Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 novemberi babák fórum

2013 novemberi babák (beszélgetős fórum)


195. Zaya86
2013. jún. 6. 18:48

Sziasztok!

Én november 14-re vagyok kiírva. Szerencsére eddig problémamentes a terhességem, s a vizsgálatok alkalmával is minden rendben volt.

A Szent Imre Kórházban fogok szülni.

Van itt esetleg olyan, aki szintén ebben az intézményben tervezi?

194. sipike85 (válaszként erre: 190. - Baby3)
2013. jún. 6. 16:01
Nekem a vitaminokkal kapcsolatban azt mondta a meddőségi specialista, hogy inkább az étkezésre figyeljek és szedjek külön pár alapvitamint, úgy hatékonyabban felszívódik (étkezéssel), ami kell és amiből nem tudnék eleget enni (pl folsav), azt elég pótolni vitaminnal. Szóval én a legelejétől szedek c vitamint, kálciumot, magneb6-ot (amit mostanság váltottam magnézium citrici-re, ez olcsóbb és ami nekem fontos, kicsit kisebb, könnyebb lenyelni), valamint femibiont. Ennyi nagyjából elég is. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy a baba eddig egész terhesség alatt jelezte, mire van szüksége :)) Így lehetséges, hogy most olyanokat is megeszek, amit magamtól sosem ettem volna :D Szóval szerintem hallgass az érzéseidre és figyelj picit jobban az étkezésre, kb ennyi a fontos.
2013. jún. 3. 12:53
A magzatvédő vitaminokkal én is úgy voltam, hogy nem is tudom, hogy melyiket szedjem és, hogy kell -e egyáltalán. Abban biztos voltam, hogy már a babavárás előtt elkezdem a folsavat szedni, ahogy meg is tettem, s az első 3 hónapban is szedni fogom. A tervezési időszakban és a Dm -ben kapható teljesen természetes forrásból készült sima folsavat szedtem, aztán a Femibion800 -at, amikor már már nem csak terveztük, hanem tetünk is érte. A 3. hónaptól pedig a nőgyógyászom ajánlására a Gravidára váltottam. Amiben Omega3 zsírsav nincs, de ahogy olvastam és az orvosok mondják elég, ha heti 1szer eszeik az ember halat, ezt próbálom betartani. Amúgy én sem voltam nagyon vitamin párti, mert azért csak jobb a természetes és főleg, hogy én tényleg nagyon változatosan táplálkozom, nem scak most, hanem mindig is így tettem. S ezt elmondtam a dokimnak is, és amit mondott, abban van valami, megosztom veletek, próbálom szó szerint: "A vitaminok, ásványi anyagok pótlására elsősorban nem a babának van szüksége, mert ő, amire szüksége van "elveszi" az anya szervezetéből, s így ugye anyuka, legyengülhet, elfáradhat, s mire oda kerül, hogy szüljön, már ereje sem lesz, vagy utána, hogy a baba mellett 24 órában helyt álljon." S hozott egy másik jó pl. is, ha az utolsó hetekben derül ki, hogy ön vérszegény, akkor már hiába adok önnek folsavat, vitamint, a szülésnél történő természetes vérveszteség miatt, lehet nagy baj is történhet. A másik dolog a kalcium hiány miatt jó pár édesanya vesztette el fogait szülés után, ma már ez is ritkább dolog, mint, hogy az is, hogy a kismamák haja erőteljesen hullik, netán időszakos kopaszodás lép fel, régebben ez sem volt ritka. S valóban, átgondoltam, s van ezekben valami. Én a 20. héttől minden másnap szedem majd a Gravidát, s a köztes napokon pedig a Hipp terhes vitaminját fogom inni, ebben kevesebb vitamin és kisebb adagban van, de mellett nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt is fogyasztok. Megbeszéltem a védőnővel ő azt mondta, szedhetem így.
192. baby3 (válaszként erre: 191. - Lil13)
2013. jún. 1. 19:01
Én is próbálok egészségesen étkezni de azért jó lenne valami vitamint is szedni,szerintem nekem még folsavat mondott a doki,hogy az minden kép kell.De sokan mondták nekem,hogy nem kellenek tabletták csak vigyem be természetesen.
191. Lil13 (válaszként erre: 190. - Baby3)
2013. máj. 31. 19:29
Szia! Nekem az orvosom matruellet és 2*1 MgB6-ot ajánlott 12 hétig, aztán magnerotot. Az elevitet egy elavult vitaminnak tartotta, mert nincs benne omega3. Persze lehet egy másik orvosnak más véleménye. Mindenképpen javasolt szedni valami magzatvédő vitamint. Én legalábbis vitamin párti vagyok, pedig odafigyelek és próbálok egészségesen étkezni.
190. baby3
2013. máj. 31. 16:44
Sziasztok! Én is babát várok 9hetes vagyok és azt szeretném meg kérdezni tőletek,hogy jó-e ha szedek terhes vitamint pl:Elevtet? vagy valaki tud nekem ajánlani valami jót?
189. Vanda87
2013. máj. 31. 12:58

Sziasztok!


