kirzárva.

Leveseket nagyrészt szereti, és minden gyümölcsöt.

2534. nikoletta93 (válaszként erre: 2531. - Zokniszörny)
2020. szept. 25. 17:18

Nahát, akkor a bölcsi sokat segített :) nagyon ügyes lány, remélem Levire is ilyen jó hatással lesz. Neki be nem áll a szája, csak hát ugye hablaty az egész mondanivalója 😆 olyan jó lenne, ha ki is mondaná a gondolatait ,

🥰

Van benne valami amit mondasz, én sem vagyok túlzottan zöldségrajongó és én sem szoktam beteg lenni. Lehet kicsit elengedem akkor a témát, csak nem szerettem volna ha olyan lenne mint az anyja 😆

Amúgy igen, nagyon érdekes hogy mindenki máshogy fejlődik. Levi pl 7 hósan állt fel, bár 12 hósan indult el, de 14 hós volt mire stabilan járt, míg barátnőm fia szintén 7 hósan állt fel és már 9 hósan járt stabilan :D

2533. Silverfox91 (válaszként erre: 2531. - Zokniszörny)
2020. szept. 25. 16:18

Azta 😯 de kis ügyes 🤩 hát mi ettől még nagyon messze vagyunk úgy érzem. Még szavak se nagyon vannak. Meg őszintén szólva gyanítom, hogy az se nagyon fog segíteni, hogy hamarosan megszületik a kistesó. Vagy ki tudja, lehet éppen az indítja majd be 🤷‍♀️

Ebből is látszik, mennyire eltérően fejlődnek. Ha jól emlékszem arra amit írtál, Lili viszonylag későn kezdett el járni, viszont ha jól sejtem, ő az első, aki ilyen szépen beszél már 😊 Annyira várom én is, az apjáról nem is beszélve 😁 kb mióta megszületett, azóta azt kérdezgeti, hogy mikor kezd el beszélni. Bár szerintem Luca alapból nem lesz egy szószátyár, sose volt rá jellemző, hogy rengeteget gagyogott volna, és tuti nem a hallásával van gond, mert nagyon halk, távoli dolgokra is mindig felfigyel.

2532. Silverfox91 (válaszként erre: 2530. - Nikoletta93)
2020. szept. 25. 16:12
Ó, szegény :( még szerencse, hogy időben észrevetted
2531. Zokniszörny (válaszként erre: 2529. - Nikoletta93)
2020. szept. 25. 15:23

Nem lesz beteg :) Lili 9 hós kora óta nem eszik zöldséget, az apja meg kb 30 éve :D sose beteg se a párom, se Lili. Mondjuk Lili a gyümölcsöt megeszi.

Hú, szegény Levi, még jó, hogy ennyivel megúszta :O

Amúgy képzeljétek, Lili múlt héten elkezdett mondatokban beszélni...

"Mama ne menj el", "átülök oda", "anya, gyere te is" (ezt kiabálta tegnap a szobából 😊). De ami igazán szíven ütött, hogy tegnap a bölcsiből hazafelé menet kérdeztem, hogy sokat sírt-e. Hümmögött (ez azt jelenti, hogy igen). Kérdeztem, miért sírtál? Kis érthetetlen hablaty következett, majd a végén érthetően mondta, hogy "szomorú voltam." Úgy megdöbbentem, hogy visszakérdeztem, hogy szomorú voltál? Mire megint hümmögött...

2020. szept. 25. 12:27

Képzeljétek, Levi tegnap estefele a földről felvette a félbetört mogyorót és bekapta héjastul, de aztán gyorsan kivettem a szájából. Erre ma nagyon durva allergiás kiütései vannak a végtagjain, ilyen övsömör szerű 😣 még jó, hogy nem nyelte le, mi lett volna... 😱

Legalább nem viszket neki, legalábbis nem látom, hogy zavarná.

2529. nikoletta93 (válaszként erre: 2528. - Zokniszörny)
2020. szept. 24. 22:37

Lehet nekem sem kéne turmixolgatnom, de legalább így megvan a napi gyümölcs-zöldségadagja...félek hogy ha túl sokáig nem eszi, beteg lesz vagy legalább vitaminhiányos. De lehet túlaggódom és meg fogja enni nyersen ha nincs más, csak hát elég makacs 😅 meg hát úgy vagyok vele, hogy ha felnőttként is vannak ilyen pl gyümölcsös-zabkásák, sűrű turmixok, zöldségkrémek-főzelékek, párolt zöldségek, akkor csak belefér már ez is 😅

Tojást is max spenótban ette, amúgy külön még nem volt hajlandó. Pedig meg sem kóstolta, csak nem tetszik neki a látványa 😏

Itt szerencsére a körettel nincs gond. Bár a tésztát csak szétfőve eszi meg.

