Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januárjában született babák fórum

2012 januárjában született babák (beszélgetés)

1 2 3 4
35. Kriszti1212 (válaszként erre: 34. - Kukucz)
2012. júl. 21. 17:52

Ó, én már annyiszor le akartam vágni Jancsikám haját, de a párom nem engedi :D Azt mondja még hagyjam csak a baba hajat a buksiján. Hát majd akkor jövőre :)

Kenőcs: párom azt mondja valami cinkoxidos kenőcs a legjobb. Na mindegy, lesz ilyen is, olyan is. Mindent megveszek, csak valami használjon :D

34. kukucz (válaszként erre: 33. - Kriszti1212)
2012. júl. 21. 16:33

Kis Golyókám:-))Gondoltam,még most jó időben kopasztom meg.Karácsonyra szép haja lesz.Remélem:-))

Hát igen,drága a sudo.Én is csak most vettem először.Mindenki azt mondta,hogy csodákra képes.S lőn.Megérte az árát.El is raktam ilyen esetekre.Most,hogy minden rendben,megint visszaálltunk a boraxosra.puszi

33. Kriszti1212 (válaszként erre: 32. - Kukucz)
2012. júl. 20. 22:15

Egyem meg a kopasz kis buksiját, micsoda vidám és helyes kispasi :D

Nekem meg a naturlandos kenőcs van, amit a gyerekorvossal írattam fel, mert eddig bevált. Őszintén szólva baromi drága ez a sudo, de hát nyilván nem a gyerekemen fogok spórolni, szóval veszünk. Remélem Jancsi feneke is olyan gyorsan rendbejön. Micsoda színválaszték, egyik piros, másik kék :D Valamelyik csak hatásos :DD

Az éjszakai ébredések tekintetében annyiban szerencsésnek érzem magam, hogy nem kell szoptatni. Azt hiszem az valahogy megterhelő lenne. Ne érts félre, imádtam szoptatni a kicsikéimet, de azért éjjel ott ücsörögni félig alva félórákat...ez most nem jönne be. Igazából most sem éhesnek, vagy szomjasnak kel fel, hanem szerintem a foga, na meg ellenőrzés, hogy megvagyok :D Azért egy kis tápit szoktam a szájába dugni,nehogy kitalálja, hogy 5perc múlva éhes :D

Nagy ölelés :) Jó éjt!

32. kukucz (válaszként erre: 31. - Kriszti1212)
2012. júl. 20. 21:35

Na most gyorsan válaszolok már,legyen mit olvasnod:-))A Marci feneke is katasztrófálisan nézett ki.Nekünk csak a sudo jött be.Még a kis kukija is piros volt.Kb.öt nap alatt rendbe jött.Most minden ok.Szegény Jancsikám.Hát Te egy hős vagy.Most én itt vagánykodok,de falnak mennék,ha három óránként keltene a kis csemetém.Ok. értem én,hogy nem te kérted..:-)Marcinak még nuku fog,csak sima hiszti van.Ja nekünk valami kék oldatot adtak a popsijára.A nevét nem tudom,az orvostól kaptuk egy kis üvegcsében.

A fogorvoshoz kitartást kívánok!!Ölellek!!

Ja,dobtam új képeket fel a nagyfiúról:-))

31. Kriszti1212 (válaszként erre: 30. - Kukucz)
2012. júl. 20. 20:55

Szia kukucz!

Már azt hittem többet nem is jössz erre :) Ja, kicsit becsendesedtünk, de hát mindenkinek van dolga. Na majd télen :D

Hát basszus, minden fogam odavan :( Úgyhogy rengeteg kezelés előtt állok. Ez van, de mindaddig örülök, amíg a sajátom van a számban. :)

Nálunk az utóbbi néhány nap pokoli rossz. Napközben 15percenként sír fel Jancsi, ha nagy nehezen elalszik. Aztán az ébrenlét megint csak kínlódás. Akkor úgy néz ki, hogy most elkezdett fogzani. Tehát a nyűg minden bizonnyal innen ered. Ráadásul az van, hogy rengeteg a kakis pelus. Olyan igazi fogzós kaki. Természetesen akármit csinálhatok, semmi nem jó a gyerekem fenekére, tehát jól ki is van már neki csipkedve, pedig nem sajnálom a kenőcsöt se, meg direkt vettem a gyógyszertárba ezt a ferbormini (piros színű) oldatot és mindennel kenem neki, de hasztalan. Minden pelenkázás egy kész rémálom a gyerek számára. Alig emelem fel a lábát és már ordít. Meg persze jól be is feszíti magát, mert fél, hogy hozzáérek. Ezeken túl pedig rág minden ezerrel. Remélem hamar kibújnak azok a fogak. Este még csak-csak elvagyunk. Ott azért 3órákat sikerül aludni, de ahhoz képest, hogy eddig egész éjjel egy kelés volt, most jól átszokott a minimum 3ra :( Na mindegy, meglátjuk.

És amiért ilyen híg a széklete, ezért próbáltam neki az elmúlt napokban sűrű, krumplis kajákat adni, hogy hátha az megfogja. Meg banánt, meg ilyesmit. Meg kell hagyni,nagyon kevés siker ért. Meglátjuk mi lesz és meddig tart.

Időközben aztán történtek dolgok, úgyhogy nyaralni sem megyünk. Akivel mentünk volna, annak elmondtam, hogy nekem ez így drága, meg előreláthatólag rossz lesz az idő is, de ezeken felül a gyerekek most nem alkalmasak ilyen hosszú kirándulásra. Szerintem lett belőle sértődés, de azt gondolom ezt bele kell számolni, hogy bármi lehet a kicsikkel.

Na megyek, túl sokat dumáltam :)

Aztán gyertek már többet :D

Puszi!

30. kukucz
2012. júl. 20. 16:03

Sziasztok!Jól szétszéledtünk!

Kriszti!Kitartást kívánok!Én terhesség előtt(sajna volt elég időm rá)átmentem ezen.Szerencsére ,nem romlott el egy fogam sem a terhesség alatt.

Alvásban elég zavaros nálunk a helyzet.:-)Szóval Marci négy óránként eszik.Két etetés között,ha két órát alszik,királyok vagyunk!Ha nem,akkor van nemulass..Olvastam,hogy ilyenkor olyan fejlődési stádiumban vannak,hogy több alvás kellene nekik.De olyan érdekes most a világ,annyira érdeklődő,hogy sírás van ha altatom,pedig látom majd leragad a szeme.Próbáltam ráhagyni is,hogy ok. ne aludjon,de az maga a vééég.Szóval így kínlódunk az alvással.Nappal.Az éjszaka,az csúcs!!Tíz körül eszik(van olyan hogy hamarabb)és fél hétig alszik.Az ágyában.Kb. másfél hónapja szoktattam az ágyába.Addig velem aludt.Apu külön,hogy fitt legyen.

Hozzátáplálás:A robotgép ,alapfelszereltség nálunk.:-))Reszeltem az almát az elején,de kilökte.Ahogy teljesen simára pürésítettem azonnal bevágta.Tegnap kapott először husit!Megfőztem egy csirkemellet,lepürésítettem,és jégkocka tartóban lefagyasztottam a többit.Egy kocka elég egy kajcsihoz.Most répával és barackkal kapta.Imádta!

Remélem jól,vagytok,jó lenne hallani felőletek!

Ölellek Titeket!

2012. júl. 16. 21:57

Sziasztok!

Bocsi lányok, csak megint összejött egy csomó dolog itthon. :(

Ma például fogorvosnál voltam és húztak. Azt hiszem a fiaim elvitték a fogaimat, ugyanis a felső soron egyetlen ép fogat sem talált a dokinő :( Úgyhogy most nagyon sűrűn fogok járni a következő időszakban, mire mindent meg tudja javítani.

kukucz: szép nagyfiú Marci :) Nem tudom biztos volt róla szó, de már nincs elég lelkierőm annyira visszaolvasni,hogy Marci még kap anyatejet?

sipor: nekem szerencsére elalszik Jancsi akkor is, ha csak leteszem, tehát sikerült nem nagyon elkényeztetni :D viszont Jocóval régen sokat szenvedtem és a helyzet az,hogy még most is mellé kell feküdni, mert magában nem alszik el. És persze éjjel vándorol, tehát sokszor mellettünk köt ki, vagy nekem kell vele aludnom.

Hozzátáplálás: nos én kezdek ott tartani, hogy mindent adok Jancsinak. Amint meglesz a turmix, onnantól azt hiszem minden rendben lesz, bár a hétvégén 4szer evett úgy a mi ebédünkből (sűrű leves sok husival), hogy csak krumplinyomóval összezúztam, leves levével elértem, hogy főzelékes legyen az állaga, szóval ne nagyon kemény és semmi baja nem volt a darabkákkal, szépen megette és a hasát sem bántotta.

Azt hiszem e téren kezdek lazulni. Persze azért mindig figyelem, hogy többnyire a korának megfelelő dolgokat kapja, de a helyzet az, hogy sok olyan ételt főzök, amit már ő is megehet, így nem nagyon válogatunk. Gyümölcsöket barackot-banánt-almát adtam eddig. Natúrba egyszer hasfájást okozott az alma, azóta azt mindig keverem valamivel, hogy ne csináljon túl sok savat.

Bocs, hogy nem írtam nagyon rendesen, de már elég késő van,és sajna Jocó még ébren van :( Reggel meg én korán kelek, mert párom megy dolgozni és segítek összekészülni neki.

Jó éjt! sziasztok!

28. kukucz
2012. júl. 14. 19:35

Szia Sipor!Én is jártam a fórumon,ahol Te is.Jól felidegesítettem magam.Tiszta dinka vagyok...

Hogy pár ember burokban él az biztos.Nem ezen a földön élnek.Na mindegy is.

27. sipor (válaszként erre: 25. - Kriszti1212)
2012. júl. 14. 11:13

Szia Kriszti1212!

Így én is szoktam járni! ík ideg vagyok, főleg, ha már épp küldeni akarom, amit be pötyögtem... Meg azt is utálom, mikor máshova ugrik a kurzor, és teljesen máshol folytatja az írást, mint ahogy én gondolom, vagy szeretném... :) Csak nyugi! Nagy levegő - aztán szép lassan kifújni! :D

Szép napot!

26. sipor (válaszként erre: 24. - Kukucz)
2012. júl. 14. 11:11

Szia kukucz!

Kicsit mindig megnyugtat, ha arról olvasok, hogy nem csak Ferike alszik el kézben, vagy ilyen-olyan segítséggel. Végül is, Nórika is kézben elalvós baba volt, de aztán szépen le szoktattuk erről mindenféle sírás, és hiszti nélkül.

Ferike a következőeket kapja: őszibarack, alma, répa, krumpli, tejpép. Ezeket én is vegyítem, van, hogy otthon én csinálom, de olyan is volt már, hogy az üvegeset választottuk. Legközelebb céklát akarok venni, hogy beújjítsak vele. Mi kb.3 hete kezdtük el a hozzá táplálást.

Nagyon szép nagy baba már Marcika! Majdnem 9kg, ezek szerint már a 74-es ruhákat adod rá, ugye?

Szerencséd van, hogy a férjed és anyukád jól kijönnek egymással. Szerencsére mi is jól kijövünk egymás szüleivel,ma is készülünk anyósomékhoz, ha majd a férjem haza jön a munkából, szerencsére, holnap, meg hétfőn itthon lesz(nagyon össze-vissza dolgozik), így lehet az udvart rendezgetni (fű nyírás, stb).

Nálunk még nincsenek fogacskák, csak nyálazzás, de az nagyon, meg minden meg rágicsálása. A kis ínyén nem látom még a fogak körvonalát. Nem tudom, meddig fog tartani, eddig még nem nagyon szenvded vele. Majd meg látjuk.

2012. júl. 14. 07:31

Sziasztok!

nem sokára jövök és válaszolok, meg írok is. Csak most nincs türelmem, mert majdnem a bejegyzés végére értem, de sikerült a laptopon valamit elnyomnom és visszaléptem az előző oldalra és elveszett minden :SSSS Ezért utálom ennek a billentyűzetét.

Amúgy mindenkinek szép szombatot meg kellemes hétvégét :)

24. kukucz
2012. júl. 13. 10:22

Sziasztok!!!

Sipor:

Köszi gratulációt,mázlisták vagyunk.Elsőre beültetésre kevés párnak adatik meg a bébi.Szóval,a szülés vége azért húzós volt,a dokibácsinak rá kellett segíteni a gyenge tolófájásokra.Fájásgyengeség alakult ki a végére.Baromira fájt,de kemény voltam:-))Végig arra törekedtem,hogy segítsek Marcinak.Ez volt az én fájdalom csillapítóm.:-)

Marci napközben el van kicsit kapatva.Tízből hétszer kézben alszik el....Este viszont igazi álombaba!Kb. tízkor megkapja a kajcsit és öt perc múlva elájul a kezemben,majd reggelig alszik.Kop-kop...

Kriszti1212:

Neked is köszi a gratulációt!!Az FSH szintemmel voltak gondok.Röviden,nem volt spontán peteérésem.Kemény időszak volt,mind mentálisan,mind anyagilag.De ez már a múlt:-))).

Marci 8890 gr. és 72,5 cm.Nagyot néztünk a védőnővel.Igaz ami igaz, mi is magasak vagyunk.Majd dobok fel friss képeket és jelzem Nektek!Az az igazság,hogy én lehet,hogy veled ellentétben túl lazán kezelem a hozzátáplálást..Öt hónaposan kezdtük.Csak a következőket kapja,de végtelen variációkban:-))Alma,barack,répa,krumpli,cékla,borsó,cukkini.Mindent mindennel kombinálok.De komolyan.Ja és néha tejpépet is szokott kapni.

Marci,csak rásegítéssel tud ülni.Ő is eldől még.4kézláb még egyszer sem volt.

Nekem az anyukám mozgássérült(komoly csípőficam)és ezért velünk lakik.Apukám tíz éve meghalt és nem szerettük volna,ha egyedül él.Még nem szorul segítségre,de sajnos fog..Szerencsére a férjemmel nagyon szeretik egymást.Szoktam élvezni a segítségét,de nem mindig élek a lehetőséggel.Mi vállaltuk Marcit és nem ő.Persze sokat szeretgeti,nagyon édesek együtt.Mi sehová nem megyünk nyaralni.Nincs rá keret.Vagyis lenne,de sajnáljuk rá.Mi Szegedtől pár km.-re vettünk egy kis tanyát,úgyhogy mi mindig nyaralunk!:-))Persze,ha Marci nagyobb lesz biztosan megyünk kirándulni,de mi a nagy nyaralásokra sajnáljuk a pénzt.150 ezer alatt nem úsznánk meg,(még keveset is mondtam)azon pedig annyi mindent lehet venni,és a házon is van mindig javítgatni való.

Nálatok vannak már fogacskák?Hozzátáplálásnál Ti mit adtok még??