Beszéltem védőnővel, háziorvossal, nődokival is... biztos ami biztos :) mindenki megnyugtatott h hamar kiszedtem vszínű még nem fertőz ilyenkor persze nem biztos. ill ha nincs tünetem v lyme kórra utaló folt akk semmi gond, de ha mégis elkapnék vmit van olyan antibiotikum amit terhesség alatt is lehet szedni... Úgyh bizakodom h nem lesz semmi... :)

Én is MgB6 ot szedek napi 3*1et, korábban írtam h ikrekkel vagyok itthon, elég mozgalmasak a napjaink... :)

Szerintem már simán érezheted a magzatmozgást, én velük 19 hetesen éreztem először, de most h már tudom mit figyeljek már párszor éreztem pedig még nagyon picike, 14 hetes vagyok...

16 hetes vérvételnél éhgyomri cukrot is néznek, utána cukorterhelés is lesz, ikrekkel sajnos terhességi cukorbetegségem lett, ami szülés után elmúlt, de most megint 70% esélyem van rá. Remélem szerencsém lesz...

188. Buboka85 (válaszként erre: 187. - Lil13)
2013. máj. 31. 11:01
A görcsölésre, fájdogálásra értettem, hogy nem folyamatos. Magnéziumot lehet szedni, mert úgy általában Magyarországon Mg hiányban szenvednek az emberek, főleg terhesség alatt. Én iszom csipkebogyó teát is, mert abban is van és még C-vitamin is. Amúgy lehet, hogy a méhem növekedése miatt is érzem néha ezeket a görcs szerű valamiket, azért nem kibírhatatlan, csak eddig nem volt és most egyik napról a másikra jött.
187. Lil13 (válaszként erre: 186. - Buboka85)
2013. máj. 31. 10:52
Nekem a 12. héttől Magnerot-ra kellett váltani. Előtte pedig 2*1 MgB6-ot szedtem. Szerintem folyamatosan lehet szedni.
2013. máj. 31. 10:18
Vanda87 mit mondotta védőnő? Remélem minden rendben. Talán olvastad lentebb, hogy én meg a bárányhimlő miatt vagyok most nagy izgalomban, de remélem tényleg nem kaptam el másodszor, most már a lappangási időben elhagytam a 2 hetet és azóta nem is találkoztam unokahúgicámmal, de most már ahétvégén mehetek, mert az utolsó pötyije is leszáradt, ilyenkor már nem fertőz. Én jól vagyok, csak tegnap este óta, kicsit görcsölget a hasam, nem tudom miért. :( Kicsit megijeszt, de lehet, hogy magnézium hiány, mert ahogy támaszkodtam az ágyon a kezem is görcsölt, meg lehet, hogy el is fáradtam így hétvégre, mert sok volt a munkám. Hétvégén próbálok sokat pihenni, s most a Gravida mellé szedem a MagneB6 -ot, azt mondta a védőnő ezt szedjem, ha görcsölgetek, de nem egyfolytában, hanem csak néha-néha. Meg iszom csipkebogyó teát a dokim szerint az is nagyon jó Mg forrás. S jövő héten megyünk 18. heti uh -ra, annyira várom már, hogy újra lássam. :) S mintha néha éreznék valami kismozgást, de nem tudom az lehet -e.
185. Vanda87
2013. máj. 28. 22:05

Sziasztok!


Mi újság veletek? Nagy a csönd...


Köszi Sipike a megnyugtatást,csütörtökön voltam 12hetes uh-n és szerencsére teljesen eltűnt a hematoma, és már nem is szúrkál a hasam :) viszont nem volt hosszú a boldogságom, pár napot voltunk balatonon, sétálgattunk a parton, parkban és persze pont most kellett h megcsípjen egy kullancs! Egész este sírtam remélem nem kapok el tőle semmit... Reggel megyek védőnőhöz majd megkérdezem mit kell figyelnem magamon.... Nagyon kész vagyok....

184. Buboka85 (válaszként erre: 178. - Opi1)
2013. máj. 19. 17:39
Köszi a megnyugtatást! Ezeket én is tudom, s az orvos is ezt mondta, de ettől még aggódok. Most nem találkozunk, sőt nem is megyek anyukámékhoz, amíg drága unokahúgicám ki nem kászálódik az utolsó pötyiből. Jobb az elővigyázatosság, de ugye előtte találkoztam vele, s elvileg a pöttyök előtti napon már fertőzhet. Bízom benne, hogy mivel voltam már, így nem tudom elkapni, mint általában a legtöbben, és így a babám sem.
183. Spigi28 (válaszként erre: 181. - Porcica79)
2013. máj. 19. 16:14
Én is sztk-ba járok, ha van időpontom akkor is általában másfél órát kell várni...
2013. máj. 19. 15:25

Akik most is GYED-en vannak azoktól szeretném megkérdezni, hogy már utána néztetek a lehetőségeknek, hogy járnánk jól pénzügyileg?

Én arra jutottam, hogyha nem vesznek vissza pár hónapra (szabi+táppénz) akkor az a legjobb megoldás ha veszélyeztetett terhesnek íratja ki magát az ember és a GYES-t pedig a nyugdíjas nagyszülő igényli.

2013. máj. 19. 15:18

Sziasztok!

Végre megérkezett a kombinált teszt eredményem, minden oké :) A vérképem is jó, még a dokim is megjegyezte hogy ilyet nem sűrűn lát hogy sehol egy kereszt. Elevitet szedek, a kisfiamnál is azt szedtem, nekem ez vált be.

Amúgy ha beutalókért kell mennem vagy nem a magándokihoz, akkor tuti nem lehet már 2 hétre előre időpontot kérni így marad a 2,5-3 óra várakozás...ez máshol is így van?

Én Fehérváron fogok szülni.

180. davider
2013. máj. 18. 11:11

Sziasztok:-)

Olvaslak benneteket inkább a titkos ba vagyok :-)


Méreteink...

7 hetes:7,2 mm

10 hetes 26 mm

11 hetes : 4,45 mm

12 hetes: 7,25 mm

179. sipike85 (válaszként erre: 175. - Vanda87)
2013. máj. 18. 10:20

Szia,

én is hematómával kezdtem, vagy 4 orvos megvizsgált és senki nem vette észre a másik petezsákot, csak a meddőségi specialista a 6. héten. Akkor az egyiknek már vert a szíve, a másiknak nem. Azt mondta a doktornő, várjunk, lehet belőlük még kettő. Rá egy hétre visszamentem, kiderült, hogy az egyikük felszívódott és mivel közel volt a másikhoz + a méhszájhoz is, 2 hét szigorú kórházi fekvésre ítéltek. 2 hét után tűnt el teljesen, szerencsére felszívódott, de senkinek nem kívánom azokat az izgalmakat, pláne ha már több éve vágyik kisbabára :( De ha nálad nem mondták, hogy nagyon közel vannak egymáshoz, talán nem lesz gond, ha nem tudsz sokat pihenni. Szorítok hogy mielőbb felszívódjon.

178. opi1 (válaszként erre: 174. - Buboka85)
2013. máj. 17. 18:15
az első 12 hétben lehet a babára veszély a bárányhimlős társaság. Ha már a második trimeszterben vagy, akkor nem lehet gond, főleg hogy már voltál himlős.
2013. máj. 17. 14:32

Ahogy ígértem, megírom a mi méreteinket is:


5 hét 3 naposan CRL: 4,5 mm

6 hét 6 naposan CRL: 0,9 cm

13 hét 5 naposan: CRL 8,02 cm


A kiírt első dátumunk: 2013.11.14., aztán a legutóbbi uh –on 2013.11.08.


Kaposváron fogok szülni.


Akkor Vanda87 neked sem idegeskedés és aggodalom mentes a babavárás. Minden jót kívánok és hinni kell, hogy minden rendben lesz!

176. Spigi28
2013. máj. 17. 12:31
Én Bp-en a Margit kórházban
175. Vanda87
2013. máj. 17. 11:26

Sziasztok!


Rég jelentkeztem, volt egy kis kavarodás... 7 hetesen doki UH-n meglátott egy másik petezsákot a picikém melett... most 16 hónaposak az ikreim úgyh kb frászt kaptam h boldogulok majd 2 kicsivel 2 picivel... :) 1 héttel később a választott dokim szerint nem ikerterh, hanem egy haematoma( vérömleny) úgyh adott gyógyszert és pihenjek amennyit csak tudok a 2 gyekőc mellett... 2 héttel később már elbizonytalanodott m a folyadékban látott vmi kis nagyon aprót ami akár embriószerű is lehetett. viszont a pcinek már több hete dobogott a szíve, tisztán látszott a kis teste, ehhez képest vszínű volt h már nem lesz életképes... 2 héttel később már nem volt semmi a folyadékban, úgyh ha volt is... ekkor a méretei alapján és a formájából ítélve + elég sokat szúrkál görcsöl a hasam ismét haematoma a szitu... Szóval elég sokat idegeskedtünk... Jelenleg a h. fele a petezsáknak, nem veszélyes, viszont nem sokat tudok pihenni így lassan fog csak felszívódni.... Közben 1 hetet vissszasoroltak uh alapján, így csak most lettem 12 hetes, jövő 7en megyek vizsgálatra, remélem a h kisebb lesz. Ikrekkel végig problémamentes volt a terhességem, ilyen az élet... :) Bocsi, hosszú lett... :)

Nektek kellemes babavárást!


Ki hol szül?

2013. máj. 17. 09:12

Sziasztok!

Majd én is megírom a mi méreteinket, sajnos fejből nem tudom, s most bár itt vannak a leleteim, nem tudom elővenni, mert dolgozok. :)


Mi most nagyon nagy frászba vagyunk. Képzeljétek, drága kicsi unokahúgomról kiderült tegnap, hogy bárányhimlős, és én találkoztam vele a napokban, amikor elvileg már fertőzhetett. Voltam bárányhimlős még nem voltam 1 éves, tesóm hozta haza az óvodából anno. Annyira félek, de sokat beszélek a picihez is, hogy legyünk erősek. De ki nem izgulna ebben a helyzetben. S a legrosszabb, hogy nem tudok mit tenni csak várni, hogy a lappangási idő leteltével, lesz -e pötty vagy nem. Olvastam pár olyat, aki kétszer is elkapta. :( Nagyon félek. Esetleg valaki valami megnyugtatót tud írni? Ja és ráadásul fáj a torkom kicsit, ami mondjuk megfázás is lehet, mert a hétfői szeles időbe kint voltam a munakhelyemen munkaterület bejáráson.

173. Spigi28
2013. máj. 16. 12:00
nekem 9 hetesen 21 mm volt.
172. KAnna26 (válaszként erre: 171. - 'Agica')
2013. máj. 16. 11:28

Szia!


Nálunk a kisfiam CRL-je 10 hetesen 36 mm volt, 12 hetesen ő is és a mostani baba is 6 cm volt.

Lehet, hogy mégis valamit félre mért...

171. 'Agica'
2013. máj. 15. 09:04

Sziasztok!


A 9. heti UH-n a CRL 13 mm volt tegnap. Az UH mondjuk nem volt vmi korszerű, de a doki méretet biztosnak mondta.

Szerintetek nem kicsi? Nektek mekkora volt?

170. davider (válaszként erre: 165. - Szter77)
2013. máj. 14. 20:51

Miért kellett a kromoszoma vizsgálat ????

Nekem is volt méhlepény vizsgálatom....11. héten.

169. Spigi28
2013. máj. 14. 15:02

Légyszi aki bent van a klubban is, az továbbítsa oda is ennek a klubnak a címét!


[link]


Azért hoztam létre, hogy akik idén ősszel/télen a budapesti Margit kórházban fognak szülni összegyűlhessünk mind egy helyen. Ha van köztetek ilyen, gyertek ti is, zárt klubban jobb beszélgetni ;)

2013. máj. 14. 08:06

Sziasztok!

De jó, hgy végre többen vagyunk. Még én is dolgozok és múlt héten voltunk túl a 12. heti uh -on, ami legújabb dátumunk 11.08. -án. A mi kis babónk is nagyon sokat mozgott, szó szerint úszkálgatott, meg csuklott. :) Azt mondta doki, hogy nagyon sokat csuklanak a babák a pocakban, de biológialiag nem tudják pontosan miért, de születésük után is előfordul még jó darabig. Mi is bejelentettük végre otthon is (szerettem volna várni a 12. hétig), s a munkahelyemen is közöltem, illetve a legjobb barátok is tudják már. Nekem hol jobban látszik a pocakom, hol kevésbbé, szerintem attól függ, hogy helyezkedik el az apróság. S furi, de olyan bizsergő érzések vannak néha, azt mondják ez a mozgása, csak még nem olyan intenzíven érezhető. :) Már nagyon várom a 18. heti uh -ot.

Ti milyen vitamint szedtek, ha szedtek? Éne ddig femibiont szedtem, amiről a dokim javaslatára a 12. hét betöltése után Gravidára tértem át. De ma megyek hozzá és megkérdezem muszáj -e minden nap szednem kiegyensúlyozott táplálkozás mellett. Nem szeretnék sok mestersége svitamint bevinni. A Hipp natal -ról valakinek valamilyen tapasztalat?

167. mumu8
2013. máj. 14. 07:08

Sziasztok, szerencsére túl vagyunk a 12 hetes vizsgálatotkon, a lehető legnagyobb sikerrel :) Minden rendben volt, az értékek teljesen a normál tartományban vannak, szóval nagy az öröm :)

Persze a picúr annyira mozgott, hogy nagyon nehezen tudta a doki megmérni... tiszta apja lesz :DDD

Ma jelentem be a munkahelyen, végre nem kell titkolózni:)

166. Szter77
2013. máj. 13. 17:40
Ja, ez lemaradt 14+3 hetes kismama vagyok.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook