2018. augusztusra kiírt kismamák (beszélgetés)
Én még semminek nem jártam utána, de erről pont felvilágosítottak a szüleim, mert eléggé fontos, hogy mi hogy van a necces biztosított 180 napom miatt :D Szóval... Na, igen. Próbáltam normálisan leírni, de inkább rákerestem:
"A szülési szabadság összesen 24 hét, azaz 168 nap, és úgy kell kiadni a munkáltatónak, hogy maximum négy hét a szülés várható időpontját megelőzze. Ezt az időt munkában töltött időnek kell tekinteni. A szülési szabadság ideje alatt jár a csecsemőgondozási díj, ez maximum a gyermek megszületését követő 168 napig jár."
Elsőre én sem tudtam, de amikor pár nappal később háromszor egymás után ugyanott "pukkant a bubi", akkor gyanús lett. Aztán a 18. heti UH előtt a váróteremben nagyon éreztem valamit, és mondta a doki, hogy nagyon fickándozik a kis krumpli, szóval simán lehet ő. Azóta már logikát is találtam benne, ha szűk a nadrágom, előre hajolok, vagy ne adj isten megpróbálok hasra feküdni, akkor tuti elkezd buborékolni :)
Egyébként tényleg olyan érzés, mintha buborék pukkanna, vagy mintha tikkelne egy izom. Szerintem ha többször érzed ugyanott, akkor a baba lesz!
Akkor már csak egy hét! :D
Én eldöntöttem, hogy amikor azt érzem, mintha csikiznék belülről a hasamat egy tollal, az a baba. A védőnőm egyetértettem velem. Úgyhogy így. Ettől függetlenül lehet, hogy nem is a babát érzem :D (Tekintettel arra, hogy a védőnőm még nem szült, így azért nem érzem teljesen relevánsnak a véleményét ezzel kapcsolatban... :D)
Nekem a 16. héten fordult át a dolog. Addig nagyon álmos és gyenge voltam (+ émelygés, gyomorfájás), most a 17. hét közepén már újra tele vagyok energiával. :)
Ti honnan jöttetek rá, hogy a babát érzitek?
Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez az ő mozgása, vagy izomrángás, esetleg bélmozgás. Olyan bénának érzem magam.. :D
Erre mondta egy barátnőm, hogy ami plusz energia termelődik, azt el is viszi a baba.
Mondjuk én nem panaszkodom, amióta szedem a gyomrogyógyszert nincs hányingerem, bármit meg tudok enni és mivel nem vagyok rosszul, a kedvem is jobb. A fáradtságot meg ráfogom az 5.40es kelésre meg a anpi 3 óra tömegközlekedésre...
Szia!
Igen, szerintem is nagy humbuk ez az energia 😄 Bár én mostanában rosszul is alszok. Nem tudom miért. Lányomnál ettől energikusabb voltam 😶
Hasonló. Múlt héten mintha éreztem volna már valamit, be is írtuk a kiskönyvbe védőnővel, hogy február 14-én mozdult meg először, amit éreztem, mert az olyan romi <3 :D
Egyébként ezen a héten már egész sokszor éreztem nagyon picit és pont ma, mintha határozottabban fészkelődne, sokkal jobban érzem, mint eddig :)
Egyébként én is 14+2 voltam hétfőn!! :)
Szerintem is 😍
Csodálatos érzés volt 🙂
Veletek mi a helyzet?
Sziasztok :)
Úgy tűnik én is éreztem már a picit 😍 Először hétfőn, akkor este ettem egy joghurtot és rá kb 15 percre azt éreztem, mintha a pici lábával gyengéden 'megsimítana', vagy valami hasonlót. Evés után simiztem a pocim, meg gyengéden vakargattam, úgy néz ki fel is kelt rá. Teljesen meglepődtem, új volt ez az érzés. Ekkor voltam 14+2 hetes, első babám.
Aztán tegnap megtörtént ugyanez 😊 ugyanaz volt a helyzet is.
Nem tudom el képzelni, hogy nem őt érkeztem, teljesen más volt.
Szerintetek? 🙂
Én remélem, hogy normális ez a szúrkálás, mert én is éreztem már. Mondjuk nekem az a gyanús, hogy ilyet terhesség előtt is éreztem, csak akkor nem tulajdonítottam neki jelentősséget. Elvégre máshol, a bőrön is van néha olyan, hogy valami furcsát érzek, mert szórakozik egy ideg, de nem foglalkozom vele. Most meg mindent felfújunk :)
Egyébként pont azért léptem be, hogy elújságoljam, azt hiszem most éreztem a babát <3 Az elmúlt 1-2 hétben már volt többször is olyan, hogy éreztem valamit, de nem voltam benne biztos, hogy ő volt, vagy csak képzeltem. Most viszont háromszor egymás után "pukkant pont ugyanott a kis bubi". Férjemmel megszavaztuk, hogy ő lehetett :)
Én csak kádban fürdök, eddig minden ok :) Nem mondták, hogy tilos lenne :)
Egy kerdés: hüvelybe nyilaló pár masodperces fájdalom mitől lehet? Tegnap többször is volt. Aggódjak? Ma voltam védőnőnél, azt mondta szerinte lehet nyúlnak a szalagok, nézett szívhangot, az ok volt.
Holnap du megyek nőgyógyászhoz, mindenképpen megemlítem neki, csak kb.mire számítsak?
Mizu veletek? Ti érzitek már a babátok? :)
De jó Neked! :) A mi kádunk minikád (eredeti panel...), mindenem kint van belőle :D
Ez a babhőmérő nagyon jó ötlet, nem is gondoltam rá, hogy hamarabb megvegyem. Tegnap én is pont kádaztam, de kábé fél perc után fáztam :D