23. sipor
2012. júl. 12. 12:06
Ja, az kimaradt, hogy mi idén nem megyünk sehova, de ha mennénk a Mátrába mennénk, ott van anyósoméknak egy kis házikója, oda szoktunk elmenni. Jó helyen van, sok a látnivaló, még nem jártunk be mindent arra felé, szóval még nem unalmas. :-) A férjem valószínú csak aug. végén lesz szabin, de akkor már a suliba készülünk, meg Ferikével még nem vállalunk be ilyen hosszú (2,5 óra) utat.
22. sipor (válaszként erre: 21. - Sipor)
2012. júl. 12. 11:57

na, véletlenül megnyomtaz az entert...

szóval a kiadások meg megvannak minden hónapban. Remélem a hosszú távon rendeződnek a dolgok.

A lakással sokmindenkinek gondjaik vannak, akár albérlet, akár (devizás)hitelről van szó. Sajnos, nekünk sem könnyűek a hónapok. Mi hitelből építkeztünk, anélkül nem is tudtunk volna, és csak 30 év múlva lesz igazán miénk a ház. Nagyon hosszú idő, ki tudja, mi lesz ennyi idő alatt velünk. Most sokmindenkinek nagy problémái vannak: kevés munkahely, sok fizetni való, a pénz alig ér valamit. Mindig olyan rossz érzéssel jövök ki 1-1 vásárlás után, hisz alig veszünk 1-2 dolgot és máris elment egy csomó pénz. De gondolom, ismerős a helyzet.

Az jó, ha a kishúgod ott van veletek. Biztos sokat segít a kicsikkel kapcsolatban. Nóri legnagyobb uncsitesója is 11 éves, és látom, hogy már milyen nagy, komoly gyerek - szóval van viszonyatási alapom. :-)

Nekem sem ül még Ferike egyedül, de mikor pl. az ölemben, kiskádban ül, és tartom, akkor csak kicsit kell tartani, de egyedül még elborul, mint egy krumplis zsák. :-) Viszont tegnap már 3x kinyomta a 4kézlábat pár másodpercere, mire le fotóztuk volna már újra földön volt.

Ma ide ért a lehűlés, éjjel villámlott, esett. Hajnalban megint ébren voltunk néhány órát, így reggel most nagyon sokáig, majdnem 10ig aludt Ferike.

Nektek hogy alszik el Jancsika, Marci? Nekem sikerült elkényeztetni akicsit, persze nem tudatosan, de nem hagytam hogy hadd sírjon, majd elalszik, inkább mindig mentem, ha szüksége van rám. Így valahogy ki alakult, hogy vagy szopcsi közben alszik el, vagy miközben ringatom baba kocsiban, vagy az ölemben, miközben sétálgatok vele. Persze már alig bírom, de azt nem fogadja el, ha a férjem fogja (főleg este) és nála sír. Olyan nehezen alszik el esténként, majdnem 2 óra hossza, mire beteszem a kiságyba. Nagyon sajnálom őt, és nem tudom, miért nem tud elaludni. Valószínű csak a nagy meleg miatt, mert az utóbbi 2-3 hét, ami brutális. Felváltva próbálom: szopcsi, de mikor majdnem elalszik, elfordul és sír, hogy nem jó, felveszem, akkor meg szopcsizza a vállamat... És így megy oda-vissza. Éjjel sokszor ébred, szóval már nagyon fáradt vagyok. :) Ismerős, vagy csak itt van ilyen probléma?

21. sipor (válaszként erre: 19. - Kriszti1212)
2012. júl. 12. 11:36

Sziasztok!

Kriszti1212 - egyáltalán nem baj, ha sokat írsz, sőt!!! Örülök - meg szerintem kukucz nevében is írhatom- örülünk neki!

Sajnálom, hogy az anyukád nem gondolja át, Ő többet veszít, ha nem találkozik az unokáival, mint ti. Egy visszahozhatatlan élménytől fosztja meg saját magát, hogy nem látja felnőni az unokáit. Az, hogy nem ért veled egyet a pár választásban, tudom, sok szülő esik ebbe a hibába, pedig nem neki kell azzal az emberrel élni, akit választ a gyereke. Erre felé is vannak olyan párok, ahol a férj idősebb, mint a lány apukája, és több, mint 10 éve jól megvannak, és a kor különöbség mindegy, hogy kinek a javára +, a lényeg, hogy Ők jól meg legyenek.

A vállalkozási problémákkal kapcsolatban: én is sok feszültséget láttam vállalkozások tagjai között, aminek a vége vagy kibékülés, vagy külön válás lett. Sok a vállalkozásokon a teher, a járulékok, a cég nem úgy megy, ahogy mennie kell, próbálnak piacot találni, más-más módon, mivel a bevétel csökken, a kiad

2012. júl. 12. 10:38
Lányok, akartam valamit kérdezni tőletek. Csak siettem az előző bejegyzésben, meg el is felejtettem annyi mindenről írtam. Szóval a ti babáitok ülnek már? Nem maguktól természetesen, hanem ha leültetitek őket, akkor megtartják magukat? Jancsika még nem, illetve ha ágyra-földre ültetem, akkor nem. Viszont amikor este fürdetem és felültetem a kádba, hogy megmossam a hátát,nyakát, hasát, akkor viszont úgy marad és nagyon szépen, sokáig tartja magát. Lehet, hogy ott biztonságban érzi magát, vagy az a kevés víz, ami alatta ringatózik az serkenti őt?
2012. júl. 12. 08:03

Sziasztok!

kukucz: én is gratulálok, hogy első beültetésre sikerült Marci. Ti megtudtátok, hogy miért nem lehettél spontán várandós?

Hű, akkor szép nagyfiú Marci, ha már 8kg-on felül van :))) Jól eszik ő is :)

Azért elég gyors szülésed volt, ez jó.

Neked is nagyon szép kisfiad van :)

sipor: Ferike is szép súlyban van :)

Nálunk még nincsen lábat szájba rakás. Egyébként várom, hogy rákezd, de eddig még semmi.

Viszont a kezeit, meg az ujjai mozgását azt nagyon tudja figyelni. Azon olyan jókat szoktam derülni :)))

Nálunk szerencsére a szemüvegeket még nem fedezte fel, de hát ki tudja, lehet nem sokára :D

Én nem gondolom, hogy túlaggódnád a kaja bevezetést. Sőt én meg is értem. Nekem annyi a véleményem, hogy képtelenség a nagykönyv szerint haladni, hiszen az egy sablon, viszonylag elég szűk határokkal körülvéve és csak nagyon kevés gyerek tud pontosan a szerint növekedni. Ugyanezt gondolom a nevelésről is, hogy valahogy az ilyen ösztönösen jön, könyvből nemigen lehet. Minden gyereknek saját személyisége van, amit csak az anyuka tud kezelni. :)

Sajna nálunk nagyszülők nincsenek. A párom szülei már évekkel ezelőtt elhunytak. (Nem igazán velem egykorú a párom.) Az én anyukámmal rossz a viszony a párkapcsolatomból kifolyólag. Ebbe nem is mennék bele mélyebben. A lényeg,hogy nem érdeklik a fiúk. Apukám? Évek óta nem láttam és nem is beszéltem vele. A második unokáról nem is tud, az elsőt is csak 2hónaposan látta egyszer...

Viszont van egy imádnivaló nagynénijük a 11éves kishúgom személyében, aki velünk él (ez is igazán hosszú történet) és rengeteget segít és szívesen is teszi.

Keresztszülő jelöltjeink is vannak. Húgi most is éppen a keriapujánál van nyaralni. A nagyfiamnak egy régi főiskolai szaktársam a keresztapja és egy szaktársnő a kerianyu. Kicsi fiamnak pedig egy nagyon kedves volt hoxás anyuka. Amennyit tudunk beszélünk, találkozunk, de mivel mindenki dolgozik (mármint keresztszülők), így olyanra nincs lehetőség, hogy nagyon elkényeztessék a gyerekeket :) Meg hát senki nem a szomszédban lakik (80km-es körben háromfelé laknak) :D

Ti mentek valahová nyaralni? vagy már voltatok? mi majd 22én utazunk 3napra Zánkára. Nagyfiam keresztszüleivel megyünk. Sajnos hosszabb időre anyagi okok miatt nem tudunk menni, de azt hiszem az a 3nap is nagyszerű lesz. Csak legyen meleg, mert most hirtelen nagyon lehűlt. Nem baj, csak majd legyen strandidő :D

sipor, visszatérve a kérdésedre. Sajnos a vállalkozásunk lehet, hogy megszűnik, ugyanis az üzlettársunkkal nemigen jövünk ki. Meg mi albérletben lakunk és egy kis elmaradás miatt ki akartak rakni. Szerencsére rendeztük, csak most sok az idegeskedés :(

Na megyek, mert olyan sokat írtam, szövegeltem, hogy már saját magamat unom meg :DDD

18. sipor (válaszként erre: 15. - Kriszti1212)
2012. júl. 11. 13:30
krsizti1212 - milyenek a családi gondok? Ha nem publikus, megértem, de hátha jó, ha kiírod magadból olyanoknak, akik nem a közeledben vannak, akik kivül állóak. De ha nem, meg értem!
17. sipor
2012. júl. 11. 13:28

Sziasztok!

Nagy gratula Jancsikának és Marcinak is, hogy ilyen szépen gyarapodnak + ügyeskednek = közlekednek. Az kimaradt, hogy Ferikét csütörtökön lesz 2 hete, hogy mérték (mindig utolsó csütörtökön megyünk a tanácsadóba) és akkor volt 6850 g és 64 cm.

Olyan kis édesek, ahogy néznek és vigyorognak az emberre. Ferikéree elég, ha ránézek és már kuncog is, ha jó passzban van.

A ti gyerkőceitek beteszi a lábát a szájába? Én úgy imádom, mikor ezen dolgozik a kicsi. :-) Mostmár sokszor a szemüvegeket vadássza, nem győzzük takarítani, folyton tele van apró ujj lenyomatokkal.

kukucz - gratulálok, hogy első beültetésre sikerült a babátok! Szerencsés voltál, hogy hamar megszületett a kicsi, gondolom az igazi, "kemény" fájások csak a vége felé voltak. Nagyon szép kisfiú Ő is, olyan kis huncutkának néz ki. Gondolom nagyon szereti Őt is mindenki.

Köszönöm szépen a gyerekek dicséretét! :-) Aranyos vagy!

Kriszti1212 - akkor agyon aggódom a kaja bevezetését szerinted? Múltkor a védő nénik is épp arról beszéltek az egyik anyukával, aki mesélte, hogy napról-napra emeli az adagot, hogy nem kell azt olyan komolyan venni. :) Valószínű én aggódom túl ezt a témát: úgy akarom, ahogy a nagy könyvben meg van írva. :-)

Vannak unokatestvérek a közelben? Nagynénik, nagybácsik, nagyszülők, akik jól elkényeztetik a gyerekeket?

Nálunk úgy van, hogy Nórika keresztanyukája az én nővérem (Ő most van válófélben, nincs gyereke 33 éves) Ferikének majd a férjem nővére lesz a keresztanyukája (Ő az ország másik felében él, egyedül neveli a 3 kisfiát /6,5; 9; 11 évesek/). Szóval, szüleimnek még a mi 2 gyerekünk az unokái, anyósoméknak meg 5 unoka van: 4 fiú + Nórika. :) Anyósomék a szomszédos városban élnek (15 perc autóval), szüleim 4 háznyira, nővérem szüleim mellett (5 háznyira)lakik. Szóval a 2 gyerekre elég sok felnőtt jut, de próbáljuk nem elkényeztetni őket.

16. kukucz
2012. júl. 10. 21:20

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!!!!A kisfiunkat Marcinak(Márton)hívják és igazi kis örökmozgó.Négy évig vártunk rá és csak a tudomány segítségével tudott megfoganni.Nagyon szerencsések vagyunk,mert már az első beültetésünk sikerrel járt.Nem mondanám,hogy élveztem a terhességet(ne vessetek meg érte),cukorbeteg is lettem és hisztis is:-))Vettek magzatvizet is és nagyon sok vizsgálaton mentünk keresztül.37 éves vagyok ez is közrejátszott.A szülés,viszont mindenért kárpótolt.38+4 hetesek voltunk,amikor este tíz körül kezdődtek a fájások,de elég gyengék voltak.Ja,mindez anyukám szülinapján!Tizenegy után elkezdtem mérni az időt,éjfélkor felhívtam az orvosomat,hogy nyolc perces fájásaim vannak.Kb. egy körül értünk be Szegedre.Négy ujjnyira voltam kitágulva.Kettőkor már a szülőszobán voltunk.Hatkor megvolt Marcikánk.Igazán meghitt,nyugodt szülésünk volt,persze apa társaságában.3340g. és 51cm. volt a kisfiunk.Ma már a nyolc kg-ot bőven elhagytuk,pontos adatok holnap lesznek.Hasra remekül fordul,de még vissza nem.Nincs foga,de nyál az van bőséggel.Pucsítás,és külön teljes karkinyomás megy de a négykézlábra még gyúrunk..Nem volt tejcsim(de tényleg semmi!) ezért mi tápszeresek voltunk:-((Öt hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és nagyon megy:-))Alma-répa,barack-répa,barack-krumpli,mind nagyon ízlik neki.Csak vizet kap.

Nem jópofizok,de igazán szép gyermekeitek vannak!!!Marci felsírt,holnap folyt. köv.

Ölellek Titeket és mégegyszer köszi,a kedvességeteket!!

2012. júl. 10. 18:07

Sziasztok!

Hát most én is eltűntem kicsit. Tele vagyunk családi gondokkal, aztán nem járok annyit. :(

sipor: az a helyzet, hogy én nem nagyon kóstoltatok. Megcsinálok egy kicsi adagot és amennyit megeszik, azt adom. Többnyire megeszik mindent, amit a korának megfelelően adni szabad. Egyébként pont ma voltunk mérésen és 7100gr és 68cm :)) hízott fél kilót egy hónap alatt :D Én olyan büszke és boldog vagyok, hogy nagyon. Jocókám ilyen idős korára éppen megduplázta a születési súlyát. Kérdésre válasz: Jocó 3kg és 50cm volt és 39+2nél született. Jancsi meg 40+4nél született 3200gr és 51cm-vel :) Jancsikámmal 8dkg hízással jöttünk haza a kórházból :D Jocó meg 2dkg-t fogyott bent. Hát, minden gyerek más :DD

Négykézláb? Hát, leginkább sehogy :)) Jancsika néha maga alá húzza a lábát, meg úgy a poci elemelkedik az ágytól, de mikor meglöki magát, akkor kicsúszik alóla a lába :))) Úgyhogy még nem siet. Viszont marha jól tud kúszni. A kiságyat az utolsó zugig be tudja "járni" mikor ébren van. Érdekesen csinálja, mert hol csúsztatja magát, hol meg gurul. szóval hasról hátra és tovább :))))

Ja igen, hát Jocó is nagyon sötét hajjal született és neki is egész világos haja van. Hát meglátjuk meddig lesz így :) Ő meg egyébként augusztus 12-én lesz 3 éves :) És az ovi meg már a kertek alatt, szóval hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrohan az idő és felnőnek ezek a kicsi gyerekek :) A múltkor épp ezen gondolkoztam egy magányos pillanatomban és egészen elszomorodtam, hogy nem sokáig lesznek már olyan kicsik, hogy babusgatni lehet őket.

kukucz: jó, hogy itt vagy te is :) Gyere írj egy kicsit bővebben magatokról :))

Na hát nekünk az éjszakák még mindig elég jók. Szerencsére. Bár a lakásban irtó meleg van, de éjjelre szerencsére elég sokszor szépen feltámad a szél és olyankor idebent is jár a levegő.

14. sipor
2012. júl. 10. 11:58
Kriszti1212, nem is írtam, pedig akartam, hogy Jancsikának jó sokat változott a haja színe: milyen sötét barnának született, most meg milyen szépen kiszőkült neki. Jocókáról meg mindig a kersztfiunk (Bálint) jut eszembe, az Ő arcára emlékeztet a fotója, bár Bálint már nagy fiú, 11 éves lesz a közel jövőben.
13. sipor
2012. júl. 10. 11:52

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem!!!

Kriszti1212 - akkor Jancsikéárt és a pocakjáért nem kell aggódni, úgy látom! :) Édes lehet Ő is, hogy össze tudják magukat maszatolni a kajával. Én Ferikének 5 hónapos kora előtt 1-2 nappal kezdtem el gyülölcsöket adni, először csak ismertettem az ízekkel, aztán emeltem az adagokat. Az utóbbi napokban már főzeléket is kapott először csak krumpliból, de tegnap már répát is tettem bele. Nagyon ízlik neki. Inni általában vizet adok neki, néha instant teát, vagy vettünk már fél literes ásványvíz alapú gyümölcs leveket - ezek mind csak 4 hónapos kortól valóakat választottunk eddig. Jocót meg tudom érteni, hogy nem nagyon éhes, a lényeg - ahogy te is írtad - hogy igyon. Nekem Nóri mindig is keveset evett, talán az utóbbi hetekben eszik viszonylag, saját magához képest sokat. Nem tudom, néztétek-e a naplómat, amit Nóriról írok? Véglis erőltetni nem lehet őket, tudják Ők, hogy mennyi kell nekik. MA FÉL ÉVES JANCSIKA! Milyen furcsa, még nemrég született, és már fél éves! Még egyszer ennyit él, és lehet elfújni a szüli napi gyertyát! :D

Kukucz - örülök, hogy itt vagy! A kicsi fiadat meglestem, 2 nap és Ő is fél éves! Azt nem sikerült megfejtenem, hogy hagyan hívják a kis embert? Nagyon szép kisfiú, az első képen - amikor fürdik és közelebbi kép - gyönyörű nagyok és sötétek a szemei, amikor a fehér pulcsiban ül valaki ölében nagyon zsiványnak néz ki, és látom, szépen felnyomja a felső testét a játék szőnyegen! Erős kisfiú, úgy látom! :D Gratulálunk hozzá, és jó egészséget!

Neked kukucz könnyű terhessége és szülésed volt?

Az éjszakák hogyan telnek? Nekem nagyon sokszor ébred a kicsi, és este nagyon nehezen alszik el.

Nálatok hogy állnak a fiúk a négykézlábra állással? Nekem Ferike felhúzza a popóját, behúzza a térdét, de a könyökére támaszkodik, aztán a lába kicsúszik alóla. :-) Mint egy kis béka. Vagy a kezét/könyökét nyújtja ki, de akkor meg a popsi marad lent... Tegnap pici időre sikerült a négykézlábra állás, billegett is előre-hátra, de fél percig sem tartott a mutatvány.

azt még nem is kérdeztem, hogy mennyi kg és cm-el születtek nálatok a kis emberek? Azt tudom, hogy Jancsika kihasználta a megszabott 40 hetet, de kukucz, nálatok hogy volt? Ferike 37 hetesen 2650 g és 48 cm (Nórika 38 hetesen 2180 g és 49 cm - már akkor is picur volt)

12. kukucz
2012. júl. 7. 16:16

Sziasztok.Csatlakozom,ha lehet.A mi kisfiunk január 12-én érkezett hozzánk.Nagyon sokáig vártunk Rá,így még most mindennap rácsodálkozunk,hogy itt van velünk..

Megnéztem a képeiteket,csuda édes babáitok vannak!!

2012. júl. 6. 18:29
Közben megnéztem az új képeidet is :) Csodaszépek a gyermekeid :)
2012. júl. 6. 18:28

Szia!

Persze, nem lehet mindig csak a gép előtt ülni :) Főleg nem két kicsi gyerek mellett :D

Nekem nagy trauma a második szülésem, időbe fog telni míg elfogadom, hogy így lett. Talán az okozza a legnagyobb "fájdalmat", hogy a cél előtt kicsivel kellett műtőbe tolni. De ennyi idő után már kár ezen rágódni.

Igen, már 4hónaposan adogattam neki. Igazából mindenfélét kipróbáltunk már gyümölcsöt, amit 4hónapos kortól lehet adni. Főzeléket én csinálok neki, a kedvence az almás krumpli mindenféle zöldségekkel. Ja és már adtam neki májat is. Azt úgy, hogy burgonya-fél reszelt alma- 1db máj. Nekem nincs turmix, hanem egy apró lyukú szűrőn paszírozom át. Nagyon szereti. Sok helyen olvastam, hogy megfőzik az almát is. Én nem szoktam, mert a forrás eltünteti belőle a vitaminokat. Te miket adsz már Ferikének?

Amúgy ebben a nagy melegben Jancsi étvágya kicsit sem romlott, sőt nagyon sokat eszik még így is. Jocó viszont szörnyen keveset. Nem tudok vele mit csinálni, legalább iszik. :)

Egyébként én magam sem fogyasztok ilyenkor túl sokat. Én is inkább csak a folyadékot.

2012. júl. 6. 12:31

Szia!

Tegnap nem ültem gép elé. Mindenki szervezete más-és más, Nórival nekem is beindították a szülést a burokrepesztés után 4,5 órával már a kezemneb volt. Ferikénél megindultak a fájások, de ott is volt burok repesztés. Mikor a hátamon feküdtem neki is, nekem is rossz volt a szívhang, így a doktor bácsi oldalamra fektetett, így stabilizálódott, így burok repesztés után 1óra 45 perc után kezemben volt Ferike is.

A lényeg mostmár, hogy itt vannak egészségesen.

Te el kezdted már ismertetni a gyümölcsökkel, zöldségekkel Jancsit? A nagy melegben, gondolom, nálatok is kisebb az étvágy mindkét gyereknél - sőt felnőteknél is, ugye? Itt is inkább az ivászat megy. :-)

2012. júl. 4. 17:08

szia, megint :) kicsit el voltam foglalva és csak most kerültem géphez megint.

A nagyfiammal a császárt téraránytalanságra hivatkozva vették ki. Hozzáteszem, kierőszakolt gyerek volt, burokrepesztéses indítással, és szerintem nem volt még készen az indulásra.

Kicsikémet hagyták, hogy valamennyit túl hordjam és OTT-vel indítottak. Tökéletesen jól reagált rá a baba, éjjel kerültem a szülőszobára, 9cm tágulás után műtő. Igazából egy dolog volt, amit szerintem testhelyzet változtatással meg lehetett volna oldani, az a néhányszor leeső szívhang. :( mindegy, sajnos nem tudok már ez ellen mit tenni. Viszont ha az életben leszek még egyszer terhes, akkor biztos, hogy az ép ész határain belül újból megpróbálom a normál szülést. Esély van rá, csak kellően támogató embereket kell találni hozzá. Minden esetre nem mostanában szeretnénk harmadik gyereket :D

2012. júl. 4. 12:44

Köszi, azóta tettem fel illetve cseréltem fotókat.

Miért kellett császározni? Sokan (akik még nem szültek) úgy gondolják, hogy könnyebb dolga van, aki császárral hozza világra a gyermekét, de szerintem neki nehezebb a felépülés. Nekem egyik gyerek sem volt császáros, gondolom ha lehetett volna, te is szívesebben szültél volna "normálisan".

Nekem is olyan természetes, hogy itt van Ferike. Olyan jó érzés. Más természetű, mint Nóri volt, nyugodtabb. bár a meleg és a foga kínozza... Ki tudja, mikor bújnak ki, eddig csak a nyálazzás ami erre utal.

Este Nórika már nem ébreszt (ha iszik, vagy kimegy a mosdóba elintézi egyedül, hisz Ő már 6 éves és élvezi, hogy nagy lány), Ferike változó, van hogy 3x-4x ébred, van hogy 1x. Nálunk az esti elalvás a nagyon nehéz az utóbbi napokban - gondolom a nagy meleg zavarja a kicsit.

2012. júl. 4. 11:18

Köszönöm szépen :) Én csak a kislányodról láttam képet, de csodaszép kis hercegnő :))

Biza, mindjárt ott tartunk. Olyan hihetetlen,hogy szinte még csak most született. Egyetlen dolog emlékeztet a szülésre, a hasam :( ő is császárral született. Egyébként meg mintha mindig itt lett volna :) annyira nyugodt és vidám baba :))

Köszi, hát nem nagyon jól. Naponta többször csutakolom hűvös vízzel, meg fürdetem őket kiskádba is, mert szörnyű meleg van. 3emeletes házban lakunk, a harmadikon, tetőtér alatt, fulladunk örökké :( a ventilátor semmit nem ér. Éjjel egyszer kel fel a kicsi (Jancsi). A nagy (Jocó) ő kicsit többször. Ő sokat iszik. Viszont a picike meg eszik egy kicsit (sajna tápszeres) és már alszik is.

Nálatok ez hogy megy? meleget hogy viselitek?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook