2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem? (beszélgetés)
Igen, gyerekként mindig akkor ettünk, amikor éppen jól esett, persze kenyeret szinte mindenhez, hát meg nem igazán figyeltünk arra, hogy egészséges legyen, csak finom. Na meg a többi finomság is ott volt mindig, tömérdek csoki, chips, süti, stb. Szóval szeretek jókat enni, és nagyon sokat is tudok.
Arra már rájöttem, hogy azért is tudok nagyon sokat enni, mert ahol van az asztal, ott a tv is, és evés közben persze mindig tv-t néztem. Január 1. óta nem nézek közben tv-t, és sokkal gyorsabban jól lakok, bőven elég a negyede is annak, amit eddig megettem tv-zés közben. Legalább erre már rájöttem :) Szép lassan majdcsak megtanulom, hogy lenne a legjobb. Örülök hogy csatlakoztam ebbe a fórumba, így soookkkal könnyebb, mindig erőt ad. :)
Na megint regényt írtam, bocsika :)
Hát nekem is leginkább a kenyerek, péksütik, tészta, ezek hiányoznak. Vagy hogy is mondjam.. Nem vagyok rá kiéhezve, csak megszokásból, olyan jól esik. Lehet hogy hülyén fogalmazok, akkor bocsi, este van :D
Nem tudom hogy hol kezdődik a függőség, lehet hogy ez már az, de muszáj lesz valahogy leszoknom róla, mert ha sikerül lefogynom, akkor azt nem csak ideig-óráig akarom megtartani, hanem hosszú távon. Úgyhogy változtatnom kell a szokásaimon, meg kell tanulnom mi az a mérték. :)
Egyetértek alficicával: nem csak fejben dől el...
Évek alatt, mitöbb, gyerekként kialakultak a szokásaink, amiket át kell alakítanunk. Ha minden este kenyeret ettetek a családdal, akkor nagyon nehéz lesz leszokni az esti kenyérevésről.
Nálunk pl. anyukám mindennap vett nekem csokit. Akkor nagyon hálás voltam, és tudom, hogy szeretetből tette, de az vezetett ahhoz, hogy csoki függő lettem...
Igazad van, pont olyan mint a drogfüggés...
Iszonyat meló leszokni róla, és sokszor fizikai fájdalmakat is érezhetünk a gyomrunkban, amikor az orrunk előtt eszik a finom sütiket, csokikat...stb.
Ez idő, míg megszűnik.
Illetve, ha elértük az álomsúlyt, akkor kinevezhetünk heti 1 napot, ahol megajándékozzuk magunkat bűnös falatokkal. Így nem totális lemondás ez a fajta életmódváltás. :)
és mit eszel olyankor? én szénhidrát függő voltam. Szó szerint függő. Rosszabb, mint a drog. Csorgott még a nyálam is és hiába ettem mást, az éhség csak akkor csillapodott, ha valami kenyeret vagy kiflit....stb. ilyesmit ettem.
Sajnos van ilyen függőség. És igenis nem csak fejben dől el.
Egyépként szupi napom volt megint mig aludt a babám tornáztam és most jöttem meg egy fél órás futásból pedig esik az esső és nem sok kedvem volt menni de összeszedtem magam és elmentem :)
Részletesen a naplómban olvashattok a napjaimról :)
Sziasztok! Ma sajnos délután sikerült megint sokat ennem.. Vagyis nem annyira vészes, max az egész napi kajám így 1500-1600 lehet (még nem mertem beírni a kalóriabázisba :D), de mégis olyan mérges vagyok.. Előtte megittam fél liter vizet, hogy ne egyek olyan sokat, de nem bírtam magammal...
Az a baj, hogy nem is a kaja hiányzik(persze az édességek igen), mert most se voltam éhes, hanem csak maga az evés mint cselekvés, a megszokás. Úgy érzem magam mint egy függő, mint aki nem bír leszokni pl a cigiről. Mondjuk én soha nem cigiztem.
Nektek maga az étel hiányzik, vagy nektek is csak ezt a "szokást" (folyamatos evés) nehéz elhagyni?
Ha február 1-jén több kg leszek, mint terveztem, akkor meg is érdemlem. :(
Ti jók legyetek!! :)
Szuper már egy hete hogy nem vacsizom és lötyög rajtam az a nadrág amit eddig fel sem tudtam venni:)
Holnap megint megmérem magam és azt hiszem készítek egy fotót is:)Minden este egy órát lassú kocogok a barátnőmmel úgy hogy a mozgás is elkezdődött végre juppijéééééééé
Drukkolok nektek is:)
Össze szedtem magam :)
Legyalogoltam Leslie 3 mérföldesét erre a zenére:
Nagyon jó volt :).
Vettem 1 hónapja magamnak egy elliptikus trénert és minden nap azt használom fél órát, jobban megizzaszt mint a fenti gyaloglás, de ma már éreztem, hogy utálnék rá állni.
A munkahelyem 30 perc gyalog, de ilyen rossz időben sajnos inkább buszra szállok.
Köszi :), Szép név és ritka, az egész suliba csak egy van. A másik kislányom Eszter, abból most nagyon sok van.
Én is itthon vagyok most, hogy az Eszti beteg, ha dolgozom sokkal könnyebb megállni, hogy ne egyek, pedig ott is konyha közelben vagyok, mint élelmezésvezető.
Boldog névnapot neki, szép nevet választottatok! :-)
Citromos torta, hmmmm... jól hangzik!
Itt is esett egész délelőtt, már elállt de olyan sötét van :-S
Tornázni sem tudtam, elment a délelőtt tettem, vettem, főztem, takarítottam. Most meg ebéd után teli hassal megint nem tudok, marad estére.
Olyan rossz, hogy hiába van egész nap itthon az ember a törpével, legtöbbször ugyan úgy este tudok tornázni, mintha munkába járnék...
Sziasztok!
Nagy lányomnak ma van a névnapja Gerda, sütöttem neki citromos tortát :). Le kéne tornázni előre, de nincs kedvem :(.
Én is szívesebben sétálnék, de itt esik, meg borús az idő :(, én is borús vagyok :(.
Hú, szép nagy család, gratulálok!! :)
Igazad van, mi is családi házban élünk (kb. 1 éve). Amíg panelben laktunk órákat sétáltam a nagyfiammal, de itt tényleg csak a kertben jövök-megyek. :)
Zsír kell, és eszünk is, de a szénhidráttal csínyján bánunk.
Nem fogyózunk, hanem életmódot váltunk :))
?????
Nem tudom, de ez a barlangfűtés folyton vacakol.
Nem terveztem ilyen hosszúra, de olyan szép napsütéses idő volt, szinte adta magát :-) Csak még ezen az utcán balra, csak még azon jobbra, ha már eddig eljöttünk akkor irány a Tisza part, ott meg el lehet bámészkodni.
Most direkt figyelek rá, hogy ahogy az idő engedi, elmenjünk sétálni legalább egy órát. A kertes házban teljesen elkényelmesedik az ember. Gyerek a kertben is szellőzik, de én meg nem fogyok ha csak ácsingózok, vagy a napon sütkérezve keresztrejtvényt fejtek.
20 hónapos a picúr, és kiscsaj. Van még két nagyfiam is, 13 és 16 évesek :-)
Jó reggelt mindenkinek!
Én minden nap eszem édességet. Hétvégén fahéjas zabkekszet sütöttem, abból minden nap megeszem legalább kettőt, ezen kívül csokit is szoktam enni. A titok, hogy keveset és délelőtt. :)