2013 februári babák (beszélgetés)
Kel éjszaka minimum egyszer, de kb. egy hete nagyon rosszul alszik :(, sokszor ébred, többször eszik, van, hogy 3x szopik.
Nálatok nincs változás mostanában? Átalusszátok már az éjszakát?
Köszönöm!
Darabosat is eszik már Zselyke? Milyen húsokat eszik?
Sziasztok!
Mi még csak naponta egyszer eszünk kanalasat, egyébként anyatejesek vagyunk. Most kezdek neki uzsira is adni egy kis gyümölcsöt. De még nem tudunk kiváltani egy étkezést sem teljesen. Eddig max. 100-120 gr-ot evett meg kanalasból. De utána mindig szopik még. Sok mindent eszik/kóstolt már. Krumpli, alma, barack, banán, szilva, rizs (még csak egyszer, de nem igazán ízlett neki), paradicsom (visszaküldte a gyomra az egészet), sütőtök, körte, cukkini, cékla, csirkemell, sárgarépa, zöldborsó. Ezeket kombináltam eddig. Leginkább én készítem neki, de evett már üvegeset is.
Sziasztok! Réka 7 hónapos múlt, kúszik körbe-körbe, előre, emelgeti a fenekét, még csak másodperceket tud négykézláb eltölteni. Foga nincs, ha éjjel kel miatta, a viburcol kúp szerencsére segít! Mindent megeszik amit készítek, a fő hogy édes legyen, szóval legalább egy almát bele kell tenni ( a védőnő szerint igyekeznem kellene elfogadtatni a sós ízt de minap a paradicsomos krumplitól öklendezett) nálatok? Amit eszik: alma, őszibarack, körte, banán,s.répa, f.répa, krumpli, sütőtök, csirkemell.
Éjjel egyszer még kel enni.
Reggel 9 óra tápszer, kis gyümölcs,
Déli 1 2 órafőzelék: krumpli mindig, mellé répák általában, husi, meg valamilyen gyümi.
Uzsonna 15 körül gyümölcs vagy sütőtök vagy mindkettő, bele rizspehely vagy zabkorpa vagy zabpehely vagy babakeksz, vagy főtt rizs.
Vacsora 18-19 óra tejpép
Lefekvéskor pár korty tápszer esetleg. Nem volt nyaralás, autóban max. 2 órát tud eltölteni, még nem érett rá.
Egy nap: 7-8 körül kel, jön az ágyamba, játék, megissza a tápszert aztán nappali, jön a gyümi, játék. 10 és 12 között alszik 1-2 órát. Délben ebéd, játék, 2-3 körül alszik 1-2 órát, aztán uzsi játék majd séta. 6-7 körül vacsi, 7 után fürdetés és ágyikó! A játék alatt az elmúlt 1-2 hét fényében a nyűgösködést lehet érteni, szeretne mászni de nem akar összejönni, nagyon szeret ülni de nem nagyom merem ültetni. Ti meritek? A legjobb lnne ha fognám és ácsoroghatna :) Egyébként nagy átlagban sokat játszik jókedvűen, nem kell húzni-vonni, verseket mondok énekelek neki, nagyokat nevetgél rajta :D
Julcsi 11 nap múlva tölti a 7 hónapot. Még csak naponta egyszer kap "ételt", ezt ebédre szoktam neki adni. Nem eszik meg még annyit, hogy kiváltanánk vele egy étkezést, de igyekszem utána kitolni a szoptatást, egyenlőre max. 1 órát bírt ki ebéd után. Eszik már almát, őszi barackot, krumplit, répát, sütőtököt, szilvát, céklát. Ezeket kombinálom egyenlőre. Ma a csirkemellet is megkóstoltattam vele. Ez ellen sem tiltakozott, de még nagy szopizósak vagyunk :). Eddig a sütőtök a nagy kedvenc, meg a barack. A cékla nem csúszott annyira. Kóstoltunk már babakekszet is gyümölcsbe darálva (nem volt túl lelkes) és gabonapépet is ugyanígy. Elkezdtétek a glutén bevezetését?
Julcsi nem alussza át az éjszakákat. Néha csak egyszer kel, de általában kétszer és akkor szopik is, máshogy ő sem alszik vissza. Volt 6 hónapos kora körül, hogy 3, 4x evett éjszaka is. Na az elég fárasztó volt. Nap közben változó mennyiségeket alszik, most visszavett a mennyiségből :(.
Egyre jobban, többet eljátszik egyedül a kiságyban , járókában. Már ott is tudom hagyni a szobában egy darabig (max. 8-10 perc) egyedül, de aztán általában beszorul a lába és kiabál, hogy menjek :). Még nem áll négykézláb, de néha hason megemeli fenekét is kicsit.
Két fogunk van, az alsó kettő egyes. Jó élesek, szúrósak, egyszer kétszer már megharapott véletlenül. :S
igen,igazad van,nem visszük bacis vízbe,majd ha szeles idő lesz,stb.kiderül mennyire érzékeny,. Csak felül van neki tűzfolt ha levegőn van főleg,de
doki szerint azzal nem függ össze a könnycsatorna.Akkor hasonló cipőben járunk. úgy döntöttük,nem mosatjuk át,talán ahogy nő,úgy tágul a könnycsatornája is,és nem lesz kötőhártya gyuszija. Amúgy nagyon régen nem hiszem,hogy volt ilyen,hogy átmosatás..most egyáltalán nem kell bel csepetgtetni:) ennek örülök.
nem akarom elkiabálni, de már kb egy hete nem csöpögtettem és Daninak sem gennyesedik azóta (kopp-kopp). lehet tényleg van abban valami, hogy kinövik 7 hónapos kor körül? nagyon remélem!!
én semmiképp nem vinném el a helyedben. lehet, hogy érzékenyebb lesz majd a szeme. nekem is olyan egyébként, uszoda után mindig kötőhártyagyuszival indítottam vagy sokszor elég volt annyi, hogy belefújja a szél a homokot. de az még normális és nem szorul átmosásra szerintem.
és éjjel?
majd ha belelendül a mozgásfejlődésbe lefárasztja magát és többet alszik talán.
a szeme hogy van?