2020. szept. 24. 22:10
Ja, viszont én nem teszek a kedvére olyan formában, hogy nem pürésítgetek semmit, amit én se úgy eszek, ez ilyen blw-s hozadék ("a baba azt és úgy eszi, ahogy a család"). Mondjuk arra nem szólhatok semmit, hogy a kóstolásig mindennel eljut, csak az ételek kb 80%-át nem eszi meg :D és ha pl egy nap jóízűen megeszi mondjuk a körtét, másnap egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja...
2527. Zokniszörny (válaszként erre: 2524. - Nikoletta93)
2020. szept. 24. 22:07
Lili baromi válogatós, totál kiszámíthatatlan, hogy épp mikor mihez van kedve. Zöldséget pl gyakorlatilag elvétve eszik, mert mondjuk véletlenül 1 mikronnyi ráragadt a húsdarabra :D a húst elvileg szereti, de vannak napok, hogy nem hajlandó azt se megenni, stb. Pl egy év hozzátáplálás után jutottunk el oda, hogy hétvégén a tojást önmagában (tehát nem tésztába belegyúrva, stb) rántotta formájában megette :D nem eszik tésztát, krumplit, rizst, le se írom, kb egyszerűbb leírni, hogy mit eszik meg biztosan.
2526. nikoletta93 (válaszként erre: 2525. - Silverfox91)
2020. szept. 23. 18:32

Tényleg, levest ő is szépen eszi, de sajnos mi nem vagyunk nagy levesesek így inkább vendégségben van az (meg utána ha kapunk belőle haza). Tök érdekes amúgy, mert előtte imádta a paradicsomot, mindig szívta 😅, de most fintorog ha szájához nyomom. Nem tudom mi változhatott. 😣 Répát, uborkát is szívesen rágcsálta, de most már azt sem. Legalább almát és banánt még megeszi nyersen.

Mindegy, igazából nem okoz gondot hogy krémesítenem/turmixolnom kell, csak hát nyilván több idő megy el vele 😏 remélem ez csak egy időszak.

Itt a kenyérrel nincs gond, nagyon szereti a szendvicset. 😊

2525. Silverfox91 (válaszként erre: 2524. - Nikoletta93)
2020. szept. 23. 17:36
Nálunk szerencsére most nincs ilyesmi gond, szinte mindent megeszik Luca. Mondjuk főzelék mostanában ritkábban van itthon. De levesben megesz kb minden zöldséget, savanyú uborkát is imádja, paradicsomot is eszi szépen. Az mondjuk igaz, hogy nálunk is a hús fogy el utoljára a tányérról, előbb megeszi a rizst pl 🤷‍♀️ Almát megeszi egyben ahogy van, szóval nem kell a gyümölcsöt se pürésítenem, sokszor felvágnom sem. Reggelire meg szeret müzlit enni pl (direkt ilyen kicsiknek valót, nincsenek benne magvak pl), gabonapelyhet. Ja igen, nálunk a kenyér az ami nem nagyon fogy vacsoránál, kivéve a háromszög melegszendvicset. Vagy azt, ami apa tányérján van 😅
2020. szept. 23. 12:58

Ti hogy álltok a kaja válogatóssággal?

Levi szerencsére "csak" állagválogatós, szóval pl nyersen nem eszi meg a zöldséget, de krém-főzelék formájában hányásig meg tudná enni. Ma is pl. cukkinikrémet kapott, benne párolt répa és fehérrépa darabokkal, kis petrezselyemmel együtt. Gyümölcsöket ritkán eszi nyersen, abból inkább turmix a favorit, azt kapja mindig reggelire a rizspufi vagy kifli mellé (ma pl eper-málna-áfonya volt).

De a hússal nagyon rosszul állunk. Régebben imádta, mostanság alig bírom becsempészni a szájába, akkor is kiköpi ha 1 mm hús van a főzelékbe elrejtve :D Max esetleg fasírt az, amit elrágcsálgatja...

Próbálom más fehérjével pótolni, túró joghurt meg ilyesmi, de azért jó lenne ha enne husit is. Majd talán bölcsiben :D

2523. nikoletta93 (válaszként erre: 2522. - Zokniszörny)
2020. szept. 17. 20:37
Jó lesz az majd :) én is nagyon kíváncsi vagyok Levi hogy szokik be majd.
2522. Zokniszörny (válaszként erre: 2521. - Amberwaves)
2020. szept. 17. 14:01
Hát egyáltalán nem úgy, mint számítottam rá :D az első nap nagyon megijedt a maszkoktól, és a lázméréstől, úgyhogy kis megszakításokkal, de végig sírt. Meg is ijedtem picit, hogy ez így lesz végig. De szerencsére második nap már határozottan jobb volt a helyzet, ma pedig már 75 percre ki tudtam menni, szóval lassan, de haladunk. :)
2020. szept. 16. 20:36
Zokniszörny, hogy teltek az első napok a bölcsiben?
2520. Zokniszörny (válaszként erre: 2519. - Nikoletta93)
2020. szept. 15. 00:39
Lilinek sose kellett lefejt tej, inkább megvárt, míg hazajövök. De ha nem lát, nem hiányzik neki a cici.
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook